Onderzoek wijst uit: langer slapen maakt je aantrekkelijker

CREDITS: Pexels | Pixabay

We weten allemaal dat een goede nachtrust veel met je kan doen. Je voelt je fitter en vaak kan je jezelf daardoor beter focussen. Maar wist je ook dat een avond goed slapen ervoor kan zorgen dat je sociaal aantrekkelijker wordt? Dit blijkt uit onderzoek van de University of California.

Een goede nachtrust maakt je sociaal aantrekkelijker

Uit het onderzoek blijkt dat slaaptekort ervoor zorgt dat je minder snel contact wilt maken met anderen. Als je niet genoeg slaapt ga je collega’s vermijden op het werk. Sociaal contact is het laatste waar je behoefte aan hebt. Hierdoor ga jij je na een tijdje eenzaam voelen en zul je nog minder goed kunnen slapen. Je komt in een vicieuze cirkel. Doordat je sociaal contact gaat vermijden zullen er ook minder snel mensen op jou afstappen.

aantrekkelijker
Foto: Al ghazali

Gedrag kopiëren

Het kan zelfs zo ver gaan dat mensen die wel uitgerust zijn zich ellendiger voelen nadat ze contact hebben gehad met iemand die lijdt aan slaaptekort. Dit fenomeen wordt ook wel ‘social contagion‘ genoemd; gedragscontaminatie of sociale besmetting. Je hebt de neiging om het gedrag te kopiëren van een andere.

Zelfverzekerd

Wanneer je dus iedere avond beter slaapt zal je merken dat je meer outgoing bent. Dit zal je zelfverzekerdheid opkrikken, wat weer effect heeft op de mensen om je heen. Je staat sociaal sterker in je schoenen.  En iedereen weet; iemand met meer zelfvertrouwen is aantrekkelijker.

Vind jij het nu lastig om goed te kunnen slapen dan zijn er genoeg tips die jou kunnen helpen. Het is namelijk belangrijk dat jij voor jezelf een patroon gaat creëren dat voor jou werkt. Om je hierbij te helpen, check dan dit artikel: beter slapen doe je zo!

aantrekkelijker
Foto: Doğukan Şahin
LEES OOK