Zo krijg je een positieve mindset

CREDITS: Austin Distel

Onze gedachten kunnen krachtig zijn en hebben daarnaast invloed op ons humeur, plezier en productiviteit. Je vraagt je misschien wel eens af, hoe kan het dat anderen altijd zo positief zijn? Het blijft namelijk soms lastig om optimistisch te blijven. Daarom komen wij to the rescue. Dit is hoe jij een positieve mindset krijgt.

Zo krijg je een positieve mindset

Desondanks het misschien niet zo lijkt, kun je je gedachten wel degelijk beïnvloeden. Het vergt hier en daar wat werk, maar dan heb je ook wat. Daarnaast is het goed om te achterhalen welke gedachten je het meest belemmeren. Door hier verandering in te brengen, ga ook jij straks met een positieve mindset door het leven. Let’s go!

mindset
Foto: Miguel Luis

Vraag om hulp

Je hoeft en kunt niet altijd alles alleen doen. Daarnaast kun je ook niet in alles even goed zijn. Er is dus niets mis met het vragen van een beetje hulp.

Ben geduldig voor resultaten

Goed werk heeft tijd nodig. Verwacht daarom niet dat je op de korte termijn al meteen de hoogste resultaten hebt behaald. Geduld loont en hierdoor zul je op de lange termijn blijer zijn met het succes.

Fouten maken hoort bij leren

Na regen komt zonneschijn, ook een kampioen verliest een keer voor zijn succes en het moet eerst een keer fout gaan zodat je er daarna beter van kunt worden. Dit is goed om je te realiseren. Wanneer je namelijk fouten niet meer gaat zien als iets slechts, kijk je met een positievere blik tegen je progressie.

Schrijf je sterke punten op

Het is altijd goed om te weten wat je sterke punten zijn en deze mogen ook zeker opgeschreven of hardop benoemd worden. Wanneer je toch een keer een negatieve gedachte hebt, kun je hier nog een keer naar kijken en voel je je daarna gelijk gemotiveerd. Because you can do it!

mindset
Foto: Xan Griffin

Neem risico’s

Hoe meer effort je in iets steekt, hoe meer het later loont. Daarom is het nemen van risico’s goed voor een positieve mindset. Zoals Jim Rohn ooit zei: “If you are not willing to risk the unusual, you will have to settle for the ordinary“.

Vier je progressie

Successen mogen gevierd worden. Je hebt er hard voor gewerkt en daarom mag je jezelf belonen.

Focus op moeite, niet op snelheid

Nogmaals, goed werk heeft tijd nodig. Je gaat daarom veel meer voldoening, en dus een positieve mindset, halen uit iets dat kwalitatief goed is.

Schrijf altijd al je opties op

Soms zit je in een tunnelvisie en denk je dat jou idee/oplossing/manier het beste is. Het is alleen nooit verkeerd om ook eventuele andere opties te overwegen. Misschien kom je onderweg in dit proces wel iets anders tegen dat nóg beter gaat werken. Achteraf ben je blij dat je alles overwogen hebt.

Probeer nieuwe manieren van leren

Je bent nooit te oud om te leren. Het is wanneer je bezig bent met werken aan een positieve mindset, dan ook niet verkeerd om je horizon te verbreden. Probeer daarom iets nieuws. Grote kans dat je er voor de toekomst veel uit kunt halen én je er zelf ook beter van wordt.

productief
Foto: Nathan Dumlao