Deze 7 gespreksonderwerpen stellen nooit teleur tijdens een date

CREDITS: Cottonbro | Pexels

Je herkent het vast wel: the awkward silence. Het meest pijnlijke moment van een date. Voor beiden is het een klote situatie en niemand wordt er beter van. De ongemakkelijkheid die jij en je date uitstralen kun je nog vanuit China zien. Het enige wat jullie nog kan helpen is een verassend onderwerp om over te praten; een ware breakthrough in het gesprek. Op de volgende onderwerpen kun je altijd terugvallen en geven je houvast.

Met deze zeven gespreksonderwerpen houd jij ieder gesprek gaande

Allerlei gespreksonderwerpen vliegen er door je hoofd, maar eigenlijk ben je gewoon bang om afgewezen te worden. Een paar onderwerpen achter de hand hebben is in dit soort gevallen echt een must.

Voordat je deze zeven gespreksonderwerpen uit je hoofd gaat leren, onthoud dan dat belangrijk is om niet geforceerd over te komen. Gooi er veel humor in en gebruik zelfspot, want iedere vrouw wil vooral een leuke tijd hebben en veel lachen op een date.

gespreksonderwerp
Foto: Nick Hillier

All-time favorites

Een Netflix-serie waar jullie beide niet over uitgepraat raken of dat drankje waar zij niet genoeg van kan krijgen. Jullie ultieme favorieten is altijd een goed onderwerp om het over te hebben wanneer je het echt even niet meer weet. Denk hierbij aan boeken, films, muziek maar  vraag haar sowieso naar de mooiste reis die ze ooit heeft gemaakt.

Die dronken vriendin van vroeger

Om elkaar beter te leren kennen is het handig als je ook wat meer van haar directe omgeving weet. Die oudere broer die al getrouwd is of misschien wel die irritante vriendin die altijd veel te snel dronken is. Samen herinneringen en anekdotes ophalen kan goed werken als ijsbreker en je komt ook meer over haarzelf te weten.

De no-go zone

Je hoeft het niet meteen over al je exen en bedpartners te gaan hebben, liever niet zelfs. Maar je kan haar vragen naar haar mening over je nichtje die stapelverliefd is op haar buurjongen en niet weet wat ze hier mee moet doen. Wanneer jullie het hier samen over hebben kom je er ook meteen achter hoe zij over het onderwerp relaties denkt, wat een win-win-situatie.

Kleffe stelletjes aan de bar

Afspreken in een drukke ruimte kan wel eens de redding van de avond zijn. Wanneer je even uitgepraat bent en beiden om je heen zit te kijken, zijn er altijd nog andere mensen waarover je het kunt hebben. Dat te kleffe stelletje aan de bar of de barman met zijn veel te strakke overhemd, er is altijd wel iemand die jullie aandacht trekt.

Zondag middag balletje trappen

Misschien surf jij niet elke week op de hoogste golven in Portugal. Of sta je gewoon lekker elke zondag een balletje te trappen met je beste maten, loop je drie keer in de week een rondje rondom de bossen of speel je graag met je drone. Je denkt vast dat het niet zo interessant is om te vertellen, maar dit is wel een deel van je leven en maakt wie je bent. Ook hobby’s als koken of tuinieren beschrijven hoe jij in het leven staat, dus ben niet bang om te vertellen wat jij allemaal doet in je dagelijks leven.

gespreksonderwerpen
Foto: Antonino Visalli

Keep on dreaming

Fantaseren over wat je allemaal zou kopen of doen als je de loterij zou winnen, is cliché maar werkt als een dolle. Je leert hoe zij in het leven staat als het over geld gaat en wat haar dromen zijn. Als jullie niet op een lijn zitten kan het gesprek juist extra interessant worden.

Festivals of kamperen in eigen land

Reizen of landen zijn altijd een goede gespreksonderwerpen om samen over te praten. Die toffe reis die je gepland hebt staan naar Vietnam, of juist een stedentrip door Europa waarbij je verschillende festivals af wilt gaan. Maar niks werkt beter dan praten over festivals waar je bent geweest in eigen land. De kans is namelijk reëel dat zij er ook wel eens is geweest of het in ieder geval kent. Samen herinneringen ophalen over die feesten schept een band en is mooi  onderwerp om urenlang over te praten.

gespreksonderwerp
Foto: Elizeu Dias