Architecten ontwerpen het langste gebouw ter wereld in New York

Living

De skyline van New York City bestaat uit een flink aantal hoge gebouwen. Vooral in Manhattan stikt het van de wolkenkrabbers. Architecten maken er een soort competitie van om het hoogste gebouw te ontwerpen. Zo staan er nog een aantal sky high gebouwen op de planning. Vanwege deze bijzonder projecten krijgt de wijk nu de bijnaam Billionaire’s Row.

Architectenbureau Oiio kwam met een nóg unieker concept. Ze noemen het ontwerp The Big Bend. In tegenstelling tot de andere gebouwen zou dit niet het hoogste, maar wel het langste gebouw ter wereld zijn. Dit speciale bouwwerk zou zomaar eens echt gebouwd kunnen worden. De plek is in ieder geval al bekend, West 57rd Street, net ten zuiden van Central Park. 

The Big Bend

Het indrukwekkende gebouw heeft een U-vorm en is maar liefst 1219 meter lang. Er zijn natuurlijk veel manieren om een gebouw te laten opvallen, maar dit idee is ongekend. Deze architecten nemen ‘the sky is the limit’ behoorlijk letterlijk. The Big Bend moet gemaakt worden van een hele dunne structuur die buigt op de top en doorloopt tot de grond. In het langste gebouw ter wereld wordt een lift gebruikt die voorzien is van de nieuwste technologie. Het Thyssen Krupp’s Multi systeem zorgt ervoor dat liften individueel, zowel verticaal als horizontaal, door de lussen van het gebouw kunnen bewegen. Als The Big Bend er komt zou het de Burj Khalifa in Dubai overtreffen en daadwerkelijk het langste gebouw ter wereld zijn. Oiio heeft haar plannen al naar een ​​paar bedrijven gestuurd en is momenteel op zoek naar investeerders. Dus als je nog wat geld kwijt wilt…

Total
1
Share