Airbnb finds: vijf locaties nabij voetbalstadions in Europa

Er is niets leuker dan een voetbalreis met vrienden om de helden uit jouw club te supporten. Door heel Europa vind je honderden stadiums, maar die konden we natuurlijk niet allemaal op een lijstje zetten. Ga jij binnenkort op pad met je vrienden? Misschien kijk je wel de finale van de UEFA Champions League in Madrid of sta jij straks te juichen in Lyon voor onze Oranje Leeuwinnen? Dan wil je natuurlijk wel op een lekker plekje zitten. Daarom hebben wij vijf Airbnb’s gevonden op een steenworp afstand van grote voetbalstadions in Europa. Door deze accommodaties weet jij zeker dat je geen minuut van de wedstrijd hoeft te missen en voel je de wedstrijdsfeer al in je achtertuin.

Vijf locaties nabij voetbalstadions in Europa

  1. Estadio Wanda Metropolitano, Madrid

Wij hadden natuurlijk allemaal graag gezien dat Ajax in dit stadion had gestaan tijdens de finale van de UEFA Champions League. Helaas heeft het niet zo mogen zijn, toch is dit stadion een bezoekje waard. Het is de thuishaven van voetbalclub Club Atletico de Madrid en is tussen 2013-2017 compleet gerenoveerd.

Verblijven doe je in de buurt, in deze ruime accommodatie. Luxe, licht en comfort vind je in overvloed in deze moderne loft. Met een 42-inch televisiescherm kijk je ook prima voetbal thuis en door de gigantische keuken is er altijd plek voor een koud biertje. In de buurt vind je tal aan winkels en bars en met de metro op loopafstand zit je zo in het centrum van Madrid.

Deze luxe Airbnb heeft ruimte voor vier personen en kost maar €124,- per nacht! Dat betekent dat je al voor €31,- per persoon, per nacht kunt genieten van deze elegante loft.

Meer info

 

  1. Wembley Stadium, London

Wembley is één van de 12 stadions waar in 2020 het Europees kampioenschap voetbal zal worden gehouden en host ook nog eens de finale. Mocht je lucky enough zijn om daar tickets voor te krijgen wil je natuurlijk wel weten waar je in stijl kunt verblijven.

In deze Airbnb kom je binnen door een sierlijke Victoriaanse voordeur, compleet met glas-in-loodramen en in een prachtig en licht gevuld interieur. Verblijf je hier in de winter? Warm jezelf dan op aan de traditionele open haard. Hier kun je prima verblijven met je hele crew, want er is genoeg plek voor zeven man. En omdat het huis naast een groot park ligt, kun je zelf ook nog een potje voetbal spelen tussen het kijken door.

Ga je hier samen met zes vrienden naartoe, dan betaal je €384,- per nacht voor deze accommodatie, wat uitkomt op €54,85 per persoon, per nacht.

Meer info

  1. Camp Nou, Barcelona

Camp Nou is het grootste stadion van Europa, met plaats voor bijna 100.000 toeschouwers. Dit is het thuisstadion van FC Barcelona, maar dat hoeven we jullie eigenlijk niet eens te vertellen. De tours door dit stadion zijn erg populair evenals het FC Barcelona museum wat zich ook in Camp Nou bevindt. Momenteel wordt het stadion in vijf stappen verbouwd, zo wordt er onder andere een dak over alle tribunes gebouwd.

In de bruisende stad Barcelona is er meer dan genoeg te doen. Bezoek naast Camp Nou, het strand en Las Ramblas, de wereldberoemde wandelpromenade. Vanuit deze Airbnb zit je zo in het centrum en woon je direct naast het stadion. Het onlangs gerenoveerde appartement heeft een terras op het zuiden, waardoor je prachtig uitzicht hebt. Met twee slaapkamers is deze accommodatie ideaal voor vier personen.

Om een nacht de buurman van Camp Nou te zijn betaal je slechts €100,-. Dat betekent dat je maar €25,- per persoon, per nacht betaalt! Vamos a Barcelona!

Meer info

  1. Stadio Olympico, Rome

Ook het Olympisch Stadion in Rome is één van de 12 voetbalstadions in Europa waar het EK voetbal in 2020 zal worden gehouden. Zo wordt hier de openingswedstrijd gespeeld, maar wie dat mag doen weten we pas in december. Het stadion is het thuisstadion van de voetbalclubs SS Lazio en AS Roma.

In deze Airbnb zit je in een rustige buurt vlak bij het stadion en met een goede verbinding naar het centrum van Rome. Genoeg pizza-restaurants in de buurt en vanaf het balkon heb je eersteklas uitzicht op de stad. En dan hebben we het nog niet eens over het king-size bed gehad, dat verdien jij toch?

Jij en je beste vriend slapen in dit luxe stulpje voor €113,- per nacht. Voor 56,50 per persoon, per nacht heb je dus een heerlijke accommodatie in Rome.

Meer info

  1. Stade de Lyon, Lyon

Het zeer moderne Stade de Lyon is het op twee na grootste stadion in Frankrijk. De vaste bespeler van het stadion is Olympique Lyon, maar deze zomer zal het stadion gebruikt worden op het WK vrouwenvoetbal dat begint op 7 juni. Zowel beide halve finales als de finale worden hier gehouden.

Onze Oranje Leeuwinnen zijn al Europees kampioen en gaan binnenkort natuurlijk ook knallen op het WK vrouwenvoetbal. Daarom een toepasselijke Airbnb in de buurt. Als Nederland speelt, zit je hier in de juiste sfeer. De ruime loft heeft veel oranje accenten en ligt handig in de buurt bij de vliegvelden Eurexpo en St Exupéry.

Je betaalt  maar €92,- per nacht voor deze accommodatie, als je vier vrienden meeneemt komt dat dus neer op €23,- per persoon, per nacht! En dat voor deze ruimte.

Meer info