Must-see: salesgesprek van de echte Wolf of Wall Street

Iedereen die de legendarische WallStreet-film met Leonardo DiCaprio, Jonah Hill en Margot Robbie heeft gezien, wil Jordan Belfort zijn. Hij is gewoon dé man. Een beetje louche, een beetje gek, een beetje schatrijk, een beetje Wall Street ownen. Oké, laat overal dat ‘een beetje’ maar weg. Hij is gewoon louche, gek, schatrijk en hij ownt Wall Street.

Wolf of Wall Street is gebaseerd op de échte Jordan Belfort. Een geniale verkoper die zelfs zijn eigen gebroken nagel nog wel verkoopt. Na de film kreeg Jordan ook weer extra aandacht en dat heeft hij ook weer goed uitgebuit. Alles voor de moneysssss.

Live verkoopgesprek van Jordan Belfort

Tijdens onze dagelijkse YouTube-zoektocht stuitten we op een filmpje van ongeveer 20 minuten. De titel? Jordan Belfort SELLING Live. Een goede clickbait, want onze aandacht werd getrokken. Oké, de video lijkt opgenomen met een zoete aardappel, maar het laat wel iets zien. Het laat namelijk zien hoe de échte Jordan Belfort een verkoopgesprek hélemaal naar zichzelf toetrekt.

Hij kijkt zijn gesprekspartner diep in de ogen aan, met daaronder een Colgate-witte glimlach. Hij ratelt aan een stuk door, terwijl wij toch veelal hebben geleerd dat je moet ‘luisteren’. Nou, Belfort luistert daar dus niet naar. Na 22 minuten aan selling, eindigt hij met de woorden ‘Sounds fair enough?’ en hij maakt de deal.

Dit is wat je noemt een flinke portie verkoopinspiratie. Kun je er morgen weer tegenaan, accountmanager.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…