De tien beste gerechten ter wereld

Wanneer je op vakantie bent heb je vaak te maken met andere eetgewoontes en gerechten. Vaak vele malen lekkerder ten opzichte van de Nederlandse kost van gekookte aardappelen, groene spruiten en taai draadjesvlees. Maar je moet maar net de goede restaurantjes weten te vinden, want niet overal serveren ze gerechten van goede kwaliteit. Om het je wat makkelijker te maken hebben we de tien beste gerechten ter wereld, volgens That Food Cray!, op een rijtje gezet.

That Food Cray!

Nicole van de blog That Food Cray! heeft een heerlijke baan. Zij reist namelijk rond de wereld en deelt de lekkerste gerechten en hotspots die ze daarbij tegenkomt. Alleen de beste culinaire restaurantjes krijgen een plaats op haar foodblog. Van aziatische favorieten tot voorproefjes uit Europa of Zuid-Amerika, ze zijn allemaal te vinden op haar site! Zoveel, dat je er bijna in zou verdwalen. Daarom heeft ze een lijstje gemaakt met de tien beste gerechten over de hele wereld. En wij nemen het dan ook graag aan van zo’n expert.

Shutterstok warning signWaarschuwing: Voordat u verder gaat met lezen, wil ik u waarschuwen voor de mogelijkheid dat u weg kwijlt achter uw scherm vanwege de nadrukkelijke aanwezigheid van foodporn.

Singapore – Restaurant Jaan

Tijdens haar verblijf in Singapore had ze een van de meest epische maaltijden op de 70e verdieping van het Swissotel The Stamford. Daar zit namelijk een Frans restaurant genaamd Jaan. Het gerecht bestond uit een gerookt ei dat voor 55 minuten gerookt was op 64 graden, geserveerd met gerookte aardappel, zwarte truffel, macadamianoten en een beurre noisette van bruine hazelnootboter. Klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar volgens Nicole was het een ware explosie van smaak. Jaan staat bekend om zijn eiergerechten en stond in 2014 op de 17e plaats in het lijstje van de 50 beste restaurants van Azië.

2 Stamford Road, Swissotel The Stamford, Level 70, Equinox Complex

Kobe, Japan – Restaurant Misono

Nicole is een grote fan van biefstuk. Een bezoekje aan Misono in Kobe stond dan ook hoog op haar verlanglijstje. Ze zeggen namelijk dat je hier het lekkerste stukje rundvlees kunt eten. Dus Nicole ging op onderzoek uit en beleefde daar een onwerkelijke ervaring. De A12 Kobe beef entrecote die ze had besteld was namelijk het meest heerlijke, malse, lekkerste stuk bief die ze ooit had gehad. Ze was zelfs zo over haar oren verliefd op dit gerecht dat ze je echt aanraad om een omweg te maken naar Kobe, wanneer je je in het Kansai gebied bevindt.

1-1-2 Shimoyamate-Dori, Chuo-Ku, Misono Building, Verdieping 7 & 8

Hongkong – Restaurant Ryugin

In het hoogste gebouw van Hong kong, op de 101e verdieping, bevindt zich het twee-Michelin-sterren restaurant genaamd Ryugin. Het Japanse restaurant houdt zich vooral bezig met het creëren van een traditionele kaiseki-ervaring. Ze hebben geen à la carte menu met tig gerechten, waar je maar moeilijk uit kunt kiezen. Het vaste menu wordt namelijk door de chef-kok zelf gekozen en bestaat maar uit twee verschillende gerechten. Deze gerechten worden samengesteld op basis van seizoensgebonden ingrediënten. Nicole koos tijdens haar bezoek voor een oester met als dessert een gekonfijte appel.
De Gillardeau oester werd voorzichtig gepocheerd, waarna hij omwikkeld werd met een prachtig stukje Shabu Shabu-gekookt Wagyu biefstukje met als finishing touch een mengelmoes van geraspte knolselderij.
En dan het dessert. Dit was een ingevroren appel gevuld met zoetig ijs, overgoten met warme, zoete appel jam.

101 / F, ICC, 1 Austin Road West, Kowloon

Parijs – Restaurant Miznon

In Parijs ligt het restaurant Miznon met een combinatie van de Israëlische en Franse keuken. Het restaurant is opgezet door de Israëlische celebritychef Eyal Shani. De gerechten zijn een moderne benadering van Israëlische specialiteiten met een Franse touch. Boeuf bourguignon in pita, ratatouille met hummus, steak en eieren, chocolade van banaan en tarte tatin zijn slecht enkele gerechten die Miznon te bieden heeft. Nicole koos, na een lange tijd vol twijfel en keuzestress, voor de Boeuf bourguignon. Hier heeft ze absoluut geen spijt van gehad, want het was werkelijk waar een van de beste pita’s die ze ooit gehad heeft. Zelfs over de speciaal gebakken groenten was ze erg te spreken.

