Airbnb Finds: een architecturaal wonder van glas in LA

Beleef The American Dream in dit architecturale wonder dat regelrecht uit een droom lijkt te komen. Net buiten The City Of Angels (LA) in California staat dit verborgen pareltje létterlijk verborgen. Met een exterieur dat bestaat uit een en al spiegels, lijkt deze spectaculaire woning te verdwijnen als een kameleon in de Californische woestijn. Toch vind je binnen in de accommodatie alles wat je hart maar kan begeren. Deze Airbnb is dan ook een must voor op de bucketlist!

Een architecturaal wonder ‘’The Invisible House’’

Een verbluffend exterieur heeft het zeker, maar het interieur doet er niet aan onder. De accommodatie is ontworpen door gerespecteerd filmproducent Chris Hanley en architect Tomas Osinski. Hun liefde voor technologische foefjes is door het hele huis terug te zien. Je kunt bijvoorbeeld overal de belichting aanpassen naar helderheid en kleur en er is een surround sound muziekinstallatie.

California, Airbnb Finds: een architecturaal wonder van glas in LA

Immens groot

Dit nederige stulpje met een grandioos oppervlakte van maar liefst 511 m2 is van alle gemakken die je maar kunt wensen, voorzien. Een bed volledig van glas gemaakt, drie suites waar elk twee personen kunnen overnachten, een extra vrijstaand guest house en een binnenzwembad met een lengte van 30,5 meter. Ook op culinair gebied zit het wel snor: je eigen barbecuegrill tot je beschikking en een prachtig marmeren kookeiland. Trek dat schort alvast maar aan!

Als je hier verblijft, heb je niet alleen het enorm vette huis, een stuk woestijn, maar ook een berg tot je beschikking! Ooit gedacht dat je een hike zou kunnen maken door je eigen woestijn én over je eigen berg? Omdat het huis omringd is door een enorm groot natuurgebied, is er sprake van nul lichtvervuiling. Hierdoor kan je ’s nachts genieten van een ongerepte heldere sterrenhemel. Het luxeleventje is ontzettend vermoeiend natuurlijk!

California, Airbnb Finds: een architecturaal wonder van glas in LA

Duurzame insteek

Naast dat het huis súper stijlvol is, is het ook nog eens enorm duurzaam. Omdat het “invisible” is, heeft het een minimaal effect op de omgeving waardoor de flora en fauna in de omgeving niet verstoord raken. Daarnaast is het zo ontworpen dat tijdens het verblijf hier jouw ecologische voetafdruk bijna op 0 staat, mede doordat het dak volledig is bebouwd met zonnepanelen. Het is een perfecte uitvalshoek voor degenen die op zoek zijn naar een connectie met de natuur. De ontwerpers hebben namelijk geprobeerd de lijn tussen binnen en buiten zo veel mogelijk te vervagen.

Deze fenomenale locatie kan voor jou en zeven andere maten zijn voor een totaal van €3.237,- per nacht. Deel dit door 8 personen en er blijft een bedrag van € 404,63 p.p.p.n. over. Dit is zéker niet goedkoop. MAAR: bij gebrek aan brood eet men korstjes van pasteien (=bij gemis aan het gewone moet men zijn toevlucht soms wel tot iets duurders nemen). En dat wil je, toch?

Meer info

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…