Dit zijn volgens Apple de beste apps uit de App Store van 2019

CREDITS: Cottonbro

Erkenning geven aan creatievelingen en innovatie lijkt inmiddels onderdeel van hun missie. Zo heeft Apple dit jaar weer de beste apps uit de App Store op een rijtje gezet. Deze zijn verdeeld over de verschillende categorieën en media. Ook werd weer de ‘App Trend’ van het jaar vastgesteld. Deze apps moet je even checken.

Dit zijn volgens Apple de beste apps van 2019

beste apple apps, Dit zijn volgens Apple de beste apps uit de App Store van 2019

De beste iPhone app van 2019: Spectre Camera

Hier mogen we allemaal een beetje trots op zijn. Deze app is namelijk van een Nederlandse ontwerper, Sebastiaan de With. Hij zit samen met ontwikkelaar Ben Sandofsky achter het bedrijf Lux Optics.

De app zorgt voor een langere sluitertijd bij het maken van foto’s. Zo kun je bepaalde bewegingen vastleggen. Of met een extreem lange sluitertijd mensenmassa’s uit je foto verwijderen.

De beste iPad app van 2019: Flow by Moleskine

Deze app is vooral populair op de iPad. Je kunt er creatieve notities mee maken. Zo kun je met de verschillende pennen en penselen echte schetsen nabootsen. Een digitaal notitieboek met veel mogelijkheden.

beste apple apps, Dit zijn volgens Apple de beste apps uit de App Store van 2019

De beste Mac app van 2019: Affinity Publisher

Het wordt online benoemd als het alternatief voor Adobe InDesign. Deze app helpt je makkelijk mooie grafische ontwerpen te maken. Volgens Apple variërend voor creatie van een boeken kaft tot een website.

beste apple apps, Dit zijn volgens Apple de beste apps uit de App Store van 2019

De beste Apple TV app van 2019: The Explorers

Deze app is bedoeld om de ‘Earth Explorers’ bij elkaar te brengen. Dit is een community van ontdekkers, onderzoekers en artiesten. Hun beeldmaterialen als foto’s en video’s komen in deze app samen.

beste apple apps, Dit zijn volgens Apple de beste apps uit de App Store van 2019

Wat is de Apple apps trend van 2019?

Waar vorig jaar de trend ‘Self Care’ was, is dat dit jaar ‘Storytelling Simplified’. In 2019 hebben apps dus voornamelijk de functie willen vervullen om zo veel mogelijk voor de consument vast te leggen. Beelden, audio, herinneringen en dromen werden volgens Apple met meer ‘power and personality‘ dan ooit vastgelegd.

Dan heb je het ook over apps als Anchor, Canva: Stories & Video Maker, Unfold, Steller, Spark Camera, Over of Wattpad. Allerlei applicaties om het vastleggen van verschillende creatieve concepten te vergemakkelijken.

apple apps foto
Foto: Life of Pix
LEES OOK
De raarste wetten ter wereld
In Nederland hebben we altijd wel iets te klagen over de overheid. Dan klopt een bepaalde regeling weer niet, dan klopt er een of andere toeslag weer…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…