Dit doen succesvolle mannen na 10 uur ’s avonds

CREDITS: Unsplash | Diego Lozano

We hoeven je niet meer te vertellen dat een uurtje of acht slaap belangrijk voor je is. Aan het eind van de dag zit je hoofd nog vol met ideeën en ben je aan het bedenken wat je morgen moet doen. Alleen is dat nog maar een schijntje van wat een man als Bill Gates op zijn bordje krijgt. Ook die succesvolle mannen moeten aan hun slaap komen, terwijl ze eigenlijk dag en nacht bezig zijn met hun bedrijf.

Succesformule voordat je naar bed gaat

Wat je doet voordat je gaat slapen heeft invloed op hoe jij de volgende dag wakker wordt. Het heeft invloed op je mood, maar ook op je energielevel. Als je met veel kopzorgen gaat slapen zal je nooit volledig uitgerust wakker worden. Een avondroutine om je hoofd leeg te maken is dan een goede oplossing. Het zorgt ervoor dat je makkelijker de juiste hoeveelheid slaap pakt en dat is weer goed voor je mentale gezondheid.

Dit is dus de reden dat veel succesvolle mensen een routine hebben ontwikkeld die goed voor hen werkt. We zochten uit wat hun routine is en hoe hun wel genoeg slaap pakken.

succesvolle mannen
Foto: Danielle MacInnes

Offline is het nieuwe online

Om te beginnen gaan ze offline. Ze gaan niet in bed liggen en dan nog even aantal afleveringen van hun favo serie kijken. Het is goed voor je om minstens een half uur voordat je gaat slapen offline te gaan. Neem een voorbeeld aan Barack Obama en Bill Gates. Zij gaven aan in een interview elke avond een half uur te lezen voordat ze naar bed gaan.

Dit kunnen boeken zijn waar je jezelf even in kan verliezen of juist boeken die je inspireren. Deze zeven biografieën kunnen je inspireren om in de voetsporen te treden van deze succesvolle mannen.

Met een snufje narcisme

Ze maken het hoofd leeg door er een goed boek bij te pakken, maar ook door een to-do lijstje te maken voor de volgende dag. Alleen daar blijft het niet bij. Naast dat ze vooruit denken, blikken ze ook nog even terug. Succesvolle mannen maken op het eind van de dag een lijst met dingen waar ze dankbaar voor zijn.

Negen van de tien keer zal je thuiskomen en voor jezelf op een rijtje zetten wat er de volgende keer beter kan. Maar het kan ook heel goed zijn om aan jezelf te vertellen wat er goed ging die dag. Daar krijg je juist energie van voor de volgende dag. Als je alleen maar negatief blijft praten over jezelf zal het meer stress opleveren. Het zit misschien niet je aard, waardoor het voor jou narcistisch kan klinken, , maar stel jezelf eens de vraag; wat voor iets goeds heb ik vandaag gedaan?

Een slaapkamer is om in te slapen

Je slaapkamer is een plek om te slapen én om de liefde te bedrijven. Het is zeer onnatuurlijk om van je slaapkamer ook je werkplek te maken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je dan jouw bed associeert met werk, waardoor het veel moeilijker is om te ontspannen. Nog even snel je mail checken voordat je tegen jouw vriendin gaat aanliggen is uit den boze.

Relax, take it easy

Ontspannen voordat je naar bed gaat is dus eigenlijk the key to success. Maak bijvoorbeeld eens een avondwandeling. Dit zorgt ervoor dat je helemaal tot rust komt en kan evalueren op wat je die dag allemaal hebt gedaan. Een andere vorm van tot rust komen doet Hugh Jackman graag: mediteren. Mediteren kun je leren. In dit artikel leggen we je haarfijn uit hoe je ermee start.

succesvolle mannen
Foto: Yogendra Singh

Vrienden met je planning

Elon Musk geeft aan dat hij maar een aantal uur slaap per nacht nodig heeft. Dit is het bewijs dat ook slaap voor iedereen anders is. Als je denkt dat jij dit ook kan – maar dus eigenlijk niet – dan zal dit uiteindelijk alleen maar tegen je gaan werken.

Je hebt vast wel eens gehoord van een succesvolle man: ‘Ik heb wel betere dingen te doen dan slapen’. Het probleem is dat deze mensen waarschijnlijk ook écht goed tegen weinig slaap kunnen. Als jij kampt met chronisch slaapgebrek dan ga je daar niet gelukkig van worden.

Ook jouw slaap kun je plannen. Als je werkt met een slaapschema en elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed toegaat, dan kom je in een ritme terecht. En iedereen weet dat een ritme goed voor je is.

Wassen, flossen, pissen

Een bathroom routine kan rust in je hoofd aanbrengen. Een onderzoek heeft uitgewezen dat je hersenen een signaal krijgen dat je klaar bent om naar bed te gaan. Het hoeft geen hogere wiskunde te zijn; even je tandenpoetsen, je gezicht wassen, flossen en nog even pissen kan al wonderen verrichtten.

succesvolle mensen
Foto: Avi Richards