Een gentleman komt ook thuis stijlvol voor de dag

CREDITS: Unsplash | Jordan Pulmano

Je bent een gentleman of je bent het niet. Een échte man zorgt ervoor dat hij in deze tijden zijn verantwoordelijkheid pakt en er ook thuis stijlvol bijloopt. Het hoeft niet moeilijk te zijn: de modewereld heeft ervoor gezorgd dat kleding ook thuis stylish gedragen kan worden. Stijl en comfort gaan namelijk hand in hand.

Nu we ook via camera’s in contact met elkaar blijven staat het slordig als je jezelf verslonst. Een fitte en modieuze uitstraling heb je ook als je thuis aan het werken bent. Wij selecteerden kleding die je het leven thuis een stuk makkelijker maken, maar dan wel in stijl.

Kledingitems die stijlvol en comfortabel zijn

Hoodie

De hoodie is een must-have item om thuis te dragen. Een basic kledingitem waarmee je zonder schaamte ook nog een rondje kan gaan wandelen. Laten we voorop stellen dat een hoodie vooral easy is om snel aan en uit te trekken wanneer je lichaamstemperatuur veranderd. Als je de hele dag thuis bent wil je nog wel eens een opvlieger krijgen namelijk. Ja, ook jij.

Over smaak valt niet te twisten dus we kozen drie hoodies uit in grijs, zwart en donkerblauw:
Ralph Lauren Hoodie in grijs
The North Face Hoodie in zwart
Lyle & Scott Hoodie in donkerblauw

kleding thuis, Een gentleman komt ook thuis stijlvol voor de dag
Foto: Tyler Nix

Comfy broek

Niets is zo vervelend als in een te strakke broek of jeans de hele dag op je stoel zitten. Je wil bewegingsvrijheid en niet dat je benen afknellen. Nu is het ook weer niet nodig om in een joggingbroek van €4 te gaan vertoeven. In plaats daarvan raden we een goede sweatpants aan in een donkere kleur, een jeans met strech en de perfecte fit of een loose chino.

Combineer je donkere sweatpants met een licht gekleurd overhemd om toch nog stijlvol voor de dag te komen. Mix & match is geen uitzondering meer dus ook die combi kan makkelijk. Als je jeans draagt kun je dat met vele items combineren: van een sweater tot aan een colbert. And last but not least: de loose chino. Die zien we graag in de kleur beige met een denim shirt. Een perfecte outfit om je meeting via FaceTime af te ronden en daarna je vitamine d te pakken in de buitenlucht.

kleding thuis, Een gentleman komt ook thuis stijlvol voor de dag
Foto: bantersnaps

Warme voeten

Een frustrerend gegeven wat nog wel eens thuis wil voorkomen: koude voeten. Met een paar goede sokken in ieder geval geen koude poten voor jou. Als je thuis aan het werk bent is het van belang dat je jouw voeten verwend. Dus geen simpele sokken bij de Hema of Kruidvat halen die je snel in je mand stopt, maar investeer in deze jongens van Sandro.

Wat ook nog wel eens wil helpen tegen koude voeten: pantoffels. Dat je thuis moet blijven is een mooie gelegenheid om die weer uit de kast te trekken. Mocht je ze niet hebben, dan zijn deze pantoffels een goede uitweg.

Knitting

Geef jezelf het gevoel dat je nooit meer het huis uit wil door je favoriete knit te dragen. Dit is een trui die je wil aandoen nadat je opstaat en een goede kop koffie zet. Kruip daarna voorzichtig achter je laptop en start te dag. Gebreide kleding houdt je warm en is daardoor ideaal voor thuis als je gek wordt van een verwarming te staat te vlammen.

Underwear

Een belangrijk onderdeel om het jezelf comfortabel te maken thuis: wat draag je onder je outfit. Het ondergoed dient van goede kwaliteit te zijn om jezelf optimaal te voelen. Kies voor materialen die extreem zacht zijn, zoals bamboe, en de rest komt vanzelf. Het is de basis voor jouw productieve dag.

kleding thuis, Een gentleman komt ook thuis stijlvol voor de dag
Foto: James Barr

Ook in het weekend stylish thuis

Je hebt het zwaar, want het is duidelijk geworden dat je de komende tijd geen feestjes kan pakken. De enige – én perfecte – oplossing is een livestream waardoor je alsnog helemaal los kan gaan.

We kunnen je een belangrijk ding mee geven voor zo’n feest: suit up! Doe aan wat je normaal zou dragen, zet de camera zo neer dat iedereen je kan zien shinen en pak je moment.

Draag je graag een overhemd naar een feest? Verander voor deze gelegenheid dan niet en trek ook thuis je beste item uit de kast. Voor een meer casual look doet een denim jacket the job, werkt altijd goed op een feest en is een makkelijk te combineren met je comfy hoodie. Hierdoor kost het geen extra moeite om jezelf klaar te maken voor het feest, want die had je al aan. Is het voor jou de normaalste zaak van de wereld om in een T-shirt naar een feest te gaan? Doe dat dan gewoon: het is jouw feestje.

kleding thuis
Foto: Rūta Celma
LEES OOK