Dit zijn de voordelen van je vrienden belachelijk maken

CREDITS: Unsplash | Connor Wilkins

Mannen maken elkaar belachelijk, of je nu wilt of niet. Het is iets waar je tegen moet kunnen. Binnen je vriendengroep zijn er altijd een paar grappenmakers die precies weten wat ze moeten zeggen. Waardoor jij de rest van de avond on edge bent en alleen maar loopt te malen over de perfecte comeback. 

Je vrienden belachelijk maken heeft zo zijn voordelen

Je vrienden hebben eigenlijk het beste met je voor. Als ze jou voor paal zetten voor een groep dames voelt dat misschien niet zo, maar ook daar kun je op inspelen. Hoe sterker je terugkomt, hoe beter.

Voordat je dit artikel verder leest is het handig om te weten dat wij werken met de term ‘belachelijk maken’. Omdat pesten of plagen meteen zo kinderachtig en irritant klinkt. Iets wat we niet willen uitstralen.

belachelijk maken
Foto: Helena Lopes

Het zorgt voor hiërarchie

Al vanaf de Romeinen is elkaar belachelijk maken een belangrijk onderdeel van de samenleving. Een Romein die in de hiërarchie boven zijn buurman tijdens het diner stond, ging hem altijd extra belachelijk maken. Hierdoor ontstond er een soort kameraadschap. Dit is tegenwoordig niet veel anders. Als jij het alfa mannetje bent uit de groep, dan moet je dit ook maar eens zien te bewijzen. Degene die dus zijn vrienden het beste belachelijk weet te maken staat met 1-0 voor.

Je accepteert elkaar

Het kameraadschap wat je creëert door elkaar belachelijk te maken wordt versterkt doordat je gelijkenissen gaat zien met jezelf. Nu dat iemand anders jouw rol als pispaal heeft overgenomen zal je minder snel een opmerking over hem maken. Of juist meer en meer opmerkingen. In beide gevallen ga je elkaar sneller accepteren.

belachelijk maken
Foto: Priscilla Du Preez

Sterk groepsgevoel

Met z’n allen een biertje drinken gaat niet zonder elkaar even belachelijk maken. Je scant elkaars look van die avond of weet nog wel een juicy verhaal te vertellen over iemand anders. Als jouw vrienden je belachelijk maken dan geven ze veel om jou. Zonder dat je het doorhebt geven ze je advies over wat je beter niet meer kunt dragen. Of ze vertellen in alle details dat ene verhaal waarin jij de hoofdrolspeler in bent. Al deze details die jullie over elkaar weten te vertellen zorgen ervoor dat het groepsgevoel nog sterker wordt.

Je roept elkaar terug

Er is altijd wel iemand die te ver gaat binnen je groep. Het kan een move zijn die totaal verkeerd is geplaatst of een opmerking die echt niet kon. Als groep heb je dan het recht om die persoon even op zijn plek te zetten met een aantal goede opmerkingen. Zo blijven jullie een hechte groep. Als jullie elkaar niet durven aan te spreken dan moet je goed gaan kijken naar je vriendengroep.

belachelijk maken
Foto: whoiswasiq