Een werkweek van 90+ uur is doodnormaal op Wall Street

CREDITS: Screenshot The Wolf Of Wall Street | Paramount

Iedereen kent ze wel. De series en films zoals Suits en The Wolf Of Wall Street. Deze laten zien hoe het leven van werknemers eruitziet in één van de gebieden ter wereld, Wall Street. De acteurs laten zien hoe toegewijd ze zijn aan hun werk. En dat weten ze ook goed te compenseren met de meest brute feesten. Maar de rijkdom heeft ook een donkere kant. Al die toewijding kan soms zo ver gaan dat de geestelijke gezondheid slechter wordt.

90+ uur werkweek is standaard voor de junior Goldman Sachs-medewerkers

Veel van ons hebben door de pandemie gerealiseerd wat we écht willen. De één wil meer focussen op vrienden, familie en vrije tijd. En de ander wil juist nog harder werken om zijn doelen te bereiken. Het laatste is de werkwijze van de medewerkers op Wall Street. Voor hun is werk geen negen tot vijf baan, maar een lifestyle. Ze leveren een stukje van zichzelf in voor een grote som geld. Tenzij je op Wall Street werkt of close bent met iemand die daar werkt, zal je nooit begrijpen hoe hun leven echt is.

Een gelekte enquête van junior Goldman Sachs-medewerkers geeft ons echter wel een idee. De enquêtes hebben duidelijk gemaakt dat sommige werknemers in junior-posities 90 uur of meer draaien. En ook wat voor gezondheids- problemen hierbij komen kijken.

Suits
Screenshot Suits | USA Network

Hoe ziet een werkdag eruit voor een Goldman Sachs-werknemer?

Goldman Sachs is één van de meest prestigieuze bankinstellingen ter wereld met ongeveer 40.000 werknemers. Een aantal eerstejaars-analisten deelden dat ze overwerkt waren en zelfs geen tijd hebben om te douchen, eten of slapen. Zo meldde sommige werknemers dat ze niet eens naar huis gaan na een avondje stappen. Maar ze gebruiken 24 uur per dag douches en kleedruimtes in de sportschool en toiletcabines voor een powernap. Dat is pas dedication.

Business Insider deelde ook dat de analisten 98 uur per week werkten en gemiddeld vijf uur slaap per nacht hadden. En, niet heel verrassend, deelden de werknemers ook dat dit een negatieve invloed had op hun relaties. Het is zelfs zo erg dat ze hun persoonlijke levens scoren met één op de tien.

Quotes

Daarnaast vinden de werknemers het harde werken onmenselijk misbruik. Een anonieme werknemer deelde het volgende:

“The sleep deprivation, the treatment by senior bankers, the mental and physical stress…I’ve been through foster care and this is arguably worse.” 

En:

“Being unemployed is less frightening to me that what my body might succumb to if I keep up this lifestyle.”

75% van de respondenten zei dat ze vanwege de immense druk hulp hebben gezocht of dit hebben overwogen.

Bucketlist
Foto: Screenshot: Wolff of wall street | Paramount Pictures

De compensaties zijn niet te zuinig

Dat het werkleven op Wall Street enorm hard is, is geen verrassing voor de werknemers. Maar het geld wat ze binnenharken vinden de werknemers het wel waard. Zij nemen  het spreekwoord ‘No pain no gain’ wel heel letterlijk. Een eerstejaars-analist voor een investeringsbankier verdient gemiddeld $85.000 per jaar. Bovendien zal deze beste man ook nog een eindejaarsbeurs ontvangen tussen de $65.000 en $75.000. De totale compensatie voor de meeste analisten in het eerste jaar komt dus uit op ongeveer $160.000.

Voor derdejaars analisten is $95.000 per jaar standaard. Terwijl de jaarlijkse vergoeding $170.000 tot $210.000 bedraagt. Dat is zeker niet verkeerd voor een compensatie. Na de enquête werd de CEO van Goldman Sachs, David Solomon om een reactie gevraagd. Solomon vertelde dat hij de resultaten zeer serieus nam en erkende dat er inderdaad een hoge druk is. Ook vertelde hij dat de pandemie een grote invloed heeft gehad op de werknemers.

“A year into Covid and people are understandably quite stretched, and that’s why we’re listening to their concerns and taking multiple steps to address them.”

De analisten verzoeken dan ook een werkweek van 80 uur niet te overschrijden. En dat ze van vrijdag 21:00 uur tot zondagochtend gerust mag worden. En wij geven deze mensen groot gelijk. Dus denk voortaan twee keer na als je weer gaat zeiken over je paar overuren van vorige week.

werknemers
Foto: Screenshot The Wolf Of Wall Street | Paramount