Het verschil tussen arrogant en zelfverzekerd zijn

CREDITS: Eduardo Dutra

Laten we eerlijk zijn, er lopen nog maar weinig échte mannen rond. Waar je vroeger naar de kroeg ging om vrouwen te versieren, gaat dat nu vaak heel anders. Hoeveel mannen stappen er nou nog op een vrouw af die ze leuk lijkt? Als ze vrijgezel is staat ze de volgende dag vast wel op Tinder of vind je haar profiel via Instagram. Hoe je het ook aanpakt, het is key dat je niet arrogant overkomt. Maar wél zelfverzekerd. De scheidingslijn is erg dun, dus let goed op. Dit zijn de voornaamste verschillen:

Arrogant zijn, wat is dat?

Voor de mensen die niet op de hoogte zijn van wat arrogantie is, hebben we een mooie vergelijking gevonden. Bij arrogantie doe je alsof het restaurant waar jouw date in plaatsvind, van jou is. Als je zelfverzekerd bent, doe je alsof je er al een paar keer bent geweest.

Dit geldt ook als je gaat stappen met je vrienden en je ziet een paar mooie dames. Je wil indruk maken en schreeuwt zo hard als je kan dat je twee flessen wodka en blikjes Red Bull wil voor jou en je vrienden. Nu ben je sowieso al een discutabel persoon als je dit besteld in een club. Maar als je het doet, doe het dan subtiel, zonder aankondiging, zodat iedereen verrast is en jouw vrijgevigheid waardeert.

Mannen, ben ten alle tijden zelfverzekerd en denk nooit dat je superieur bent. Tenzij je op de Zuidas werkt, dan moet je wel. Jokes aside, als je dan toch besluit om een tikkeltje arrogant te zijn, slinger dan niet de hele tijd over de lijn tussen zelfverzekerd en arrogant. Het is het één of het ander, aan jou de keuze.

Hoe zie je het verschil?

Arrogante mensen zullen nooit toegeven aan hun fouten en tekortkoming. Terwijl zelfverzekerde mensen prima kunnen toegeven dat ze iets niet zo goed kunnen of fout zaten. En zelfverzekerd zijn betekent niet dat diegene zich perfect voelt, dat is bij arrogante mensen vaak wel het geval. Dit is een van de makkelijkste manieren om te herkennen of iemand arrogant is.

Daarnaast zal een arrogant persoon er ten alle tijden voor zorgen dat hij of zij zijn zin krijgt. Hun idee is altijd superieur aan het idee van zijn partner of metgezel.

Daarnaast maakt een arrogant persoon nooit oogcontact. In tegenstelling tot een zelfverzekerd persoon is de arrogante klootzak altijd aan het zoeken naar een potentiële nieuwe gesprekspartner. Ze kijken voortdurend langs je af, alsof je er niet bent. Dit gedrag kennen we allemaal.

zelfverzekerd, Het verschil tussen arrogant en zelfverzekerd zijn
Foto: Tanner Ross