De manier om ongemakkelijke foto’s met vrienden te voorkomen

Deze zomer staat de jaarlijkse stedentrip met je vrienden gepland of besluit je om samen wat festivals af te struinen. Herinneringen worden gemaakt en deze worden vastgelegd op camera. De ene foto wat waziger dan de ander, maar er zullen gegarandeerd pareltjes tussen zitten. Zeer geschikt voor op Instagram, die eens in de zoveel tijd moet worden aangevuld. Anders worden je volgers ongeduldig natuurlijk. De ene foto is veel te geforceerd en op de andere foto lijkt het alsof je ieder moment een aanzoek kunt doen aan je beste vriend. Een hand om zijn middel is dan ook niet de beste manier om te poseren. Liefde naar al je vrienden, maar je moet ergens de grens trekken voor al die foto’s met vrienden. Dit is hoe je het wel fixt.

De manier om ongemakkelijke foto’s met vrienden te voorkomen

Klassieker: de bro shake

Waarschijnlijk deel je bij een avondje met vrienden al heel wat bro shakes uit. De één klapt perfect, de ander is zwakker. Het kan je helemaal niets schelen, want het gaat om het gebaar. Ongemakkelijkheid? Nergens te bekennen. Waarom dan niet deze shake gebruiken bij foto’s met vrienden? Al te kieskeurig kan je niet zijn met deze manier van fotograferen. Anders zal het eindigen met een pijnlijke blauwe hand. Eén bro shake, foto schieten en doorgaan met waar je mee bezig was. Laat die twintig foto’s achter elkaar maar aan je vriendin over.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hugh Jackman (@thehughjackman) op

Tijdens een activiteit

Of jij je nu waagt aan een tour met Segways, een barbecue organiseert met – zoals altijd – veel te veel vlees of een avondje doorbrengt in een net iets te gezellige karaokebar. Het zijn allemaal activiteiten waarbij een foto niet te geforceerd zal overkomen. Flaneer samen met je vriend tijdens een Segway tour, ben de twee beste chefs bij de barbecue of zing samen de longen uit je lijf in de karaokebar. Het is te hopen dat er een derde vriend aanwezig is die dit pareltje spontaan weet vast te leggen. Geklikt? Dan heb jij een perfecte foto te pakken om online te gooien. Lachende gezichten en geen klef gedoe. Perfect plaatje!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dan Bilzerian (@danbilzerian) op

Arm en schouder

Een arm om de middel is een no go, maar een arm om de schouder moet zeker kunnen. Geen zwevende hand alsjeblieft. Het is niet je schoonvader, het is je beste vriend. Gewoon een stevige handdruk op de ander zijn schouder. Oké, kijk elkaar vervolgens niet diep in de ogen. Anders zullen jullie er wél uitzien als een klef koppel. In plaats daarvan kijk je recht in de camera of weg van de camera in dezelfde richting. Het zal uiteindelijk een foto opleveren die meer geforceerd is dan tijdens een activiteit, maar niemand zal je vreemd aankijken. Kan gewoon online worden gegooid!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dan Bilzerian (@danbilzerian) op

Poseren

Uiteraard kan je ook gaan voor een pose waarbij er geen aanrakingen zijn. Belangrijk is dan dat je er niet als een stijve hark bijstaat, maar het plezier ervan afspat. Geen plezier? Dan gaat de foto sowieso niet geschikt zijn om op het wijde web te gooien. Poseer samen als Hulk Hogan tijdens een bokswedstrijd, laat de bierbekers elkaar proosten tijdens een festival of schiet nog even snel een foto voordat je het vliegtuig in stapt. Gebruik humor in zowel de foto als de caption en je zal niet overkomen als een klef stel. Mission complete. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Martin Garrix (@martingarrix) op

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…