De basisregels van single zijn

CREDITS: Zac Durant | Unsplash

Het eerste deel van 2021 zal waarschijnlijk niet de geschiedenisboeken ingaan als het beste halfjaar van je leven. En dat is niet gek. Met de constante lockdowns, torenhoge pandapunten en nul sociaal leven was het ook sh*t. En dan heb ik het nog niet gehad over de single mensen onder ons. Jullie verdienen alleen maar respect.

Een dame mee naar huis nemen na het stappen zat er niet in. En de anderhalvemeter-regele maakte het niet makkelijker op. Toch moet je nu niet als een kip zonder kop jezelf focussen op een relatie. Single zijn is heerlijk, en wij leggen je de basisregels uit.

Zo own je het single zijn

Focus op je bromance

Als je eenmaal een vriendin aan de haak hebt geslagen, gaat daar veel tijd in zitten. Eerst rolde je katje-lam elk weekend de kroeg uit. En nu heb je een degelijke datenight met je chick. Als je single bent heb je veel meer tijd om door te brengen met je vrienden. Dus maak volop gebruik van deze tijd, want niets gaat boven een goede bromance.

Check regelmatig of de ander nog leeft door memes te sturen of een simpel berichtje. En vergeet natuurlijk ook niet uitstapjes te plannen. Organiseer een whiskyproeverij, een blackjack of filmavond. Het mooie aan een goede mannenavond is dat je alle vrijheid hebt. Je kan zolang blijven als je wilt en hoe je avond eindigt is helemaal aan jou.

tijdperk- single
Foto: Pat Ummenthum

Ontdek je kledingstijl

Dit is hét moment om je eigen stijl te vinden. Dus ruim je kast op en bedenk hoe je op anderen zou willen overkomen. Ben je inspiratieloos? Check dan modeartikelen of op Instagram of Pinterest voor goede kledingcombinaties. Dit maakt het makkelijker om een gruwelijke outfit samen te stellen. Mocht je nu echt alles uit de kast willen halen om er stylish bij te lopen. Kun je altijd nog hulp inroepen van een stylist of een vriend of vriendin met goede stijl.

Wees actief

Misschien heb je het al vaker gehoord of zelfs meegemaakt. Maar relatie-kilo’s zijn een ding. Gemiddeld kom je vijf kilo als je een relatie krijgt. Dit is omdat je je comfortabel bij elkaar voelt en ultiem wilt genieten. Dus veel uiteten en veel filmavonden zorgen al snel voor een paar extra kilo’s. En hoewel dit natuurlijk niet het einde van de wereld is. Weten we allemaal dat fit zijn belangrijk is om je te voelen.

Als je single bent kan je volop focussen op jezelf. Dus ben actief en haal de ware man uit je naar boven. Als je sport maak je endorfine aan, dit wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Zoek iets wat je echt leuk vindt. Maak bijvoorbeeld een vriendenteam aan. Zo kun je sporten en je vrienden weer zien. Zolang je je hartslag maar verhoogt.

sport gear
Foto: Bigstock

Me-time

Neem deze tijd om compleet op jezelf te focussen. Ga na wat jou gelukkig maakt. En wat zou je nog graag in de toekomst willen? Aan de andere kant is het ook belangrijk om je negatieve gevoelens te achterhalen. Dit kan een slechte break-up zijn of problemen op je studie of werk. En kijk vervolgens wat je hieraan kan doen. Als je de negatieve dingen oplost zal je leven veel chiller zijn. Pro tip: schrijf je doelen en issues op. Ja, we know dit klinkt allemaal heel zweverig. Maar als je dit doet kan je jezelf mentaal trainen. Kom je er zelf niet uit? Ben dan niet bang om een therapeut in te schakelen. Wie weet gaat dat je goed helpen.

When it’s time to get back on that horse

Als je het zat bent om single te zijn en het daten weer wilt wagen. Good for you!.No worries als je zenuwachtig bent. Dat is logisch. Je hebt inmiddels veel tijd gehad om aan jezelf te werken. En na te gaan wat je nu echt wilt. Ben je op zoek naar iets serieus? Of houd je het bij een one-night-stand? It’s all good. Want je single tijd draait helemaal om jou. Dus profiteer hier volop van. Doe de dingen die je altijd al hebt willen doen.

Of het nu een baan in het buitenland of de droom van elke man, een trio met twee lekkere chicks. Het kan allemaal, dus ga dit vooral doen. Zodat als je klaar bent voor iets serieus hier helemaal klaar voor bent.

single
Foto: Jodie Louise