10 aandachtspunten die een man direct aantrekkelijker maken

In de loop der jaren zijn er personen aangewezen en eigenschappen ontstaan die de stempel ‘aantrekkelijk’ hebben gekregen. Ieder jaar wordt een lijst samengesteld met de knapste mannen ter wereld. In deze lijst zie je áltijd bekende gezichten terugkomen. Als je erover nadenkt is dat best gek, want aantrekkingskracht en knapheid is toch subjectief?

Natuurlijk, dat is ook zo. Maar als het puntje bij paaltje komt zijn er een aantal dingen die een man gewoonweg aantrekkelijk maken. Wij mannen zijn goed in het checken van het andere geslacht. Je zou kunnen zeggen dat wij daar onze hobby van hebben gemaakt.

Er is alleen één maar: vrouwen zijn er weer nét iets beter in. Binnen enkele seconden vindt een vrouw je (on)aantrekkelijk. Aantrekkingskracht wordt niet alleen gekenmerkt door fysieke eigenschappen, maar door héél veel meer…

10 dingen die jouw aantrekkingskracht verhogen

Een vrouw wil een man met uitstraling. Uitstraling is vaak een cocktail van zelfverzekerdheid, uiterlijke verzorging, jezelf zijn, knapheid (in beperkte mate) én je manier van doen. Helaas is dit niet in woorden uit te leggen, want een vrouw beslist op het moment suprême of jij een goede uitstraling hebt. Als je aan de volgende punten aandacht besteed, dan is de kans groot dat jij een betere uitstraling krijgt. Doe er je voordeel mee.

aantrekkingskracht, 10 aandachtspunten die een man direct aantrekkelijker maken
Foto: Mad Rabbit

1. Gewoon normaal reageren

Hard to get is passé en easy to get maakt zijn entree. De tijd van onduidelijke gesprekken, véél te laat reageren en ongeïnteresseerd doen is voorbij. Een man die gewoon normaal reageert – ook online – krijgt voorrang. Dit wil niet zeggen dat je dag en nacht moet appen. Ze snapt dat je het druk hebt, waardoor ze het alleen maar meer waardeert als je tijd maakt om te reageren.

2. Kleren maken de man

Ja ja, we weten het: lekker cliché. Maar we moeten het gewoon even kwijt. En als je álles al zo goed weet, waarom klikte je dan? Vrouwen gaan goed op een man met gevoel voor stijl, wij helpen je om die man te worden. Zo zien vrouwen een man (kleding-wise) het liefst:

 • Neutrale kleuren: op een simpele manier stijlvol voor de dag komen, dat willen de dames. Het neutrale kleurenpalet bestaat uit: wit, zwart, donkerblauw, olijfgroen, grijs, beige en bruin. De kracht van deze kleuren is dat je ze makkelijk met elkaar kan combineren.
 • Fit: kleding moet perfect passen. En dat geldt niet alleen van voor je maatpak. Het gaat ook om outfits die je draagt als je op stap gaat of als je op zondagmiddag met vrienden naar het park gaat.
 • Schoenen: legendes zeggen dat sommige vrouwen eerst naar de schoenen kijken en daarna pas naar je ogen. Nou, wij geloven de legendes op hun blauwe ogen. Het is tijd voor een paar nette dress shoes. Schoenen met de halve kroeginhoud aan de buitenkant is passé.
 • Wit overhemd: er is één item dat het altijd goed doet en dat is het klassieke witte overhemd. Niets meer, niets minder.
 • Finishing touch: we gaven het al eerder aan: vrouwen letten op de details. Je outfit is pas compleet met één of twee klassieke accessoires. Een tijdloze zonnebril of een esthetisch horloge maakt je outfit een aantal klassen beter.
 • Rollin’: een eeuwenoude truc die blijft werken: je mouwen oprollen. Vrouwen vinden de combinatie van nette kleding met sportiviteit erg charmant. Je geeft haar het signaal dat je (letterlijk) graag je handen uit de mouwen steekt.
Aantrekkingskracht
Foto: Bigstock

3. Aandacht

Aandacht maakt alles mo…

Nee, we gaan de slogan van een of andere Zweedse meubelgigant niet afmaken. Terwijl de Scandinaviërs wel een punt hebben. Als je een beetje extra aandacht besteed aan je uiterlijk scoor je punten. Schone nagels, een verzorgd baardje, gepoetste tandjes en een aangename geur: de kleine details vallen direct op.

4. Serieuze blik

Een blije gup wordt doorgaans als onaantrekkelijk beschouwd. Begrijp ons niet verkeerd, blijdschap is juist iets moois. Maar dan willen we wel een oprechte glimlach zien. Vrouwen vinden het niet aantrekkelijk wanneer mannen te veel glimlachen of te blij zijn. Voor mannen kan het een vorm van verdediging zijn, ze willen aardig gevonden worden.

