Airbnb Finds: 4 verschillende cockpits waarin je kan pitten

Het aantal vliegreizen per persoon is de afgelopen maanden drastisch verlaagd. Soms missen wij het instappen vanaf de Nederlandse bodem om een aantal uren later uit te stappen op een nieuwe, onbekende bestemming. Via Airbnb is dit gevoel gemakkelijk na te bootsen, je vindt hier namelijk een aantal hele bijzondere vliegtuigaccommodaties!

Van een gepensioneerd vliegtuig van de Verenigde Naties dat tot rust is gekomen in Bogotá, tot een privéjet in Engeland. Deze stukjes geschiedenis zijn omgebouwd tot unieke slaapplekken en bieden zeker meer beenruimte dan je gewend bent.

Slapen in de ‘lucht’: 4 vliegtuigaccommodaties van Airbnb

Lynx AH9AHelicopter Glamping Pod (Kessington, VK)

Er zullen weinig mensen kunnen zeggen dat ze geslapen hebben in een ex-leger Lynx. Toch is het mogelijk, namelijk dankzij deze getransformeerde ex-Army Air Corps Lynx AH9A-helikopter. Nadat de helikopter de hele wereld over gevlogen is tijdens zijn dienstjaren, kreeg het een rol in onder andere de nieuwste Fast and Furious Hobbs and Shaw.

Alsof een overnachting in deze helikopter nog niet vet genoeg was, beschikt de tuin van de accommodatie ook nog eens over een Hot Tub. Dat wordt bubbelen! Geloof het of niet maar voor een nachtje in deze leger Lynx betaal je slechts €66. Er is plek voor twee dus jullie betalen slechts €33 per persoon per nacht. Waar wacht je nog op?

Slaap in een echt vliegtuig! (St. Michel Chef Chef, Frankrijk)

Op loopafstand van de Franse kust vind je de cockpit van deze voormalige jet. Een overnachting in deze Airbnb listing is simpel gezegd uniek: de ingang van het oorspronkelijke vliegtuig is behouden en dient ook nu als ingang van de slaapplek.

Het toilet vind je voor in de cockpit waar vroeger de piloot plaatsnam – het stuur zit nog op zijn plek. Het knopje om assistentie te roepen werkt waarschijnlijk niet, maar met plek voor vier personen is er vast iemand bereid om je een kopje koffie of glas champagne te brengen.

Pak je koffers alvast maar in, want een nachtje in dit unieke verblijf kost je €89. Neem 3 vrienden mee en je komt uit op slechts €22 per persoon per nacht: thuis blijven is zonde!

The Jet Star (Private Jet) (Redberth, VK)

Ooit het leven van een jet setter willen ervaren? Klim aan boord van The Jet Star en voel je voor even een filmster. De Jet Star is een eersteklas vliegtuig dat tot negen passagiers zou hebben vervoerd. De jet is gebouwd in de jaren zeventig en bevat nog steeds veel originele kenmerken, waaronder een prachtige verlichte bar. Ook de cockpit is nog intact en bevat zelfs een Xbox om vanuit de comfortabele stoelen spelletjes te spelen.

Met een ruime slaapkamer in de stijl van een first class cabine, veel zitplaatsen een kleine keuken is dit een uniek verblijf. De omliggende natuur leent zich perfect voor lange wandelingen: niets leuker dan nieuwe plekken ontdekken, al helemaal als je nét uit het vliegtuig bent gestapt!

Voel je een echte filmster aan boord bij de Jet Star voor €219 per nacht, gedeeld door vier kom je uit op een bedrag van €54 per nacht. Een privéjet was nog nooit zo goedkoop! De Jet Star eist wel een minimaal verblijf van 2 nachten, maar zo erg is dat niet toch?

The Flying Dutchman (Bogotá, Colombia)

Ondergedompeld in de Colombiaanse bossen en nabij het Chingaza National Park, ligt dit gepensioneerde VN-vliegtuig dat is omgebouwd tot een natuur lodge. Dit verblijf heeft iets te bieden voor zowel de natuur- als geschiedenisliefhebbers: zowel binnen als buiten de accommodatie kijk je je ogen uit.

Wanneer je aan boord gaat zal je het gevoel hebben dat je terug in de tijd gaat, maar er wachten ook moderne voorzieningen op je – zoals een gemonteerde televisie en een volledig uitgeruste grill waar je heerlijke Zuid-Amerikaanse gerechten op kunt klaarmaken.

Slapen in dit gepensioneerd VN-vliegtuig midden in een Nationaal Park in Colombia doe je al voor €62 per nacht! Neem je twee vrienden mee? Dan komt dit uit op slechts op €20,60 per persoon per nacht.