Tattoo inspiratie: 18 minimalischte tatoeages voor mannen

CREDITS: Unsplash | Alex Wong

Dat tatoeages niet alleen voor zeemannen zijn met een grijze baard weet ook een kind van 4. Ook op kantoor lopen collega’s rond met een laagje inkt op de huid. Waar het vroeger nog een taboe was, kunnen we nu wel stellen dat het  – soms – een stijlvolle toevoeging is.

Omdat een tattoo voor altijd is moet je er eerst 400 keer over nadenken. There is no way back. Veel mensen twijfelen dan ook vanwege de stap die ze moeten maken. Een goede oplossing, volgens ons, is een minimalistische tattoo. Deze tatoeages zijn stijlvol, vergen niet gelijk alle aandacht op zich en passen in de kledingstijl van nu. Vandaag de dag kan je overal een plakplaatje laten zetten, van een goede tattooshop in Antwerpen tot de creatieve concept store bij jouw om de hoek.

Minimalistische tattoos zijn next level

Rond 1880 verscheen de eerste tatoeëermachine en werd er al een tattoo gezet. Deze plakplaatjes waren eigenlijk alleen voor rich people. Vele malen later werd het ook toegankelijk voor de rest van de bevolking door de groeiende welvaart.

In de loop der jaren is er veel veranderd. Een tattoo werd langzamerhand een signature kenmerk van een rebel. Nu ook de minimalistische stijl heeft ook zijn intrede gemaakt is een tattoo nog toegankelijker geworden dan die al was.

Alles over tatoeages en de geschiedenis ervan lees je hier.

Less is more

Een minimalistische tattoo is vaak wat kleiner. Daardoor zie je de meest toffe plaatjes en creatieve ideeën terug: dieren, teksten, reizen, astrologie, quotes, grafische vormen of random plaatjes.

Het allerbelangrijkste om te onthouden is dat een minimalistische tattoo bestaat uit weinig lijnen en bijna geen ingekleurde vlakken heeft. Alleen de outline zorgt al voor een look die clean en stijlvol is.

Geef een sign af naar de wereld

Minimalistische tattoos dragen vaak, hoeft zeker niet altijd, een speciale betekenis met zich mee. Het zijn wat kleinere plaatjes en iets minder gedetailleerde pieces. Met een lijn of een korte tekst kan je een verhaal vertellen waar alleen jij de betekenis van weet.

Zie een tattoo dus als jouw kenmerk en een sign dat je de rest van de wereld over jezelf geeft. We struinde Insta af en kwamen hele toffe inspiratie tegen. Dit houden we niet voor onszelf, maar delen we maar al te graag. Zo zijn we dan ook wel weer.

Geïnteresseerd geraakt? Check dan dit artikel om alles te weten te komen over het zetten van je eerste tattoo. En als je het doet, doe het dan goed: dit zijn de beste tattooshops van Nederland.

https://www.instagram.com/p/B-pdqXenO0z/