Herenparfum: 5 klassieke reukmiddeltjes voor de moderne man

Lekker ruiken. Een onmisbaar element in je dagelijkse leven. Het is een onderdeel van je eerste indruk, en daarom mag je jouw herenparfum zien als een maatpak. Als je eenmaal de juiste gevonden hebt, wil je nooit meer iets anders. Jouw signature luchtje zegt namelijk iets over je persoonlijkheid.

Nu rest alleen nog maar de vraag; welke van de miljoenen herenparfums moet je hebben? Wij selecteerden, samen met Parfumswinkel, vijf tijdloze klassiekers. Plus: we geven je ook nog een aantal tips waardoor je parfum de hele dag blijft hangen. Lief hè?

5 x herenparfum voor de moderne man, plus (spuit)tips

Giorgio Armani Stronger With You: samen sterk

Jij moet een herenparfum versterken. En andersom. Daarom word je blij van de Stronger With You van Giorgio Armani. De eau de toilette geeft een vertrouwensgevoel, maar ook een jeugdige frivoliteit. Een ultieme combinatie van nostalgie en een moderne toekomstvisie. 

Giorgio Armani Stronger With You – vanaf €39,55

Herenparfum, Herenparfum: 5 klassieke reukmiddeltjes voor de moderne man

Paco Rabanne 1 Million: de grens opzoeken

We zoeken graag de grens op, en gaan er het liefst ook nog net effe overheen. Dat blijft een lekker gevoel. Dát onmiskenbare gevoel: daar staat Paco Rabanne 1 Million voor. Een herengeur die net dat tikkeltje té veel is of misschien zelf veel te veel. En toch wordt de mensheid er blij van.

Paco Rabanne 1 Million – vanaf €48,95

Herenparfum

Spice it up met Viktor & Rolf Spicebomb

 Sinds 2015 niet meer weg te denken in het toiletkastje van de moderne man: Viktor & Rolf Spicebomb. De eau de parfum is krachtig en elegant, maar toch ook intens en verfijnd. Waarom? Door de geurnoten van karwijzaad, lavendel, zwarte peper, tabak en vanille, natuurlijk.

Viktor & Rolf Spicebomb – vanaf €50,11

Herenparfum, Herenparfum: 5 klassieke reukmiddeltjes voor de moderne man

Vrouwenverslinder op zichzelf: Jean Paul Gaultier Le Male

Lees even mee: aremisia dacunculus, lavendel, munt, bergamot, kardemom, karwijzaad, oranjebloesem, kaneel, sandelhout, tonkaboon, amber, vanille en ceder. Als je deze ingrediënten combineert, creëer je hét ultieme contrast tussen sterk en sensueel. Dit contrast zorgt ervoor dat Le Male van Jean Paul Gaultier een vrouwenverslinder op zichzelf werd. Handig. 

Jean Paul Gaultier Le Male – vanaf €36,90

Herenparfum, Herenparfum: 5 klassieke reukmiddeltjes voor de moderne man

Verlengstuk van je persoonlijkheid: Yves Saint Laurent L’homme

Een moderne man met een liefde voor kunst, de designwereld en architectuur. En die man weerspiegelt in een herenparfumflesje. Klink onmogelijk, totdat je Yves Saint Laurent L’homme uit de kast tovert. Dit geurtje wordt een verlengstuk van jouw voorliefde voor alles wat mooi is.

Yves Saint Laurent L’homme – vanaf €46,47

Herenparfum, Herenparfum: 5 klassieke reukmiddeltjes voor de moderne man

Zo blijft je herenparfum de hele dag hangen

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar met een beetje toewijding gaat het je lukken. Deze tips zijn de basis voor een dag vol zelf vertrouwen. Je kan het zien als een lifehack. Er zijn twee categorieën: het opbergen van je herenparfum en de parfum daadwerkelijk op doen:

Opbergen

  • Bewaar je parfum koel en droog.
  • Bewaar je parfum ook zéker in ‘t originele flesje.

De parfum op doen

  • Ná het douchen. Punt.
  • Een goede huidverzorging is key. Anders wordt het niks.
  • Ken je pulse punten: hals, kaak, binnenkant van de elleboog en onderarm.
  • Niet wrijven.
  • Check of er andere producten zijn met dezelfde geur voor afstemming.
Herenparfum, Herenparfum: 5 klassieke reukmiddeltjes voor de moderne man
Foto: Bigstock
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Parfumswinkel.
LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…