10 Zaken die je moet weten voordat je succes krijgt in het leven

CREDITS: Unsplash | Fabian Irsara

Bij het woordje succes, denken we vaak vol bewondering vaak aan Bill Gates of Mark Zuckerberg. Het succes dat zij behaalt hebben is heel aantrekkelijk. Echter is het niet zo dat het succesvol worden uit de lucht komt vallen. Daar moet je hard voor werken. Daarbij is de vraag: kan je succes meten aan de hoeveelheid geld dat je verdient. Wanneer je iets doet waar jij voldoening uithaalt en gelukkig wordt om het eindresultaat, ben je net zo succesvol als Jeff Bezos.

Succes
Foto: Bruce Mars

Zaken die je moet weten voordat je succes behaalt

Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je succesvol gaat worden. Of het nu veel geld verdienen is, of juist een betere status, ieder heeft z’n eigen succesgoal die hij wil behalen. Er zijn dus eerst een aantal belangrijke zaken waarvan je op de hoogte moet zijn.

1. Niets is niet zo mooi als je denkt

Vaak denken we dat wanneer we succes hebben, we ook echt gelukkig zullen zijn. Het is niet altijd zo. Op het moment dat we het resultaat bereikt hebben verdwijnt de opwinding en verlangen we naar meer. De truc is: be thankful with what you have. 

2. Het is niet zo slecht als het lijkt

We maken alles in ons hoofd moeilijker dan het is. Uren kunnen we piekeren over zaken die niet hebben plaatsgevonden. Zodra je actie onderneemt, zal je merken dat het niet zo erg is als je je had voorgesteld.

Je kunt alles aan in het leven. Wanneer je moet, niet anders kunt of wanneer je het echt wil. Hetgeen dat jou tegenhoudt om een stap naar succes te zetten is de angst. Wees niet bang om een sprong in het diepe te maken. Just do it!

3. Je kunt niet alles hebben

Als je voor iets gaat, kun je niet voor het andere gaan. Je kunt niet alles hebben, en dat wil je ook niet. Je kiest voor 80 uur werken in de week. Dit betekent dat je minder tijd hebt voor het feest vieren met je vrienden. Het is het één of het ander.

4. Maak heel je leven succesvol

Als een deel van je leven niet lekker zit, beïnvloedt dit heel je leven. Thuis kunnen zaken niet goed lopen waardoor dit invloed heeft op je werkgedrag. Op kantoor kan het niet lekker lopen waardoor je het thuis afreageert. Wees gelukkig in alle delen van je leven. Niet alleen op kantoor.

5. Wat anderen vinden maakt niet uit

Mensen gaan bemoeien met je zaken. Als jij je grenzen aangeeft is er niets aan de hand. Doe hetgeen waar jij je goed bij voelt. Je hebt geen toestemming of mening nodig om iets te ondernemen. Tevens ben je geen verklaring schuldig.

6. Je visie over je toekomst is de schets van het succes in je leven

Met andere woorden: Dreams will come true. Vaak heb je in je hoofd een ideale beeld over de toekomst. Houden zo! Dit beeld heb je de komende tijd nodig voor een stap naar het succes.

7. Elk minuut telt

Het gaat er niet om  hoeveel uur je besteed maar hoe je die uren besteed. Wat doe je nu precies in die 10 uur achter je laptop? Heb je de afgelopen weken effectief gewerkt of was je om het kwartier afgedwaald en met andere dingen bezig? Tijd is geld. Gebruik je tijd goed en zorgvuldig.

8. Elk cent telt

Eén euro is best veel geld. Je weet niet waar je die euro voor nodig hebt en waar je het aan zal investeren. Weet waar je geld naartoe gaat en zet altijd een bedrag opzij. Dat zal je leren geld, net als tijd, te waarderen.

9. Creëer je eigen geluk voor succes

Stel doelen voor jezelf op. Denk niet dat je iets niet kunt. Kijk verder, want je kunt meer dan je denkt. Maak een doel van iets wat je weet te behalen. Maak een zaak van iets wat je onmogelijk lijkt. De doelen die je hebt gesteld vereist geen magie of geluk. Die creëer je helemaal zelf.

10. Geef het succes nooit op

Tegenslagen in het leven hebben we allemaal. Dit is geen reden om het op te geven. Het is vallen en opstaan. De tegenslag is juist een teken om harder te werken en verder te gaan met waar je bent gebleven.

succes
Foto: Ben Rosett