Het verschil tussen succesvolle en onsuccesvolle mensen

CREDITS: Razvan Chisu

Succesvol zijn. Wie wil dat nou niet? Volgens de ene is het hebben van succes wanneer ze zes nullen op de bankrekening hebben staan, voor de ander ligt de lat wat lager. Voor iedereen is de definitie van succesvol zijn nou eenmaal anders. Wat je doel ook is, volgens Matthew Woodward, een van de top digitale marketeers van het Verenigd Koninkrijk, hebben je gewoontes invloed op of je succesvol bent of niet. Benieuwd of jij nog een aantal puntjes hebt om aan te werken? Dit zijn de verschillen tussen succesvolle en onsuccesvolle mensen volgens Matthew Woodward.

succesvol
Foto: Clark Tibbs

Succesvol vs onsuccesvolle mensen: dit is het verschil

Voordat je teleurgesteld bent na het lezen van dit artikel, niemand hoort 100 procent bij de ene groep of 100 procent in de andere. Zie het als punten waar je nog aan zou kunnen om nóg succesvoller te worden dan je nu natuurlijk al bent.

Onsuccesvolle mensen

Volgens Matthew Woodward hebben onsuccesvolle personen de volgende gewoontes:

Onsuccesvolle personen hebben vaak het idee dat ze overal recht op hebben. Daarnaast hebben ze de neiging om te handelen vanuit het initiatief en waarnemingen in plaats vanuit een voorbedacht plan. Ook stellen zij volgens Woodward geen doelen voor zichzelf, hopen ze op de ondergang van anderen en beschuligen zij anderen van hun fouten.

Grote ‘verwijten’ allemaal, maar eentje waar je zelf misschien ook wel schuldig aan bent: Woodward zegt dat iedere dag televisie kijken ook kan bijdragen aan onsuccesvol zijn. Ook praten achter de rug om van een ander en bang zijn voor verandering, zijn volgens hem indicatoren van iemand die onsuccesvol is.

succesvol
Foto: Xan Griffin

Succesvolle mensen

Volgens Matthew Woodward heb je meer kans om succesvol te worden wanneer je deze eigenschappen hebt:

Succesvolle mensen geven anderen graag een compliment, willen dat anderen ook slagen en stralen blijschap uit. Daarnaast zijn ze continu bezig met nieuwe dingen leren en kunnen zij veranderingen omarmen. Je heb volgens Woodward ook meer kans om succesvol te worden wanneer je iedere dag een boek leest en een dag- of logboek bijhoudt.

De verantwoordelijkheid nemen voor je fouten en anderen vergeven wanneer ze zelf een fout maken horen volgens Woordward ook bij de kwaliteiten van een succesvol persoon.

Dus, kun jij je in de laatste omschrijvingen een beetje vinden? Dan heb je een grotere kans om succesvol te worden. Good job!

And remember: “never forget that successful people do what unsuccessful people won’t”.

succesvol
Foto: Andre Hunter