Airbnb Finds: overnachten tijdens Oktoberfest

Ieder jaar wordt in september/oktober het grootste bierfestival van de wereld gevierd. Juist: Oktoberfest. Alhoewel dit feest in verschillende delen van Duitsland wordt gevierd is er eigenlijk maar één plek waar je echt heen moet. De geboorteplaats van Oktoberfest en één van de meest befaamde bierstreken van Duitsland… Namelijk Bavaria, München om specifieker te zijn.

Haal je lederhosen maar vast uit de kast en bereid je voor op een geweldig feest met liters bier, bratwurst, chicks in dirndls en bier, of zei ik dat al? Om Oktoberfest echt als een local te ervaren zijn hier drie tolle Airbnb accommodaties waar je tijdens dit zuipfestijn wilt overnachten!

Airbnb’s tijdens Oktoberfest

Saufen, morgens, mittags, abends, ich will saufen

Dit jaar begint dit legendarische bierfestijn op 21 september en komt tot een eind op 6 oktober. In die periode gaan er miljoenen liter bier doorheen, waar ook jij de aardige liters van zult consumeren. Als Duitsers ergens goed in zijn, dan is het wel bier drinken. Overdag wordt er Duitse volksmuziek gespeeld. Rond een uur of zes begint de Schlager en kun je een geweldig feest verwachten!

Hartje centrum

Het is al moeilijk genoeg in een onbekende stad je weg terug te vinden, laat staan wanneer je iets te veel hebt genoten van het vloeibare goud dat geserveerd wordt tijdens Oktoberfest. Met deze studio op steenworp afstand van de leukste biertenten is de kans een stuk kleiner dat je verdwaalt. De studio in Schillerstraße, de Silicon Valley van München, ligt hartje centrum alles is dus in de buurt. Verder is het van alle gemakken voorzien, maar laten we eerlijk zijn: als er een koelkast is voor je pils en een bed om je roes weg te slapen ben je er al toch?

Je kunt met vier personen in deze studio, dus vertel je drie beste maten hun lederhosen in te pakken en cross naar München. Je moet wel redelijk diep in de buidel tasten, want de studio kost €400 per nacht tijdens Oktoberfest.

 Meer info

Oktoberfest, Airbnb Finds: overnachten tijdens Oktoberfest

Oktoberfest, Airbnb Finds: overnachten tijdens Oktoberfest

Oktoberfest, Airbnb Finds: overnachten tijdens Oktoberfest

Op de hoogte, uit de hoogte

Zijn meer van jouw vrienden in het bezit van lederhosen en hebben zij ook cravings voor bratwurst en zo’n heerlijke koude rakker, dan is deze zespersoons bovenwoning absoluut geschikt.

Ook hier vandaan kun je op je wenkbrauwen van en naar Oktoberfest. De woning heeft een natuurlijke uitstraling met veel hout, lichte kleuren en planten. Maar veel belangrijker, je hebt een eigen dakterras! Ideaal, afterparty bij jullie thuis en dan rollend je bed in.

De prijs is toch wel de kers op de taart, je zit hier namelijk al voor €120 per nacht. Dat lees je goed, €20 per persoon per nacht en dat tijdens Oktoberfest.

Meer info

Oktoberfest, Airbnb Finds: overnachten tijdens Oktoberfest

Oktoberfest, Airbnb Finds: overnachten tijdens Oktoberfest

Oktoberfest, Airbnb Finds: overnachten tijdens Oktoberfest

Je eigen oase

Als je toch liever wat verder uit het centrum zit is dit appartement op Airbnb een goed alternatief. Dit appartement ligt op ongeveer tien minuten met de taxi van het centrum. Op nog geen vijf minuten lopen is één van de stadsparken. Hier kun je met mooi weer je alvast voorbereiden op Oktoberfest.

In het lichte, moderne appartement kun je heerlijk ontspannen na een avondje feesten in het centrum of tot jezelf komen voor je gaat socialiseren met onze Duitse buren.

Lopend naar het centrum? Neem tijdens het half uurtje wandelen gerust je BVO’tje mee! Op straat drinken is namelijk toegestaan in Duitsland. Wat wij toch allemaal niet kunnen leren van onze Germaanse vrienden!

Dit appartement kost €440 per nacht voor twee personen en geeft je al de ruimte en vrijheid die je wenst tijdens een weekendje feesten met die freunde.

Meer info

Oktoberfest, Airbnb Finds: overnachten tijdens Oktoberfest

Oktoberfest, Airbnb Finds: overnachten tijdens Oktoberfest

Oktoberfest, Airbnb Finds: overnachten tijdens Oktoberfest

 

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
De dikste vintagewinkels van Berlijn
Berlijn is de enige plek waar je tijdens de lunch een keiharde trancebeat kan pompen zonder dat er iemand raar opkijkt. Exact om die reden is Berlijn…
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…