Vrouwen Insights: wat ze zeggen, en wat ze echt bedoelen

CREDITS: Nik Shuhialin

Het kan een hele strijd zijn af en toe, het begrijpen van de vrouw. Eigenlijk zijn ze een beetje te vergelijken met een ijsberg: je denkt dat je ziet wat je krijgt, maar zo’n 90% van de massa verschuilt zich onder water. Geen pretje wanneer je dit feit negeert en dit een ‘Titanicje’ tot gevolg heeft. Grote kans dat dit soms uitmondt op een ruzietje. Een ‘je luistert nóóit naar me’-type ruzie. No worries: wij zullen je helpen om niet alleen te luisteren, maar ook daadwerkelijk te begrijpen wat ze zegt.

Hierbij wat vrouwen insights: 12 dingen die vrouwen zeggen, en wat ze daadwerkelijk bedoelen.

Vrouwen Insights: wat ze zeggen, in tegenstelling tot wat ze bedoelen

1. ‘Prima.’

Les één in vrouwen begrijpen: er zijn zo’n twintig manieren om bepaalde woorden uit te spreken. Eén woord kan dan ook op zo’n dertig verschillende manieren te interpreteren zijn. Het woord ‘prima’ is hier een goed voorbeeld van.  Een ‘prima!’ kan geen probleem zijn wanneer het gaat over het afspreken van een tijd voor jullie date vanavond. Maar een ‘prima.’ kan ook een grote code rood zijn. Bijvoorbeeld wanneer het valt binnen een discussie over dat je vanavond weer op stap gaat met je vrienden. Terwijl jullie eigenlijk date night hadden. App je haar terwijl je weet dat ze het er eigenlijk niet mee eens is, en krijg je een ‘prima.’ terug? Dan is het niet prima. We herhalen, heren. Het is niet prima. Situatie niet onder controle. Shit is about to go down. 

2. ‘Doe wat je wil’

Oei, deze kan het vervolg zijn op ‘Shit is about to go down-part 1′. Klinkt je natuurlijk als muziek in de oren: ‘Doe wat je wil.’ Als het oprecht zou zijn tenminste. Doe namelijk vooral niét wat je wil, tenzij je wil dat de situatie verder escaleert. Je kan deze ‘Doe wat je wil’ beter interpreteren als een: ‘Ik daag je uit, doe dan…’ oftewel een ‘Als je verstandig bent kom je NU naar huis.’

3. ‘Ik ben bijna klaar!’

Deze heb je waarschijnlijk al uit eigen ervaring ontcijfert, maar mocht dit niet het geval zijn zullen we jullie een handje helpen. Zit je al een half uur te wachten en roep je naar boven, met een ‘Bijna klaar!’ tot resultaat? Zet vooral nog niet de TV uit, en die schoenen hoeven ook nog niet aan. Grote kans dat die ‘bijna’ nog een half uur duurt. Minimaal.

4. ‘Ik wil niet dat dit onze vriendschap verpest.’

Vertaling: kleine kans dat je me ooit naakt gaat zien, vriend. Krijg je deze naar je hoofd geslingerd, terwijl je haar mee op date vraagt? Dan ben je gewoon behoorlijk hard gefriendzoned. Probeer dus ook niet om nog tegen haar in te gaan, grote kans dat ze je gewoon op een nette manier probeert af te wijzen namelijk. Les twee is namelijk dat wanneer vrouwen geen interesse hebben, de kans groot is dat ze dit niet letterlijk tegen je gaan zeggen. Waarschijnlijk gaan ze er eerst flink omheen draaien, omdat ze je niet willen ‘kwetsen’.

vrouwen, Vrouwen Insights: wat ze zeggen, en wat ze echt bedoelen
Foto: Vera Arsic

5. ‘Er gaat niks gebeuren vanavond.’

Is ze dronken en vraagt ze je mee naar huis, maar gooit ze onderweg deze op je? Mocht je met haar meegaan voor the obvious reason: draai maar om. Grote kans dat er namelijk niet veel meer gaat gebeuren dan een paar uur knuffelen. Deze zin is namelijk een van de uitzonderingen op de regel. Dat is ook meteen les drie: gaat het over grenzen aangeven en is ze hier duidelijk in? Doe het dan niet af als een ‘vrouwendingetje’ en accepteer het. Nee is nee.

6. ‘WAT zei je daar?’

Herhaal niet wat je zei. Grote kans dat je namelijk iets zei wat zou leiden tot pure escalatie. En we weten dat jij geen zin hebt in die escalatie. Geeft ze jou een ‘verlaat de gevangenis zonder te betalen’-kaart door deze vraag te stellen? Neem hem dan dankbaar aan, heren. Want geloof ons: je wil niet betalen.

7. ‘Misschien.’ ‘We zien wel.’ ‘Ik denk er even over na.’ ‘Weet ik nog niet.’

Vertaling: Nee.

8. ‘Ken je haar?’

Wat ze daadwerkelijk bedoelt in dit geval: ‘Ik zou nu graag je complete seksuele, sociale en medische geschiedenis met deze vrouw ter plekke horen. Vergeet overigens vooral niks te vermelden, want reken er maar op dat ik deze geschiedenis zal opslaan onder een map ‘belangrijke informatie’ en haar vanavond zal natrekken op social media.’ Onderschat de vrouw niet. Wanneer het aankomt op andere vrouwen, zou er op deze zaak ‘fragile‘ moeten staan.

9. ‘Behoorlijk grappig hoe je…’

Het lijkt alsof de vrouw een nieuwe betekenis heeft gegeven aan het woordje ‘grappig’. Ze vinden het namelijk alles behalve grappig wanneer ze dit woord in deze context gebruiken. Zelfs als ze het met een lach zegt, is er een grote kans dat er een twitching oogje zichtbaar is en ze eigenlijk behoorlijk geïrriteerd in je is.

10. ‘Zou je vriendin dat oké vinden?’

Twijfel je of je te close bent met een vrouw en komt deze zin uit haar mond? Dan kan je er vanuit gaan dat de relatie niet platonisch is. Ze ziet je zitten, ze weet van je vriendin af en het boeit haar niet. Dus ben je niet van plan om de fout in te gaan? Stop dan bij deze je contact en ga naar huis.

11. ‘Laat maar.’

Er is zo’n 99% kans dat de kwestie niet gelaten gaat worden. ‘Laat maar’ staat namelijk meestal niet in het woordenboek van een vrouw, grote kans dat ze de betekenis niet eens weet. Het is meer een stopwoordje wanneer ze klaar met je is. Grote kans dat binnen een minuut, uur, dag of zelfs jaar de kwestie weer opgepakt gaat worden en nog eens flink uitgediept wordt.

12. ‘Zo fijn dat ik met jou over alles kan praten.’

‘Fijn dat ik jou heb om op terug te vallen, wanneer het even slecht gaat met mijn vriend.’ Sluit mooi aan bij punt 4, grote kans dat jij gewoon een vriend voor haar bent namelijk. Komt ze bij jou met al haar vrouwendrama, doet ze niet haar best om leuk bij je te zijn en noemt ze je haar ‘maatje’? En dit allemaal terwijl jullie nog nooit samen in bed zijn gedoken? Dan is de kans behoorlijk groot dat ze zich niet aangetrokken voelt tot jou. Wederom vast in de friendzone dus.

vrouwen, Vrouwen Insights: wat ze zeggen, en wat ze echt bedoelen
Foto: Gregory Pappas
LEES OOK