Onderzoek: vrouwen vinden mannen met een serieuze blik aantrekkelijker

Er wordt zoveel onderzoek gedaan naar wat vrouwen aantrekkelijk vinden. Jij weet natuurlijk allang dat vrouwen het belangrijk vinden dat een man zelfverzekerd is. Het is ook niks nieuws voor jou dat vrouwen het fijn vinden als een man humor heeft en haar aan het lachen maakt. Daar komt ook nog eens bij dat jouw eventuele Tinder profiel on point is, zodat elke like raak is. Maar wist je dat vrouwen een serieus kijkende man aantrekkelijker vinden dan bijvoorbeeld een gouden glimlach?

serieuze man, Onderzoek: vrouwen vinden mannen met een serieuze blik aantrekkelijker

Why so serious? 

Kijk, het onderzoek werkte als volgt: de onderzoekers toonden foto’s van mannen die verschillende uitdrukkingen zoals lachen, trots, serieus en boos lieten zien. Vervolgens mochten de vrouwen hun oordeel geven en dat leverde een verrassend resultaat op. Eerst werd altijd gelooft dat lachen het beste werkte. Maar nee, een serieuze uitdrukking van een man die wegkijkt leverde vaak het beste resultaat op. In dat soort foto’s komt de man mysterieuzer en sexy over.

Een serieuze blik is dus aantrekkelijker dan een gouden glimlach. Vrouwen vallen op sterke mannen die dominant overkomen. Een serieuze, mysterieuze of zelfs boze uitdrukking kan dat uitstralen. Dat betekent dat een moody guy serieus wat kans maakt!

Maarten van Rossem zal lekker liggen bij de vrouwtjes dus…

OnderzoekOp zoek naar balans

Dat is goed nieuws voor alle serieuze mannen op de wereld. Dat betekent dat weg kijken en altijd serieus zijn in een bar ook werkt! Nope! Niemand houdt namelijk van een serieuze man die constant een vibe van urgentie om zich heen heeft. En ja, de serieuze man is dan wel aantrekkelijker op foto’s, maar in real life ligt het een stuk genuanceerder.

Mannen die zelfverzekerd zijn en goede humor hebben zijn minstens zo interessant voor vrouwen. De resultaten van dit onderzoek werken daarom het beste op bijvoorbeeld Tinder. Het is belangrijk om daar een balans in te vinden. Kies ervoor om te beginnen met de serieuze foto waarin je wegkijkt, daarna een foto waarin je trots bent of juist heel vrolijk. Daardoor vertel je een soort verhaal waarin je laat zien dat je niet alleen een serieuze man bent. Het gaat om het hele plaatje, niet alleen die ene foto. We zijn toch veel meer dan dat?

Lachende man die weg kijkt

 

LEES OOK