Deze trends gaan we in 2017 zien op autogebied

CREDITS: This is US
Rides

Dus jij denkt dat een Dodge Charger, een kaal hoofd en een gespierde body zoals Vin Diesel je een echte man maken? Dan heb je het mis. Oké oké, misschien een beetje dan. Maar een echte indruk achterlaten met je auto kan ook anders. Dit zijn de autotrends voor de échte mannen in 2017.

Tech-trends op autogebied

Auto pilot

Lang dachten we dat zelfrijdende auto’s niet veilig waren, maar inmiddels is het tegendeel bewezen. Assisteren door de auto bij het rijden kan zelfs bevorderlijk zijn voor de veiligheid van de bestuurder en medeweggebruikers. Bijvoorbeeld de Tesla Model S is uitgerust met 360 graden camera’s die alles rondom de auto in de smiezen houden. Tot wel 250 meter! De auto heeft ook ultrasone sensoren en een radar die ervoor zorgen dat de omgeving in kaart gebracht kan worden. Wat zo’n auto precies kan? De auto bepaalt welke rijbaan gebruikt wordt tijdens het rijden en weet precies welke afslag je moet hebben, waardoor je er nooit meer één mist. Rijexamen alweer een tijd geleden? Maak je niet druk. De auto herkent verkeersborden, houdt afstand van je voorganger en remt (meestal) vanzelf bij een ongeval.

Parkeren

Auto’s worden groter en parkeerplaatsen lijken juist steeds kleiner te worden. En als je eindelijk hebt ingeparkeerd is het soms nog een hele uitdaging om uit je auto te komen. Dus waarom geen auto die zelf parkeert op afstand? Je stapt uit en laat de auto parkeren door het gebruik van je smartphone. Terwijl je zelf naast de auto staat wordt de auto met behulp van parkeercensoren geparkeerd. Zo ben je ervan verzekerd dat je geen andere auto’s raakt. Je auto moet wel uitgerust zijn met ultrasone sensoren van Parktronic, een 360 graden camera, het keyless-go-systeem en een automatische transmissie. Vroeg jij al eens af hoe het zou zijn om als James Bond met je BMW door een parkeergarage te scheuren door de besturing van je telefoon (GoldenEye)? Je kunt nu ervaren hoe dat aanvoelt.

App

Tegenwoordig heeft elk automerk zijn eigen app. Zo kun je vanaf een afstandje kijken hoeveel brandstof je nog hebt, wat de bandenspanning is of hoelang je remblokken nog meegaan. En ben jij het type dat na een dag op pad niet meer weet waar zijn auto ook alweer stond? Met de GPS functie heb je hem zo weer opgespoord. En kun je ook nog op afstand controleren of je de auto nou op slot hebt gezet of niet.

Smartphone integratie

Appen in de auto, nog veel te veel mensen doen het. Gelukkig werken auto- en techbedrijven nauw samen om de werking van telefoons zo veel mogelijk in auto’s te integreren, waardoor je zo min mogelijk in de verleiding komt om je smartphone te pakken. Apple doet bijvoorbeeld goede zaken met CarPlay en ook Android wordt steeds vaker als besturingssysteem gebruikt in auto’s.

Daarnaast spelen ook smartphone-fabrikanten in op veiligheidsaspecten. Apple kwam onlangs met functies in iOS11 waarbij er automatisch berichten naar vrienden wordt gestuurd dat je nog niet kan reageren omdat je aan het rijden bent.

Interessante ontwikkelingen op het gebied van autotrends dus!

Total
0
Share