Airbnb Finds: de tofste off-grid accommodaties

Heel chill dat de roamingkosten in Europa zijn afgeschaft! Maar dit betekent ook dat we altijd, zelfs op vakantie, verbonden blijven. Toch nog even die mail checken, even die foto op Instagram plaatsen en een appje versturen. Wanneer zijn we nou echt off-grid? Eigenlijk nooit! En dit terwijl het juist verademend kan zijn om die drukte van thuis en van werk te ontsnappen. Daarom hebben wij speciaal voor jou 5 x de tofste off-grid Airbnb’s midden in de natuur op een rij gezet. Van een privé eiland voor jou en je maten in de Filipijnen tot een afgelegen huisje voor jou en je meisje in het regenwoud in Australië. Laat die telefoon lekker thuis, en gaan: adventure awaits!  

5 x tofste off-grid Airbnb’s

1. Privé eiland in de Filipijnen

Een hele Airbnb niet genoeg? Niet gevreesd! Op Airbnb kun je ook privé eilanden boeken zoals Brother Island. Maar dan moet je wel naar de Filipijnen. Geen probleem toch? Had ik al gezegd dat dit een onbewoond eiland is?  Ja, echt. Je verblijft hier dus enkel met je maten en dat belooft een reis als geen andere te worden….

Je wordt op El Nido opgehaald en arriveert zo’n twee uur later op jouw eigen Brother Island. Bouw kampvuren op het witte strand, neem een paar kistjes bier en een gitaar mee, that’s all you need right? Mocht je het echt bont willen maken dan kun je op het eiland ook je eigen dj set en shisha huren. En aangezien je tot 16 vrienden mee mag nemen is dit geen slecht idee.

Voor je eigen eiland betaal je zo’n €417 per nacht. En daar zit ook nog je vaartocht naar het eiland, ontbijt, lunch en diner, snorkel attributen, kajaks en een schoonmaker bij. Ik zeg doen!

Meer info

2. Hut midden in de natuur in Texas

Liever een cabin in the woods? In deze bijzondere Airbnb hut midden in het bos van Texas spot je veel wildlife. Denk aan wel herten, eekhoorns en heel veel toffe vogels. Deze hut voelt als een echte man cave en heeft ook alles wat je in een man cave zou willen.

Het is een hut van twee verdiepingen die plek biedt aan vier personen. Neem een plons in de handgemaakte privé jacuzzi of ontdek het bos. ’s Avonds is het tijd om de barbecue aan te steken om vervolgens met Netflix en bier te chillen in de hut.

Je slaapt hier met z’n vieren voor €201 per nacht, aldus ongeveer €50 per persoon per nacht.

Meer info

3. Afgelegen regenwoud retreat in Australië

Wanneer je de brug oversteekt, ergens in een regenwoud in het oosten van Australië, beland je in een ware oase. Dit afgelegen huisje, met uitzicht op de kreek, is perfect wanneer je punten wilt scoren bij je meisje.

Deze boomhut ligt op ongeveer twee uur rijden van Brisbane en hoewel je midden in het regenwoud slaapt ben je met ongeveer 20 minuten aan het strand. Op de veranda van de boomhut geniet je van een romantisch diner. Ook in deze Airbnb der off-grid Airbnb’s heb je Netflix, voor de ultieme Netflix and chill momenten.

Denk eraan de deuren dicht te houden. Je bent immers in Australië, hét land van wildlife. Precies, je deelt de omgeving met koala’s, vogels, glimwormen, pythons en vuurvliegjes (in augustus).

Deze accommodatie past zeker in het rijtje thuis van tofste off-grid Airbnb’s en biedt plek voor twee personen. Voor €106 per nacht is de Airbnb te boeken.

Meer info

4. Privé strand in Brazilië

Op Airbnb vind je ook accommodaties met privé stranden, niet verkeerd toch? Hou je van tropische sferen? Dan is dit strandhuis op het strand in Brazilië iets voor jou. Het huis is ontworpen door een architect uit Porto Alegre en is gebouwd met gebruik van tropisch hout. Kijk niet op als je vanuit het terras van dit huis de dolfijnen en walvissen ziet springen. Zij komen hier graag om zich voor te planten en met een beetje geluk zie jij, dus de gehele show vanaf het balkon.

Wat je nog meer kunt verwachten is verser dan verse vis. De hosts van deze accommodatie vissen zelf en serveren in de accommodatie oesters en mossels. Liever zelf vissen? Dan mag je gebruikmaken van hun houten boot. Deze kust is tevens perfect voor kite- en windsurfen.

Met een dag rijden bereik je de Iguacu Falls, de hoogste waterval van Zuid-Amerika en dit is zeker de moeite waard!

Het strandhuis biedt ruimte voor acht personen en dit kost per persoon €57 per nacht.

Meer info

 

 

 

5. Off-grid cabin in eco-dorp in Noord-Californië

Dit is toch wel een van de tofste off-grid Airbnb’s van alle off-grid accommodaties! In deze hut heb je namelijk geen elektriciteit en licht. Neem je zaklamp mee en reis naar Six Rivers National Forest in Noord-Californië. Je bevind je in een ecologisch dorp, tussen de wilde dieren.

De Airbnb host biedt een unieke maar rustieke ervaring. Deze accommodatie is dus niet weggelegd voor degenen die van luxe in overvloed houden. Alhoewel je hier wel een houtgestookte sauna vindt.

Ga hiken door het nationaal park en spot beren of ga op vogelspottocht. Kom terug bij de hut en bereid je maaltijd in de buitenkeuken. En dan, vuurtje aansteken en genieten van de rust.

Je slaapt hier al voor €49 in totaal per nacht. Voor twee personen is dit dus €24,50 per persoon per nacht.

Meer info