Hoe je een telefoonnummer in een date verandert

Het is gelukt! Je bent op haar afgestapt, maakte een leuk praatje en hebt haar telefoonnummer gekregen. En nu? 90% van de vrouwen verwacht dat jij de eerste stap zet. Wat je wil is haar op date vragen. Maar hoe je dat als een echte gentleman met enkel haar telefoonnummer?

Mooie vrouwen worden constant lastig gevallen door mannen die hun nummer vragen. Wellicht ben jij één van de honderd en denkt ze: “Ach vooruit, waarom ook niet.” Dit kan als een kleine overwinning voelen, maar geloof mij, je bent er nog lang niet. Ook al stuur je haar direct een leuk/grappig/flirterig/spannend berichtje, ze gaat echt niet op iedere gek reageren. Zorg dus dat, als je er voor gaat, het goed doet.

1. Wees direct

Op het moment dat jij haar telefoonnummer hebt gekregen, moet je het meteen goed aanpakken. Je hoeft niet als een vervelende vlieg om haar heen te blijven plakken, maar je kan best nog even een nonchalant praatje met haar maken. Je bent niet alleen op haar afgestapt voor haar telefoonnummer om vervolgens meteen weg te lopen, toch? Houd de conversatie luchtig, bedank haar voor haar nummer, houd nog een beetje small talk en laat haar dan met rust. Zeg haar dat je ‘nog iets van jezelf laat horen’.

2. Het eerste bericht

En dan is het moment daar. Het is de volgende dag, of twee dagen later, en je wil haar een berichtje sturen. Dit is het belangrijkste bericht van allemaal – dit berichtje beslist of zij gaat reageren of niet. Zorg dus dat het een leuk en origineel berichtje is. Oké, dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je het gesprek van gister nagaat, hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn. “Hey, hoe is het? Was het nog leuk gister?” – Boring 747! Dit berichtje zegt totaal niets en had net zo goed van haar oma kunnen zijn. Wat je kan doen is refereren naar iets waar jullie het gister over hadden. Maak het lichtelijk flirterig en merk op dat je haar onthouden hebt: “Hey Tess, heb je de saaie vergadering van vandaag overleefd? Of had je toch een lichte kater door de biertjes van gister?” Je noemt haar naam, hebt onthouden dat ze vandaag een vergadering heeft én benoemt even dat jullie samen (gezellig) bier hebben gedronken.

telefoonnummer, Hoe je een telefoonnummer in een date verandert

3. Het gesprek

Als ze dan op je heeft geantwoord en er een gesprek ontstaat denken veel mannen: dit gaat goed. Dit is echter niet altijd zo. Alleen omdat ze reageert op jouw berichtjes, betekent het niet dat het goed gaat en dat het ergens naar toe gaat. Je kan namelijk uren lang heen en weer blijven appen over haar werk, interesses en afspraken met vriendinnen, maar uiteindelijk wil jij toch gewoon met haar afspreken. Laten we daarom afspreken: stuur niet te veel berichtjes die je niet dichter bij een echte date brengen. Dat is gewoon nutteloos. Al moet je ook weer niet te pusherig zijn. Balans is key.

4. De date

Dus, hoe het met haar hond is en wat ze gister heeft gegeten hoef jij niet via Whatsapp te vragen. Wat je wil weten, is of ze jou nog een keer wil zien. Hint dus in je berichten waar ze van houdt en of ze misschien zin heeft morgen die nieuwe pizza tent uit te proberen. “Want je houdt zo van pizza, toch?” Zo simpel kan het zijn.

5. Wees niet opdringerig

Na een paar keer gehint te hebben naar het nieuwe pizza-restaurant en of ze mee wil, wordt het ook tijd dat je het serieus vraagt. Nogmaals: berichtjes die nergens toe leiden, zijn nutteloos. Benoem het restaurant, herhaal dat ze zo van pizza/sushi/kip houdt, maar vraag na maximaal een week recht toe recht aan: “Heb je zin deze week samen een hapje te eten?” Zit ze hier niet op te wachten, dan kan ze het meteen zeggen. Heeft ze er wel zin in, dan weet je dat jouw texting skills hebben gewerkt. Dring jezelf niet op, maar accepteer het antwoord.

Wil ze toch niks van je? Verwijder haar nummer. Je hebt er niks meer aan en wil niet die opdringerige creep zijn die haar blijft stalken, toch?

Easy as a walk in the park.

telefoonnummer, Hoe je een telefoonnummer in een date verandert