De ThunderMag is de nieuwe MagSafe voor je MacBook

Met de komst van de MacBook Pro in 2016 verdween de MagSafe. Deze poort zorgde er met behulp van een magneet voor dat je MacBook niet door je kamer gelanceerd werd als je bleef hangen achter de kabel. Daarvoor in de plaats kwam een USB-C poort. Sindsdien kan voor opladen en het aansluiten van een monitor of andere accessoires dezelfde kabel worden gebruikt. De aansluiting biedt hierdoor veel voordelen, maar biedt geen oplossing meer bij ongelukken. De MagSafe-aansluiting wordt daarom nog steeds gemist en het elektronicabedrijf Innerexile heeft dé oplossing bedacht.

ThunderMag: de nieuwe MagSafe voor je MacBook

De ThunderMag bestaat uit twee delen. Het ene gedeelte steek je in de USB-C-poort van je MacBook en het andere gedeelte bevestig je met een magneet. Er zijn eerder al pogingen gedaan om de MagSafe-aansluiting terug te brengen. Zo is de Griffin BreakSafe een prima oplossing om ervoor te zorgen dat je MacBook niet wordt meegeslingerd als je blijft hangen achter het snoer.

Maar de ThunderMag gaat nog een stap verder. Naast dat deze magnetisch is en zorgt voor het opladen van je Macbook biedt de ThunderMag ook ondersteuning van Thunderbolt 3. Met deze technologie kan je met een maximale snelheid van 40 Gbps onder andere data of videosignalen overzetten. In minder dan één minuut tijd zet je zo 25.000 foto’s, 10.000 muzieknummers of 14 uur aan HD-video’s over. Dit is maar liefst 80 keer zo snel dan een USB 2.0. ThunderMag beweert dan ook ’s werelds snelste magnetische adapter te zijn.

De ThunderMag is helaas nog niet te koop in de winkel of via webshops. Het elektronicabedrijf Innerexile haalt via Kickstarter geld op. Het bedrijf had als doel om ongeveer €9.000 op te halen, maar heeft inmiddels al ruim €123.000 opgehaald. MacBook-gebruikers zien dus veel potentie in de ThunderMag ter vervanging van de MagSafe. Als je €35 inlegt zal je het artikel in april ontvangen. Uiteindelijk zal het gadget €70 gaan kosten en het zal je dus 50 procent besparen. Ook de uiteindelijke verkoopprijs zal je een hoop geld besparen als je MacBook door het kantoor wordt geslingerd en met een klap neerkomt.

Bekijk de video hieronder voor de werking van de ThunderMag.

https://youtu.be/-GRWdXwiDhE