Zo communiceren echte helden met vrouwen

Je leert al vroeg van je vader dat als je jezelf voorstelt aan iemand, je de ander aankijkt en een stevige handdruk geeft. Ook al zou je later een loodgieter of president worden, een introvert of een extravert persoon; de handdruk wordt altijd gezien als een communicatie hulpmiddel die de eerste indruk goed vastlegt.

Een handdruk is een methode om te laten zien dat jij zelfverzekerd bent. Het meeste dating- advies wordt gebaseerd op hoe jij je moet kleden, hoe jij jouw buikspieren nog beter kan trainen of hoe je jouw kapsel het beste kan doen. Maar er moet ook gekeken worden over hoe jij communiceert naar de vrouw. Je kan dan nóg zo goed gekleed zijn, onwijs grote spieren hebben of dat je haar altijd helemaal gelikt zit; als je niet op de juiste manier kan communiceren naar de vrouw, houdt het al snel op.

Hoe je het beste kan communiceren met vrouwen

Als je weet hoe jij die forse handdruk kunt geven, zijn de volgende communicatieregels speciaal voor jou om het succes bij vrouwen te verhogen.

Geef op elke vraag een antwoord

Mannen zijn aangemoedigd om attent te zijn door te vragen wat een vrouw wilt of hoe ze zich voelt. Maar meestal hebben vrouwen eigenlijk niet echt een idee wat ze echt willen of hoe ze zich voelen. Wanneer jouw vriendin of date dus vraagt waar je wilt gaan eten vanavond, kom dan niet met het antwoord aankakken “Ik weet het niet, wat zou jij graag willen?”. Je moet eigenlijk in je achterhoofd houden dat je twee rollen moet aannemen: de rol van het creëren van opties en de rol van het maken van een beslissing. Dit houd je vol, totdat de vrouw een van deze rollen overneemt.

En klinkt dit allemaal als Chinees voor jou, onthoud dan maar gewoon dat je nooit een vraag moet beantwoorden met een vraag, hoe attent het ook klinkt.

communiceren, Zo communiceren echte helden met vrouwen

Ga een gesprek met haar aan in plaats van het houden van een interview

Dit kan heel moeilijk zijn, net zoals het geven van een juiste handdruk. Er wordt natuurlijk overal verteld dat vrouwen het gevoel willen hebben dat je in hen geïnteresseerd bent. Maar het communiceren hiervan moet je wel op een goede manier aanpakken. Dit geldt als je zowel online via Whatsapp met elkaar praat, of een drankje aan het doen bent in een café. Vragen stellen is natuurlijk een onderdeel van een gesprek. Maar als er alleen maar flauwe vragen worden gesteld, waarbij het antwoord in één woord te bevatten is, laat dat niet helemaal zien dat je geïnteresseerd bent. Het zorgt meer voor ongemakkelijke momenten, waarbij ze het gevoel krijgt dat het een hele ondervraging is. Zorg er dan ook voor dat meer open vragen gesteld worden, zodat er ook daadwerkelijk een gesprek wordt ingezet.

Ga niet ruzie maken door gebruik te maken van logica

De emoties van vrouwen zijn moeilijk te pijlen, maar er zit nooit een goed of fout aan vast. Wanneer ze haar emoties toont, ga haar dan alsjeblieft niet imponeren door logisch haar emoties te doorbreken om te bewijzen dat ze eigenlijk irrationeel bezig is. Je hebt als man namelijk vaak de neiging om de fatale fout te maken door te geloven dat je vrouwen kan helpen door hun gevoelens te rationaliseren. Op die manier communiceren heeft nooit gewerkt en zal het ook nooit doen.

Als een vrouw iets niet leuk vindt, ga haar dan niet uitleggen dat er echt geen reden is om het niet leuk te vinden. Dit heeft niets te maken met het niet bezorgd zijn om iemand. Maar houd er rekening mee dat je niet altijd logisch over bepaalde zaken hoeft te denken en zeg haar gewoon “Maak je geen zorgen, ik begrijp het!”.

Stop met sorry zeggen

‘Sorry’ is een teveel gebruikt woord dat eigenlijk bijna als zinloos wordt gezien. Het spijt je zelfs als je je niet nog een beetje verontschuldigd hebt, omdat je gewoon niet weet wat je moet zeggen. Veel vrouwen zijn het erover eens dat een man die sorry voor elke zin en na elke zin zegt, simpelweg als slap overkomt. Verontschuldig je dus niet voor het feit dat je niet wist wat ze waarschijnlijk ooit heeft verteld of dat je een tegengestelde mening hebt. Maar bewaar die excuses gewoon als je haar verjaardag bent vergeten.

communiceren, Zo communiceren echte helden met vrouwen