5 Dingen die elke vriendengroep gedaan moet hebben

CREDITS: Going In Style

Kroegverhalen. Wie houdt er niet van? Het zijn de verhalen die perfect de stilte kunnen vervangen voor hard gelach. Meestal bestaan ze uit herinneringen uit het verleden. Gebeurtenissen die je tien jaar later nog kunt oproepen. Iedereen weet er van, iedereen lacht er nog om en je vergeet ze nooit meer. Soms gebeuren ze zonder enige planning. We hebben een top vijf samengesteld van dat soort activiteiten die je gewoon een keer met je vrienden gedaan moet hebben, zodat je ze nooit meer vergeet! Zodat je er eindeloos over kan vertellen…

5x Leipe dingen doen met je maten. Is gewoon belangrijk.

5. Je eigen drank stoken

Op nummer vijf zetten we het brouwen en stoken van alcohol. Het is iets dat prima alleen te doen is, maar samen stoken is veel leuker. Dat is allemaal ook niet zo moeilijk als je denkt. Je hebt eigenlijk maar twee dingen nodig; een gistingsemmer en een distilleerketel. That’s it. Vervolgens kun je gaan bedenken of je bier, whiskey, wodka, Eau de Vie, cognac, Slivovitch, Palinka of Absinth gaat brouwen of stoken. Of je doet echt gek en gaat voor Moonshine. Daarna is het een kwestie van een avond inplannen. Voordat je het weet ben je aan het genieten van zelf gestookte drank met je vrienden. Je wordt vervolgens laddertje lam en dat levert altijd een goed verhaal op.

Kroegverhalen stoken

4. Full Moon Party Thailand

De Full Moon Party is iets waar je nog jaren van kunt nagenieten. Het is weird, gigantisch en typisch Thailand, het land van de backpackers. Er gebeuren de gekste dingen en je kunt er altijd iets over vertellen. Iedereen maakt het feest ook op een andere manier mee. De originele Full Moon Party is op Koh Panghan en wordt alleen tijdens de volle maan gevierd. Een strand van een paar kilometer lang gevuld met podia en bars. Buckets Long Island Iced Tea worden achterover gegooid voor het leven en iedereen is goedgezind. Mensen komen uit alle uithoeken van de wereld om daar te feesten. Nederlanders worden op handen gedragen vanwege Amsterdam en je kunt zelfs over een touw springen dat in de fik staat. Als je iets overhoudt aan de Full Moon Party is het wel een flinke kater, maar dit gaat gepaard met de beste memories.

kroegverhalen, 5 Dingen die elke vriendengroep gedaan moet hebben
Foto: Prontotour Blog

3. Het circuit op

Iedere vriendengroep heeft er één: die guy die overal een wedstrijdje van maakt. Nu is een beetje strijd altijd prima en goed voor de vriendschap. Daarom hebben we op nummer drie racen staan. Je kunt op de autobaan de strijd aangaan in de dikste auto’s of motors, mits je het goed regelt. Bij het Circuit Park Zandvoort is bijvoorbeeld het hele circuit af te huren! Vervolgens kan de strijd beginnen en voordat je het weet heb je de tijd van je leven. Er kan er helaas maar een de winnaar zijn en daar komen dan de nodige bragging rights bij. Verwacht dus vooral een kroegverhaal waarin een iemand constant vertelt over zijn overwinning. Dan is hij ook voor een keer het mannetje, daar valt mee te leven toch?

Kroegverhalen racen

2. Word een yes man

Het is een vrij simpel spel. Je gaat een dag met je vriendengroep overal ja op zeggen. Het jawoord geef je alleen op vragen en opdrachten van mensen buiten de groep. Vervolgens ga je naar een plek of stad waarvan je weet dat het uitdagend wordt. Voordat je het weet zit er iemand met een vreemde te dansen of moet je iemand helpen verhuizen. Zolang je vriendengroep zich niet snel schaamt kan dit uitlopen op een onvergetelijke dag. Zoek dus de grens op en zeg ja tegen alles en iedereen. Wedden dat je een goed kroegverhaal aan overhoudt!

Kroegverhalen yes man1.  Organiseer een sick vrijgezellenfeest

Het vrijgezellenfeest is een ritueel dat al eeuwen bestaat. Er wordt altijd gezegd dat Las Vegas de crème de la crème is van de vrijgezellenfeesten, maar er is zo veel meer op de wereld. Neem Tel Aviv! Je moet alleen onthouden dat je het voor een ander doet. Een vrijgezellenfeest is ook meer dan alleen strippers en drank! Organiseer een sicke bachelor party die de groom nooit meer vergeet. Pas dán heb je het doel bereikt van het afscheid nemen van je kameraad. Wees in ieder geval creatief en zorg dat de vriendschap voorop staat. Samen als vrouwen verkleed door de geboortestad van je maat? Dat mag je vast schrappen.

 

The Hangover
Foto: The Hangover