Jongste van ’t gezin? Dan heb jij de meeste kans om miljonair te worden

CREDITS: Sharon McCutcheon

Ben jij de jongste van ’t gezin? Moest jij vaak al naar bed terwijl je broers en zussen nog heel lang mochten opblijven? Elke dag was het weer raak, jij moest vroeg naar bed, jij mocht niet mee uit, jij moest de tafel opruimen, jij mocht niet meekijken met de film.

Heel kut allemaal, maar wat blijkt karma bestaat dus echt. Uit een onderzoek blijkt dat de jongste van het gezin de grootste kans heeft om miljonair te worden! Cashen maarrrr.

Het jongste kind heeft de meeste kans om miljonair te worden

De kans is groot je broers en zussen nu wat meer respect voor je hebben. Zeker als ze weten dat jij de meeste kans hebt om miljonair te worden. De universiteiten in Reading en Birmingham hebben namelijk een onderzoek gedaan. De jongste kinderen hebben de grootste kans om stinkend rijk te worden en een imperium op te bouwen.

Jongste kind
Foto: Daniel Barnes

Goed nieuws voor het jongste kind

Aan het onderzoek deden maar liefst 6300 Britten mee. Uit het onderzoek bleek bijvoorbeeld dat als je één oudere broer of zus hebt dat er 49% kans is dat je op je 38e ondernemer bent. Dat wil zeggen dat 1 op de 2 jongste kinderen een eigen onderneming opstart. Tenminste in Engeland, maar je weet wat zeggen: het is maar een paar uurtjes varen.

Jongste kind
Foto: Adeolu Eletu

Wat als je uit een heel groot gezin komt?

In het onderzoek zijn geen miljonairs meegenomen waarvan hun pappie en mammie al een rijkelijk verleden hadden. Er is dus alleen gekeken naar echte selfmade millionairs. Heb je meerdere broers en zussen dan is er een 43% kans dat je een onderneming start. Wat er eigenlijk wordt gezegd is dat het jongste kind de meeste ballen heeft en risico’s durft te nemen.

Vergeet dus even niet om je jongste sibling te vriend te houden. Ben je zelf de jongste van het gezin? Niet lekker achterover gaan leunen nu, je moet er natuurlijk wel voor werken. Maar grote kans dat het jou iets makkelijker afgaat dan je broer of zus! Hopelijk kun jij in no time in het geld zwemmen.

Jongste kind
Foto: Andre Sebastian