Airbnb Finds: slapen in het ouderlijk huis van Harry Potter

Op Airbnb vond je de afgelopen jaren al veel vreemde, toffe en luxueuze huizen. Dit keer is het tijd om iets magisch aan dit lijstje toe te voegen. Voor de mensen die niet helemaal naar Orlando willen afreizen om de Wizzarding World van Harry Potter, is Lavenham in Engeland de perfecte vervanger. Deze naam zal je in eerste opzichte niets zeggen, maar midden in dit middeleeuws dorpje ligt het ouderlijk huis van Harry Potter himself. Sinds kort heeft de eigenaar deze eigenaardige accommodatie opengesteld voor overnachtingen.

Weekendje middeleeuws Notting Hill

Iedereen kent de kleurrijke huizen van Notting Hill in Londen, Lavenham kan worden gezien als een middeleeuwse variant van dat charmante dorpje. Lavenham is niet zo keurig en gelikt als Notting Hill, met gekleurde huizen die schots en scheef staan en de toevoeging van hout aan het uiterlijk. Maar de unieke accommodatie met bijzondere houten tinten en voordeur, bracht wel inspiratie voor ’s werelds bekendste tovenaar.

Geen kinderen, een hond … en een aantal poltergeisten

Aangezien dit huis nog veel originele en fragiele ornamenten heeft, is dit appartement alleen te boeken door 18+’ers. Verder heeft dit huis ook twee tweepersoonskamers die je los van elkaar kunt boeken. Naast dat dit huis gebruikt is in Harry Potter, gaan er ook geruchten rond dat het huis bezeten is door een aantal poltergeisten. Mochten ze je komen opzoeken dan kun je je ghost buster kit thuis laten liggen. De eigenaar biedt namelijk haar hond, Archie, aan om je gezelschap te houden.

Harry Potter, Airbnb Finds: slapen in het ouderlijk huis van Harry Potter

Hout, hout en nog eens hout

Zodra je Lavenham binnenrijdt, krijg je al het gevoel dat je midden in een Harry Potter-film zit. Dit gevoel wordt alleen maar versterkt als je het huis binnenloopt. Het kleurrijke interieur en houten skelet, geven een magische vibe aan dit huis. Iedere kamer in dit huis heeft zijn eigen karakter en unieke aspecten. De eetkamer is gedecoreerd met houten meubels: tafels, stoelen, kastjes en een grote wereldbol. Hierdoor lijkt de kamer net een scheepskajuit. Iedere slaapkamer heeft een houten bed. De Lady Howard Room heeft een romantisch tintje doordat het op de rozentuin uitkijkt. Terwijl de John de Vere Room er wat robuuster uitziet. Het huis heeft nog een aantal andere kamers die niet toegankelijk zijn voor het publiek, maar waar de host je graag naartoe brengt voor een rondleiding door de geschiedenis van het gebouw.

Harry Potter, Airbnb Finds: slapen in het ouderlijk huis van Harry Potter

(S)tappen

Je hoeft natuurlijk niet je hele verblijf binnen te zitten. Iedere woensdag houdt het dorp een rondleiding langs al haar bezienswaardigheden. Naast deze rondleiding heeft het dorp ook een aantal unieke pubs, cafés en kleine restaurantjes waar je altijd terecht kunt voor een drankje met een local.

Harry Potter, Airbnb Finds: slapen in het ouderlijk huis van Harry Potter

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…