Thuiswerk-jobs: 7 banen waarmee je vanuit huis veel geld kan verdienen

Bijna iedereen in Nederland is massaal aan het thuiswerken. Bij bedrijven waar iedere week een meeting werd gehouden, is het opeens veel makkelijker om online te vergaderen. Je hebt thuis een eigen werkplek ingericht en uren in de file staan is verleden tijd. Deze nieuwe maatregel bevalt jou eigenlijk wel. Maar wat als we straks weer terug moeten naar het nieuwe normaal en jij weer braaf in de auto stapt. Heb je daar eigenlijk nog wel zin in?

Met deze jobs kan jij de rest van je leven thuiswerken

Voor het coronavirus bleek uit onderzoek dat bijna 4 op de 10 werkenden thuis aan het werken was. Er zijn dus genoeg jobs te bedenken die jij gewoon thuis kunt uitoefenen. Om je wat inspiratie te geven hebben wij een paar jobs voor je uitgelicht.

Voordat we aan dit lijstje beginnen hebben wij nog even een side note. We merken namelijk dat veel thuiswerkers een eigen onderneming zijn gestart. Dit is natuurlijk een mooie stap en we willen ondernemers te allen tijde stimuleren. Maar het is geen must, er zijn genoeg thuiswerk-jobs te bedenken die je wel vanuit een bedrijf of organisatie kunt uitvoeren.

thuiswerken, Thuiswerk-jobs: 7 banen waarmee je vanuit huis veel geld kan verdienen
Foto: Glenn Carstens-Peters

Software developer

Wanneer jij veel op de computer moet werken is dit vaak ook mogelijk vanuit huis. Bij software developers wordt er vaak aangeboden om vanuit huis te werken. Wanneer je software ontwikkelt is dat niet het enige wat je doet. Je schrijft het, implementeert, test, verbetert en onderhoudt alles. Als software developer draag je verantwoordelijkheid voor het gehele proces. Het is dus echt een job die bij jou moet passen aangezien je vaak hele dagen achter je computer zit.

Statisticus

Er zijn van die jobs waar mensen al van moeten overgeven als ze het woord horen. Toch zijn dat juist de banen waar je veel geld mee kan verdienen. Met deze baan help je helpt mensen met het analyseren van data. Dat kan voor een universiteit zijn, maar ook voor de overheid of voor grote bedrijven. Als je cijfers goed kan analyseren én ook nog eens in oplossingen kan denken, kan je ver kom in dit vakgebied.

SEO-specialist

Als SEO-specialist kan jij ervoor zorgen dat websites beter gevonden worden. SEO is een belangrijk onderdeel van online marketing. Natuurlijk kan jij dit voor een baas doen, maar waarom niet meerdere bedrijven helpen met jouw kennis? Zo kan je ook nog eens je eigen tijden indelen, want je kunt vrijwel overal werken. Als je maar een laptop hebt.

Boekhouder

Goed met cijfers? Mooi. Als boekhouder kun je namelijk meer dan prima vanuit huis de kost verdienen. Aangiftes, declaraties en bonnen zijn allemaal digital tegenwoordig. Heb je mooi de tijd om alles op een rijtje te zetten voor een ander en kun je daarna de barbecue aanslingeren.

thuiswerken
Foto: Ruben Daems

Designer

Ben jij goed in het maken van brute producten of kan je heel goed ontwerpen, dan kan je ook thuis je creatieve vaardigheden inzetten om online te verkopen. Ook kan jij je business uitbreiden en voor bedrijven producten gaan ontwerpen. Je kan van jouw hobby je beroep maken.

Coaching

Tegenwoordig kan je op allerlei vakgebieden jouw kennis en levenservaring delen. Via een ruimte aan huis, maar ook online kan jij je expertise aanbieden. Geef een cursus aan grote bedrijven of deel jouw visie met andere ondernemers.

Extra: Hondenuitlater

Last but not least… de hondenuitlater. Ga op pad met je favoriete viervoeters en laat ze uit op plekken waar jij graag komt. Oké misschien is dit niet de job waar je gelijk aan denkt als je het woord thuiswerken hoort. Maar je bent zeker vaker thuis en hebt ook nog eens alle vrijheid.

thuiswerken, Thuiswerk-jobs: 7 banen waarmee je vanuit huis veel geld kan verdienen
Foto: Bench Accounting