Dates die je niet mag voorstellen als je pas een relatie hebt

Dates die je pas mag uitvoeren als jullie een relatie hebben? Na het plannen en organiseren van je eerste date ben je helaas nog lang niet klaar met het doen van je best. In principe wil je nog steeds bewijzen dat je inderdaad een leuke gast bent en anders bent dan alle anderen. Daarom nog even geduld en gooi je charmes in de strijd om de volgende dates een succes te laten worden.

Eerste date ideeën die not done zijn

Natuurlijk moet je nog steeds ontzettend je best voor elkaar doen als je in een relatie zit. Maar de belangrijkste indrukken beginnen bij de eerste paar dates. Dan kan je date nog bepalen of ze bij je blijft of als de wiedeweerga iets anders zal gaan zoeken. Er zitten een paar ongeschreven regels vast als het aankomt op het daten in de eerste periode. En de volgende dates moet je dan ook zeker niet uitproberen, wil je geen deuk in je toekomstige relatie werpen.

1. Steakhouse

Ze mag dan wel een vleesliefhebber zijn (score!), maar dat betekent niet dat het afspreken in zo’n schrans schuur een goed idee is. Ook al hebben ze de beste spareribs of maken ze de lekkerste cheesecake, niks doet goed aan de sfeer die er hangt. Ook zal ze zich ongemakkelijk voelen over het idee dat ze dat hele stuk sparerib op een nette manier naar achter moet werken. Hoe hard ze haar best hiervoor ook doet, je bent echt wel de sjaak als er barbecuesaus op haar schone jurk valt. Ook is het krijgen van een doggy bag na het eten niet de meest klassieke manier om te laten zien dat je een goede smaak in eten hebt.

eerste date, Dates die je niet mag voorstellen als je pas een relatie hebt

2. Vroege dates

Leuk en aardig als je om 18:00 uur hebt gereserveerd want dan heb je nog de hele avond samen, als het een leuke date is natuurlijk. Maar geloof mij, ondanks dat zes uur een Nederlandse tijd is om te eten, tref jij een leeg restaurant aan met hier en daar wat opa’s en oma’s. Ook families met krijsende kinderen komen hierop af om vervolgens op tijd thuis te kunnen zijn voor bedtijd. Dit zijn niet helemaal de sferen waar je in wilt belanden.

3. Een foodtruck festival

Het klinkt allemaal heel leuk: samen nieuw eten uit proberen, wat Negroni’s naar achter werken en genieten van de buitenlucht met goede muziek op de achtergrond. Maar als je er goed over nadenkt, kan zo’n date niet altijd een succes worden. Je moet tegen elkaar gaan brullen, omdat de band van zich laat horen. Zitten aan een picknicktafel gaat niet, omdat het zo onwijs druk is dat meerdere mensen rustig aan een tafel willen eten. Het gras zal al snel vochtig zijn van de net gevallen regenbui (want ja, we zitten toch nog in Nederland) of door alle drank dat is gevallen waardoor het zitten op de grond ook niet echt een succes is. Dus sta je daar, met je vega burger in je hand, aan elkaar vastgeklampt door de drukte met in je andere hand je servetje waarbij je een poging doet om gezicht te fatsoeneren van de druipende saus. Het is leuk als je al een relatie hebt, maar niet als jullie elkaar nog moeten leren kennen.

4. Verjaardagsfeestje van een vriend

Ik snap niet waarom iemand denkt dat het meenemen van je date naar een verjaardagsfeestje, terwijl jullie elkaar nog moeten leren kennen, een goed idee is. Je staat daar maar, met z’n tweeën, awkward te glimlachen naar iedereen en een standaard praatje te maken. En hoe stel je haar voor aan de rest? “Zij is mijn uhm, nog niet echte vriendin maar we komen er wel”. Tja, dat zorgt ook voor vragende gezichten.

5. Het winkelcentrum

Hoe oud zijn we? Veertien? Je gaat toch niet zomaar een tijd en plek afspreken in het winkelcentrum, om vervolgens vijf uur door de stad te slenteren en ergens een broodje van de La Place in de hand te eten? Een blikje nep-Red Bull erbij? Ze mag dan ook blij zijn als ze een softijsje uit mag kiezen met discodip. Jij hebt waarschijnlijk een hekel aan winkelen, zij al helemaal als ze ziet wat voor een hekel jij eraan hebt.

eerste date, Dates die je niet mag voorstellen als je pas een relatie hebt

6. Bij jouw ouders thuis

WACHT NOU EVEN! De eerste paar dates zijn leuk met elkaar maar ga nou niet meteen het huwelijksbootje in door haar voor te stellen aan jouw ouders. Ze weet niet eens goed hoe jij in elkaar zit, laat staan dat ze erop zit te wachten om een gesprek te voeren met jouw ouders. Daarnaast zullen jouw ouders helemaal blij zijn dat je iemand hebt gevonden, om vervolgens uit te leggen dat het niks is geworden. “Ja, ze vond het te snel gaan. Ik snap er niks van!” Dit is nergens voor nodig. Jouw ouders in beeld brengen is prima als het wat serieuzer begint te worden.

7. Een film kijken

Of het nou in de bioscoop is of gewoon bij jou thuis, het heeft geen toevoeging aan het leren kennen van elkaar. Het is donker, jullie kijken samen een of andere zwijmelfilm waar misschien alleen zij interesse in heeft en je hoeft nul aandacht aan elkaar te geven. Zo weet je toch niet of de klik er is? Gapen en een arm stiekem om haar heenslaan zijn van die moves die je maar beter achterwege kunt laten, net zoals deze date.

8. Afspreken in een sports bar

Wat toevallig dat net jouw voetbalclub moet spelen en al helemaal toevallig dat jouw vrienden ook nog eens aan de bar staan! Dat zal jouw date echt waarderen en ze zal zich prima vermaken… Hoe kom je er in hemelsnaam bij om hier überhaupt aan te denken? Je kan elkaar helemaal niet leren kennen door de schreeuwende fans. Ook voelt zij zich helemaal opgelaten omdat ze haar best moet doen om jouw aandacht bij haar te houden. Jij bent namelijk alleen maar naar het tv-scherm aan het gapen. Als ze echt een sportliefhebber is, neem haar dan mee naar een échte wedstrijd.

eerste date, Dates die je niet mag voorstellen als je pas een relatie hebt