Opfriscursus: vergroot je zelfvertrouwen in bed

CREDITS: Jan Zhukov | Unsplash

We zouden liegen als we claimen niet te hebben genoten van ons leven als fanatieke single.

Máár als we zeggen dat de seks toen altijd beter was, dan is dat nóg een leugen.

De tips om weer met volle teugen van seks te genieten

Ondertussen weten we dat je ook tijdens het (cliché) huisje-boompje-beestje-idee alles uit je seksleven kunt halen. Soms klinkt dat beangstigend, maar gelukkig heeft seksuologe Eveline Stallaart ons gerustgesteld. Met haar tips, die je als opfriscursus mag beschouwen, weten we weer waarom je onenightstands als kiespijn kan missen. Nooit gedacht dat we dat ooit zouden zeggen.

, <strong>Opfriscursus:</strong> vergroot je zelfvertrouwen in bed
Foto: Molnár Bálint | Unsplash

Communicatie is de sleutel

Zoals wel vaker is communicatie de sleutel tot succes. Uit De Nationale Seksenquete van EasyToys blijkt dat maar liefst 42% van de mensen niet makkelijk over seks praat met hun partner. En dat terwijl er zoveel onderwerpen zijn waar je het over kunt hebben: licht aan of licht uit, zoenen of niet, bovenop of onderop en noem het zo allemaal maar op. Wie weet, misschien ontdek je wel nieuwe dingen waar jullie allebei van genieten.

Duik de diepte in

Vaak zijn wij iets meer van de praktische aanpak. Je kan wel uren naar shows van Gordon Ramsay kijken, maar dat maakt je nog geen chefkok. Toch is het nooit een verkeerd idee om een beetje de diepte in te duiken. Pun intended. Weten is meten, ook als het op seks aankomt. Boeken, video’s en zelfs workshops kunnen je dus een eind op weg helpen om nieuwe dingen uit te proberen en een nog beter seksleven te krijgen.

Zelfverzekerdheid sluipt ook je bed in

Zelfverzekerdheid straal je uit. En daar pluk je de vruchten van onder de lakens. Een goed zelfbeeld is daarom cruciaal voor je seksleven. Dingen doen waar jij gelukkig van wordt en energie uithaalt heeft dus een groter aandeel in bed dan je momenteel vermoedt.

liedjes
Foto: Walid Riachy

Pas je verwachtingen aan

We hebben de krankzinnige cijfers rondom porno al eens besproken. Het gevolg van die cijfers: onrealistische verwachtingen. Tijdens de gemiddelde scène op PornHub knippen ze de delen waar de sokken bijvoorbeeld worden uitgedaan vaak eruit. En dat gaat in het echte leven natuurlijk niet zo maar. Accepteer dus dat niet elke vrijpartij even opwindend is als de gemiddelde onenightstand, en pas je verwachtingen aan.

Experimenteer met jezelf

Waarschijnlijk denk jij dat je je lichaam als geen ander kent. Maar het klassieke hand-in-het-vuistje-verhaal en je zoekgeschiedenis wanneer je partner op vakantie is, doet anders beweren. Of kies eens voor een ‘digital detox’ waarbij je alleen je eigen fantasie gebruikt terwijl je jezelf eens een pleziertje doet. Hoe beter je je eigen lichaam kent, hoe beter je dit kan communiceren naar je partner.

lange tijd geen seks
Foto: Phil Desforges
Source:
Jan Zhukov | Unsplash
LEES OOK
MANIFY Gift Guide: Father’s Day
Ja, ja. De dag waarop je jouw ouweheer in het zonnetje gaat zetten, komt er weer aan. En dan hebben we het natuurlijk over Vaderdag. Wat heeft-ie…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…