5 bucketlist-stranden in Australie

Bucketlist-material. Dat vinden de meeste reislustige studieschuld-vlinders, maar óók op het lijstje heel veel andere reizigers van Australië. En eerlijk is eerlijk, het is ook droombestemming. Het land van de kangaroos, perfecte surfstranden, barbecues, wijngaarden, rode woestijnen en groene regenwouden heeft namelijk alles wat je hartje begeert.

Eerder tikten we al een stuk over de ultieme roadtrip door the lucky country, nu nemen we je mee naar een specifiek onderdeel van het land: de beaches. Ontdek Australië aan de hand van deze bucketlist-stranden.

Must-visit stranden in Australië

De stranden van Whitsunday Islands

Dit is het. Heaven. Whitsunday Islands bezoeken is hetzelfde als een bratwurst voor een Münchenaar die net zeven liter Hofbräuhaus-bier op heeft. Dan is hij ook in de zevende hemel. Of misschien wel in de achtste…

Het is hier, wit, witter, witst. Je gaat hierheen met de boot en je kunt vertrekken vanaf Airlie Beach – dikke aanrader, want: veel eettentjes en bars. De boottrip kan een party-reis zijn (zin in), maar je kunt het ook gewoon rustig aanpakken (minder zin in). Eenmaal daar aangekomen wil je nooit meer weg. Hier vind je tropische eilanden met witte poederstranden, groene bossen en hoge rotsen aan een helderblauwe zee met prachtig koraalrif. En dat 74 keer.

Must do: Whitehaven Beach. Dit is zeventig kilometer lang genieten óp het strand en ván de mooiste uitzichten.

, 5 bucketlist-stranden in <strong>Australie</strong>
Foto: Lochlainn Riordan

Noosa, Queensland

Het dorpje Noosa biedt the best of both worlds. Het wordt soms gezien als het St. Tropez van de oostkust, maar er zijn ook veel verstopte baaitjes met witte zandstranden. Het national park ligt aan de kustlijn, waardoor je van de ene open-vallende-mond-situatie in de andere valt. In het park zijn ook veel groene, dichtbegroeide stukken waar je kangaroes en koala’s kunt spotten. Bucketlist: vink.

Dit is gewoon doen, toch?

, 5 bucketlist-stranden in <strong>Australie</strong>
Foto: Lukas Spirig

Wineglass Bay, Tasmanië

Onder Australië ligt de crème de la crème van de natuur: Tasmanië. Dit mag je oprecht niet vergeten te bezoeken als je er een keer naartoe gaat. En onder het mom van: ‘Als je het doet, doe het dan goed’, moet je een keer Wineglass Bay bezoeken. Ook dit is weer heaven. 

Deze baai is dé plek om je Insta-feed te upgraden met aerial shots. Check het zelf maar:

, 5 bucketlist-stranden in <strong>Australie</strong>
Foto: Jordan Redshaw

Cossies Beach, Cocoseilanden

Zijn het de Malediven? Is dit Photoshop?

Nope… Het is Cossies Beach. Een strand op een van de Cocoseilanden. Deze kleuren zie je niet eens in films terug. De combi van wit, groen, blauw met de bootjes in het water zijn gemaakt om van te genieten. Maak wandelingen, zwem een stukkie of ga gewoon met de billen bloot.

, 5 bucketlist-stranden in <strong>Australie</strong>
David Stanley – Flickr

Loch & Gorge, Port Campbell

Een reis naar Australie gaat gepaard met een ritje over de Great Ocean Road. Tijdens deze trip kom je Loch & Gorge tegen: onbezonnen oranje stranden met een overkill aan natuurlijke rotsformaties en bizarre uitzichten.

Oké, het is misschien een toeristen-spot, maarrrr: met een beetje gevoel voor timing kun je hier in rust genieten. Het strand ligt in Port Campbell National Park en is een paar minuten van de legendarische Twelve Apostles.

, 5 bucketlist-stranden in <strong>Australie</strong>
Foto: Vince Russell

 

Check hier al onze bucketlistwaardige artikelen!

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…