Dit onderzoek over emotionele expressies toont aan dat een man met een serieuze blik aantrekkelijker is. Een man komt dan mysterieuzer en sexyer over. Nu mag Maarten van Rossum in zijn handjes knijpen…

Nee, alle gekheid op een stokje, het is gewoonweg niet de bedoeling dat je overdreven lacht naar iedereen. Een beetje mysterieus blijven zorgt voor extra aantrekkingskracht.

5. Gentleman acties

Hoffelijkheid is niet verleden tijd. De uitwerkingen ervan veranderen door de jaren heen misschien, maar het concept blijft altijd relevant. Een kleine moeite, veel impact. Dáár draait het om bij een gentleman. We zetten een aantal simpele acties voor je op een rijtje:

 • De deur openhouden
 • Haar stoel aanschuiven
 • Een jas aanbieden als het koud is
 • Goede manieren aan tafel
 • Een kleine verrassing
aantrekkingskracht, 10 aandachtspunten die een man direct aantrekkelijker maken
Foto: Screenshot The Wolf of Wall Street | Universal Pictures

6. GEEN haantjesgedrag

In deze lijst bespreken we één ding dat je niet moet doen. En dat is haantjesgedrag vertonen. Mannen willen van nature sterk overkomen, maar je dient het te beperken. Je wil haar niet het gevoel geven dat ze zelf niks kan. Ze is een vrouw, geen hulpeloze foetus. Ook wanneer je jezelf ‘te’ mannelijk voordoet kan dit een afknapper zijn. Ben jezelf, geen uit de kluiten gewassen testosteronbom. Te veel van het goede is not done. Het hoeft absoluut niet moeilijk te zijn.

7. Praatstoel

We weten allemaal dat vrouwen graag praten dus ja, je moet ook goed kunnen luisteren. Maar wat vrouwen stiekem nog aantrekkelijker vinden, is een goed verhaal. Vrouwen zwijmelen weg wanneer je goed kan vertellen. Ze worden aangetrokken door je humor en ze leggen de link met communicatieskills. Als je gepassioneerd praat over jouw interesses, algemene zaken en je werk, dan zit je gebakken. Je bent hier in het dagelijks leven mee bezig, dus spreek het uit.

Pro tip: Haar naam hardop zeggen – als ze het niet verwacht – heeft een onverwachte aantrekkingskracht.

aantrekkingskracht, 10 aandachtspunten die een man direct aantrekkelijker maken

8. Een onverwachte knuffel

Oké, dit is geen eerste-date-actie, maar als je jouw vriendin een onverwachte knuffel geeft slaan de stoppen door. Een knuffel van achteren zegt veel over hoe jij over haar denkt. Ze vindt het oprecht vertederend. Voor haar betekent het niet alleen fysieke aantrekkingskracht, maar véél meer. *Zwijmel*

9. Oogcontact is next-level

Het is géén hele makkelijke, maar het werkt écht in je voordeel: oogcontact. Sommigen doen het constant, anderen durven het totaal niet. Eens een lastig fenomeen, altijd een lastig fenomeen. In dit artikel beschrijven we hoe oogcontact jouw aantrekkingskracht kan verhogen. Voor nu leggen we het uit in een notendop:

 • Emoties tonen: oogcontact the key is voor vertrouwen, aantrekkelijkheid en sympathie. Door angst, boosheid, geluk en blijheid krijg je grotere pupillen. Grote pupillen worden onbewust aantrekkelijker gevonden, omdat je dan emoties toont.
 • Vertrouwen: oogcontact wekt wederzijds vertrouwen op. Als je iemand recht in de ogen aan durft te kijken zien veel mensen dit als een goed teken – je vertrouwt elkaar en bent niet bang iemand recht aan te kijken.
 • Spiegelen: wanneer mensen met elkaar praten en elkaar recht in de ogen aankijken, dan kunnen de pupillen dezelfde grootte aannemen. Tenminste als jullie elkaar aardig vinden. En je weet; spiegelen werkt áltijd.

10. Aardig zijn, tegen iedereen

Een vriendelijke ‘Goedemiddag’ en ‘Dankjewel’ is op zijn plaats, te allen tijde. Je kan het vergelijken met gentleman acties, maar die acties doe je voor anderen. Je staat op voor een oud vrouwtje in het openbaar vervoer, je geeft de serveerster/ober een tip en je doet de boodschappen voor iemand die het niet meer kan. Eenvoudige daden laten zien dat jij hét totaalplaatje bent.

Aantrekkingskracht
Foto: Bigstock
LEES OOK