Kan je beter sexy of knap zijn?

Of je nu een ware casanova bent of je liever wat meer op de achtergrond houdt, iedereen wil sexy en knap gevonden worden. Vrouwen die jou zowel sexy als knap vinden, zullen jou héél aantrekkelijk vinden. Maar wist je dat zelfs hier een groot verschil tussen zit?

Sexy en knap is namelijk absoluut niet hetzelfde. Sexy zijn heeft te maken met je hele attitude, je houding en hoe je je gedraagt. Knap gaat vooral om uiterlijke kenmerken en hier heb je helaas minder invloed op. Maar wat is dan belangrijker? Ga maar eens na bij jezelf: een Victoria Secret-model die niet sexy is? Niet te geloven toch?

Sexy vs. knap

Alsof we nog niet genoeg aan ons hoofd hebben moeten we ons dus ook al druk maken of we sexy of knap zijn. Want welke van de twee is belangrijker? Het enige echte antwoord hierop is natuurlijk voor iedereen anders. Ieders perceptie op wat schoonheid en wat sexy is, is anders. Toch zijn er een aantal onderzoeken naar gedaan. En dit zijn de resultaten:

Hey sexy!

Als je iemand voor de eerste keer ziet beslist je brein in twee seconden of jij diegene knap vindt of niet. Dit heeft verband met de fysieke eigenschappen van die persoon – we vinden met z’n allen al snel iemand mooi of lelijk. Als het over sexy gaat is dat moeilijker. Je brein kan makkelijk van een foto beslissen of iemand knap is, maar niet of diegene sexy is. Om dit te bepalen is er namelijk interactie nodig met de desbetreffende persoon.

Daarbij komt dat ‘knap’ vaak als compliment wordt gezien, terwijl ‘sexy’ zowel positief als negatief geïnterpreteerd kan worden. Ook wordt door veel mensen gedacht dat knap zijn belangrijker is dan sexy zijn. Fysieke uitstraling is immers het eerste wat ons opvalt, toch? Iemand sexy vinden is een behoefte zoals dorst – het kan makkelijk overgaan nadat je water hebt gedronken. Oftewel, seks met diegene hebt gehad. Terwijl schoonheid altijd blijft en constant is.

Het zal je misschien verbazen, maar deze theorie klopt niet helemaal. Uit onderzoek blijkt dat we eerder afstappen op iemand die we sexy vinden, dan iemand die we knap vinden. Best gek, want als je iemand niet knap vindt, zou jij er dan op af stappen?

Wat willen we liever?

Toch wel. Sexy wordt namelijk geassocieerd met warm en uitnodigend, terwijl knap eerder wordt geassocieerd met koud en afstandelijk. Dan is het toch best logisch dat we voor sexy gaan!

Daarbij is knap lastiger te bepalen dan sexy zijn. Niet zo knappe mensen kunnen alsnog heel sexy overkomen door zelfverzekerd, eerlijk, grappig of heel getalenteerd te zijn. Sexy zijn kan je leren – schoonheid niet. Ook kan je invloed uitoefenen op hoe sexy je bent door je houding, kleding en kapsel aan te passen.

Voor degenen die niet zo goodlooking zijn is er dus zeker nog hoop – probeer je sexy te gedragen en ga niet altijd voor dat Victoria Secret model. Hoewel je natuurlijk het liefste voor iemand gaat die sexy en knap is, kan je helaas niet alles hebben. Ach, je moet ook niet te veel gaan eisen.

sexy en knap, Kan je beter sexy of knap zijn?