Vergeet swipen: korte videodates nemen de wereld over

Iemand beoordelen op één foto. Klinkt oppervlakkig, en toch doen we het. In de afgelopen jaren is de duim jouw sterkste lichaamsdeel geworden. Alleen maar omdat je iedereen bij de eerste foto naar rechts swipete. Tja, dat daten is veranderd kunnen we niet ontkennen. Je vindt een ‘match’ op basis van een aantal foto’s en een korte bio. Eigenlijk een beetje te veel van het goede, toch?

Een vrouw heeft binnen enkele seconden een oordeel over jou geveld. Ze kijkt dan vooral naar zelfverzekerdheid, uiterlijke verzorging en uitstraling. Maar wat ongezien blijft is jouw gevoel voor humor en jouw manier van doen. In een korte videodate komt dat wél naar voren. Daarin kan je laten zien hoe je écht bent.

Dé nieuwe hype: videodates van 1 minuut

Een videodate? What’s not to like? Je hoeft niet te swipen, geen weken te appen, je komt geen catfish tegen en iemand kan géén foto van vier jaar geleden als PF hebben. Daarnaast zegt hoe iemand doet en spreekt meer dan 1000 woorden. Met videodaten heb je binnen een paar minuten antwoord op je vraag: ‘Is ze écht tof?’ 

, Vergeet swipen: korte videodates nemen de wereld over
Foto: Keren Levand

Videodaten: een geniaal concept

Elkaar horen en zien, dan voel je pas of er een klik is. Datingplatform DrankjeDoen.nl gaat je daarbij helpen. Op dit platform gaat het om korte videodates, waardoor je jouw toekomstige vlam écht leert kennen.

Je wil het onmiskenbare gevoel krijgen: ‘Yes, dit is d’r.’ En als dat niet offline kan, dan maar online. Het concept van DrankjeDoen.nl is simpel, maar o zo krachtig. Hier hoef je geen uren te swipen of een uur aan tafel te zitten met een regelrechte deceptie.

Je eerste videodate is altijd 1 minuut. Is het leuk? Dan kun je op de knop ‘verlengen’ klikken. Als jullie dit allebei doen dan wordt jullie videodate met 3 minuten verlengd. Na iedere videodate kan je aangeven of er een klik is. Heeft zij dat ook gedaan? Dan kun je verder praten en haar profiel zien. We zetten het op een rijtje voor je:

  1. Je doet je eerste date voortaan online
  2. Na 1 minuut de optie om 3 minuten te verlengen
  3. Is het een match? Stuur tekstberichten via DrankjeDoen.nl
  4. Spreek af voor je eerste echte date

Hier kun je jezelf gratis aanmelden. Iedere zondag van 20:30 tot 21:30 uur is er een gratis datingevent. Hier krijg je tien korte videodates achter elkaar. Na elke videodate kan je aangeven of er een match is. Dit is hét ideale startpunt om te checken of videodaten iets voor jou is. En vergeet niet, zoals bij álles in het leven, houd je einddoel in het achterhoofd: een échte offline date.
date ideeen
Foto: Marcin Skalij
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met DrankjeDoen.nl.
LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…