22 Rue des Ecouffes, 75004

Recife, Brazilië – Restaurant Leite

Een van de meest memorabele gerechten van Nicole in Brazilië was de Cartola. Dit is een Braziliaans dessert wat waarschijnlijk alleen te vinden is in de noordoostelijke staat Pernambuce. Het dessert bestaat uit gekarameliseerde bananen, gegarneerd met kaas en afgewerkt met gemalen kaneel en kristalsuiker. Kaas en banaan?! Ja, schijnbaar is dit een geniale combinatie, zeker wanneer er kaneel en suiker overheen ligt. Het dessert heeft een zoete, knapperige textuur. Het dessert is in meerdere restaurantjes in deze omgeving te bestellen, maar Nicole vond dit veruit de beste Cartola die ze gehad heeft.

Praça Joaquim Nabuco, 147 – Santo Antônio, 50010-480

Kyoto, Japan – Restaurant Honke Owariya

We gaan weer terug naar Japan, maar dit keer naar Kyoto waar restaurant Honke Owariya zich bevindt. Dit restaurant ligt in de straat van het keizerlijke paleis en is al eeuwen in dienst bij de keizerlijke familie. Ze staan vooral bekend vanwege haar ‘soba noodles’. Het menu bestaat uit alle soba noodles, warm of koud geserveerd. Daarnaast zijn er ook enkele gerechten met udon of tempura noodles te bestellen. Het meest indrukwekkende gerecht volgens Nicole is de Hourai Soba. Deze bestond uit verschillende stapels van soba, geserveerd met acht toppings van paddestoel, gesneden ei, sesam wasabi, zeewier, prei, gefrituurde garnalen, geraspte witte radijs en geraspte rode peper.

322, Niomontsukinukecho, Nakagyo-ku Kyoto-shi

Hong Kong – Restaurant Sushi Shikon

Sushi Shikon is een van de weinige authentieke Japanse restaurants in Hong Kong en heeft maar liefst drie Michelin-sterren. Het restaurant is het bezit van de legendarische Suhi Yoshitake familie in Ginza en is opgericht door de master chef Masahiro Yoshitake. Tegenwoordig wordt het gerund door chef-kok Yoshiharu Kakinuma, een derde generatie sushi chef-kok die een aantal jaren heeft gewerkt voor chef Yoshitake.
Het restaurant staat vooral bekend om zijn heerlijke bereiding van de abalone, een weekdier in een schelp. Het wordt beschouwd als een ware delicatesse. Chef Kakinuma serveert dit weekdiertje met een overheerlijke leversaus geserveerd met een balletje rijst doordrenkt met een azijnsausje. De leversaus was zo onweerstaanbaar lekker dat Nicole zich moest inhouden om haar bord af te likken.

29 Jervois Street, The Mercer Hotel, Sheung Wan

Tokyo – Restaurant Nagi Ramen

Nagi is een klein restaurantje verscholen tussen de straat van Golden Gai. Hij staat bekend om Tsukemen, een bouillon gemaakt van gedroogde sardine, geserveerd met een perfect zachtgekookt eitje met een kleverige gouden dooier, malse sneetjes varkensvlees, vellen gedroogd zeewier, knapperige strengen van bamboe en vers gehakte sjalotten. De soep was vlot en had een sterke umami smaak.

Sankei Building 1F, 1-9-6, Kabukicho, Shinjuku-ku

Parijs – Restaurant La Pointe du Grouin

Dit restaurant heeft overheerlijke gerechten uit Bretagne, een regio in Noord-west van Frankrijk, op de menukaart staan. Het zijn authentiek Franse gerechten voor een betaalbaar prijsje. Nicole at hier het gerecht genaamd L’oeuf de la Mort wat letterlijk ‘Het Ei van de Dood’ betekend. Beangstigende naam, maar het was volgens haar inderdaad een gerecht waarvoor ze zou sterven. Het bestaat namelijk uit een gepocheerd ei geserveerd met truffels en asperges in een verbazingwekkende roomsaus.

8 Rue de Belzunce, 75010

São Paulo, Brazilië – Restaurant Bar do Mané

Last but not least, het restaurant Bar Do Mané in São Paulo die Nicole’s hart veroverde met een dikke Italiaanse mortadella sandwich. Deze beestachtige sandwich zal vol met opgestapelde plakjes mortadella worst die gebakken worden op een bakplaat. De mortadella is lekker krokant en had een mooie gebruinde kleur. Deze mortadella sandwich wordt geserveerd met overheerlijke stokviskroketjes gevuld met olijven en gezouten kabeljauw.

R. da Cantareira, 306 – Centro, São Paulo, 01024-000



ESSENTIALS



MEER ESSENTIALS