Dingen die je als man meemaakt als een vrouw zwanger is

CREDITS: Jonathan Borba

Het moment is daar. Je vrouw doet een zwangerschapstest. Wachten, wachten, wachten…

Twee streepjes. Huppate, ze is zwanger. Yessss. Blij. Happy. Helemaal in de wolken. Dat ben je, want je bent een vader in spe.

Samen met de liefde van je leven krijg je een baby, je eigen kleine junior. Prachtig, alleen het zware werk komt eraan. Het kind zal vanaf nu altijd op de eerste plaats komen. Vooral als je vrouw zes weken of langer zwanger is ga je veel meemaken. De hormonen beginnen op te spelen, ze krijgt zin in de raarste gerechten én jij moet jezelf op álles voorbereiden. Op álles.

Dit maak je als man mee als je vrouw zwanger is

Wat je precies te wachten staat is natuurlijk bij iedereen anders. Elke vrouw staat op haar eigen manier in ’t leven en vooral tijdens een zwangerschap heeft ze het zwaar. Het beste wat je kan doen is haar steun en toeverlaat zijn. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Om je een beetje houvast te geven hebben we een lijst samengesteld van dingen die je sowieso mee gaat maken. Je moet even door de zure appel bijten, want zij is de koningin.

6 weken zwanger
Foto: Beau Horyza

Geef haar te allen tijde het eten wat ze wil

Al krijg je de gekste aanvragen: je moet het eten direct gaan halen. No matter what. Als ze om 04:00 uur in de nacht vraagt om een haring met uitjes, dan spring je in de auto en rij je naar Volendam. Als aanstaande vader transformeer je jezelf tot een voedingsmachine. Doe je dit niet? Dan krijg je het zwaar te voortduren, amigo.

Het eten is eigenlijk alleen voor haar

Nog een dingetje in de voedingsbranche: het eten is eigenlijk van haar, ook jouw bordje. Daarentegen is haar eten absoluut niet voor jou. Lastig hè. Heb je haar reep chocolade of zak chips naar binnengewerkt? Dan is er stront aan de knikker, want eten is zó belangrijk voor je vrouw in tijden van zwangerschap. Gentleman, gebruik gewoon je gezonde verstand en sta je eten af.

Niet alleen je vrouw krijgt een groter buikje

Dat het buikje van je vrouw gaat groeien is vanzelfsprekend. Junior is namelijk lekker aan het groeien en dat resulteert in een grotere buik. Maar ook jij gaat flink wat kilootjes aankomen. De kans is groot dat je meegaat in haar munchiesEen gewaarschuwd man telt voor twee, dus let op de kleintjes als je gaat eten. Anders denkt iedereen dat jij degene bent die zwanger is.

zes weken zwanger, Dingen die je als man meemaakt als een vrouw zwanger is
Foto: rawpixel

Zwangerschapsdementie is écht

Het is geen fabeltje: vrouwen hebben écht last van vergeetachtigheid tijdens de zwangerschap. Daarom moet je zéker niet boos worden als ze iets is vergeten. Als jij boos wordt, dan zal je vrouw weer tien keer zo boos worden. Ze heeft tenslotte altijd gelijk. Wil je haar hier later mee confronteren? Dan kun je de gesprekken ook altijd nog opnemen.

Disclaimer: MANIFY is niet verantwoordelijk voor de boze vrouw van Jan die zichzelf genaaid voelt vanwege het feit dat Jan de boze vrouw heeft opgenomen tijdens de zwangerschap. Succes verder Jan.

Het seksleven zal zijn ups en downs kennen

In de eerste maanden kan je de seks vergeten. Dit verschilt per vrouw, maar de meeste vrouwen hebben in het begin niet veel zin in seks. Even je armspieren trainen is dus geen overbodige luxe. In de tweede periode zij veel vrouwen juist vaak opgewonden. Op zo’n moment zal ze de kleren van je lijf willen scheuren. Was het altijd maar zo’n feest…

Er zal een grotere cupmaat verschijnen

Tijdens de zwangerschap worden haar borsten groter en groter. Als ze zes weken zwanger is merk je dit waarschijnlijk nog niet. Maar na een tijdje ga je het verschil écht zien. Nu denk je waarschijnlijk: KASSA. Jammer, maar helaas. De borsten groeien inderdaad, alleen de gevoeligheid ook. Het is alsof een kind in de snoepwinkel loopt. De jongeman vindt het allemaal heerlijk, maar mag hij iets hebben? Absoluut niet.

Je zal tijdens de seks niet je kind kunnen raken

Iedereen is er bang voor. Het is eindelijk zover en de kaarslichten staan aan. Het liedje Pony van Ginuwine staat op en het gaat eindelijk weer gebeuren. Toch word je tegengehouden; je bent bang dat je de baby kan raken tijdens de seks. Geen zorgen, want dit is absolute nonsense.

Last tip: is je vrouw hoogzwanger en wil ze toch nog de liefde bedrijven? Dan is lepeltje-lepeltje het fijnste standje. Enjoy!

6 weken zwanger
Foto: Jonathan Borba