5 voordelen van vrijgezel zijn tijdens de feestdagen

Als vrijgezel word je tijdens de feestdagen even extra herinnert aan je ‘eenzame’ bestaan. Maar is het eigenlijk wel zo erg? Helemaal niet zelfs. We laten je door deze steengoede punten inzien waarom het juist hartstikke chill is om vrijgezel te zijn tijdens de feestdagen.

Als je een relatie hebt zou je het er bijna voor uitmaken…

Vrijgezel tijdens de feestdagen? Lucky bastard!

Je bent niet de enige

Dit komt vast niet als een verrassing, maar echt: je bent niet de enige. En ook van het andere geslacht zijn er genoeg vrijgezellen die de kerstdagen alleen doorbrengen. En wat is er nu leuker en romantischer dan juist met Kerst op eerste date te gaan? Uit onderzoek van Relatieplanet blijkt dat 64% van de vrijgezelle mannen Kerst een goede gelegenheid vindt voor een eerste date. Verzamel je moed en vraag je lievelingschick mee uiteten.

Matthew McConaughey-2
Foto: TheMovieDatabase

Focus op goede voornemens

Je kunt je zonder gezeur, gecorrigeer en gebekritiseer op jezelf en je goede voornemens richten. Want allemaal leuk en aardig maar de vrouw vraagt nu eenmaal om veel aandacht en heeft er een handje van om al jouw geniale ideeën meteen af te ketsen. Eindelijk ruimte om je wildste dromen waar te maken.

It’s all about the money

De Decembermaand is niet voor niets de duurste maand van het jaar. Elk jaar tast je weer flink in de buidel om je hele familie te voorzien van een cadeau, maar wanneer je een relatie hebt kun je de aanslag op je rekening dus verdubbelen. Je vriendin, schoonouders, schoonbroers en zussen, zwagers, nichtjes, schoonhond en buurkinderen… Je bespaart er op z’n minst een hele dikke vakantie mee.

Geen verplichtingen

Cliché, maar erg belangrijk in dit rijtje: de schoonfamilie. Waar jij dus niet mee hoeft te dealen dit jaar. Geen ruzies over wie, wat, waar, wanneer maar jij bepaalt gewoon beide kerstdagen zelf waar en met wie je ze doorbrengt. Dat wordt dus de hele dag in trainingsbroek op de bank met een paar halve liters en een bak chicken wings een The Fast and the Furious-marathon houden.

Bro’s before ho’s

Eerlijk gezegd bestaat er niks beters dan de feestdagen doorbrengen met je (vrijgezelle) vrienden. Neem de daginvulling van bovenstaand punt en voeg er je vrienden aan toe. Niks meer aan doen!

feestdagen, 5 voordelen van vrijgezel zijn tijdens de feestdagen
Foto: Luke Pamer