Tekenen dat jouw bromance voor altijd is

CREDITS: Screenshot Once Upon A Time in Hollywood | Colombia Pictures

Noem ‘m je maat, je soulmate, je kameraad, je bondgenoot, je kornuit of je amigo. Geef het beestje maar een naam, want het is tijd om in te zien met wie jij een regelrechte bromance deelt. Een bromance willen we omschrijven als een innige, hechte, niet-seksuele relatie tussen de twee vrienden.

Jullie delen alles met elkaar zonder dat jullie er als gillende keukenmeiden bijlopen. Soms weet je gewoon dat het goed zit. En dat is te zien een aantal signs. Deze hebben we voor je genoteerd, zodat ook jij weet wie jouw maat is voor het leven.

Tekenen dat jouw bromance voor altijd is

1. Inside jokes 

Het kan misschien irritant zijn voor de mensen om jullie heen, maar jij en je maat hebben constant lol om grappen die anderen niet begrijpen. En dat is misschien maar goed ook. Een binnenpretje over wat er vorige week gebeurd is of over die tweeling waar jullie een keer mee geflikflooid hebben.

2. Wingman

Dames versieren ziet bij jullie in het bloed. Op een avondje uit doen jullie er dan ook alles aan om in ieder geval voor een van de twee een dame te scoren. De ander komt daarna wel weer aan de beurt. Dat doen jullie voor elkaar zonder jaloers te worden. Verder blijven jullie van elkaars veroverde prooien af. Tenzij jullie er andere afspraken over kunnen maken. Ook prima natuurlijk.

3. Elkaar overtreffen is part of the game

Jullie moeten van alles een wedstrijdje maken. In de sportschool gaat het erom wie het meeste kan deadliften. Als jij springt van een rots in Nicaragua, dan moet je maat toch weer nét even wat hoger. Een van jullie weet veel over geschiedenis, terwijl de ander alle namen van het Zweedse handbalteam kent. Maar wie is er nu slimmer?

bromance, Tekenen dat jouw bromance voor altijd is
Foto: Kamran Khan

4. Rondjes

Je haalt bier voor elkaar en dat zonder dat erover wordt gepraat. Eén blik is genoeg om te weten dat je maat nog een gin-tonic, een speciaalbiertje of een rode port nodig heeft. Over geld hoeven jullie niet te kibbelen, want jullie weten gewoon van elkaar dat het goed komt. De een haalt drinken voor de ander en andersom.

5. Jullie letten op elkaar

Hoewel jullie elkaar uit het oog kunnen verliezen als hij of zij zich staat uit te sloven, uiteindelijk gaan jullie samen naar huis. Of er moet iemand blijven slapen, dan is het ander verhaal. Het gaat erom dat jullie voor elkaar klaar staan en op het goede moment kan beslissen of je maat jouw hulp nodig heeft of andersom.

6. Geen leugens

Beste vrienden zeggen gewoon de waarheid tegen elkaar. Altijd. Als hij dom bezig is, dan zeg jij dat hij even normaal moet gaan doen. Zit jij met een probleem? Dan ga jij naar hem toe voor advies en dat advies dient eerlijk te zijn. Jullie kunnen alles tegen elkaar zeggen en doen dat dan ook. Het zal de band alleen maar versterken als jullie elkaar recht in de ogen kunnen kijken en zeggen wat je er echt van vindt.

bromance, Tekenen dat jouw bromance voor altijd is
Foto: sasint

7. Levellen

Je beste maat en jij hebben een aantal dezelfde interesses. Sommige interesses kunnen nog wel eens verschillen, maar er zijn in ieder geval wel een aantal vlakken waarop jullie samen komen. Ergens is dit natuurlijk ook wel logisch, want juist daar komen jullie elkaar tegen en hebben jullie lol. Waar het nog weleens werken tussen een man en een vrouw als ze tegenpolen zijn, is het voor een vriendschap meestal goed als jullie een beetje hetzelfde zijn.

8. Loyaal

Wat er ook gebeurd, jullie blijven loyaal aan elkaar. Is het net uit met je vriendin en een maat van je ligt er twee weken later mee in bed? Dan is dit niet jouw beste maat. Beste maten doen zoiets niet, jullie vertrouwen elkaar en halen geen rare dingen uit met elkaar. Jullie vertrouwen elkaar tot op het bot en dat zal voor altijd zo blijven. Klinkt misschien een beetje dromerig, maar een beste maat moet je koesteren!

bromance, Tekenen dat jouw bromance voor altijd is
Foto: Huy ProShoot