5 Winterzon bestemmingen in Europa voor jouw portie vitamine D!

Travel

Het nieuwe jaar is aardig fris begonnen en zoals we allemaal wel weten: januari gaat niet heel veel warmer worden. Tijd om de winterzon op te gaan zoeken! De kans dat je je kerstbonus er al hebt doorheen geramd tijdens de feestdagen is aanwezig, dus we zoeken het dicht bij huis. Vandaar dat wij een lijstje hebben gemaakt van de 5 beste winterzon bestemmingen in Europa. Verlaat de Neerlandse kou en start 2017 vers en vol met vitamine D!

5x Winterzon opzoeken in Europa

5. Sicilië, Italië

Italië is al jaren één van de populairste bestemmingen van Nederlanders. Vooral rond het Gardameer zijn de Nederlandse kentekens niet weg te denken. Een stuk zuidelijker en verder van het vasteland af, heb je een prachtig eiland genaamd Sicilië. Ook hier komen pizza- en pastafans genieten van Italiaanse sferen. In de zomer is het hier eigenlijk te druk. De winter van Sicilië betekent minder drukte, een hemelsblauwe lucht en honderden prachtige amandelbomen. Daarnaast heb je de bijzondere ‘Barok dorpen’ en Italiaanse archeologie haast voor jezelf.

Wil je de wintersport niet overslaan? Geen probleem, want het is goed te combineren. Mount Etna staat namelijk voor je klaar. Hierdoor behoort Sicilië zeker tot de top van beste winterzon bestemmingen in Europa. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de befaamde Italiaanse cuisine en de beroemde stad Taormina, bekend van Godfather en zijn nostalgische straten.

beste winterzon bestemmingen 1

4. Malta

Er zijn weinig mensen die schreeuwen om Malta. Toch schreeuwt Malta waarschijnlijk wel om jou. Niet omdat het land dit nodig heeft, maar juist vanwege het feit dat het veel te bieden heeft. Zo bezit Malta negen ‘Unesco Heritage World Heritage Sites’. Op deze lijst staat onder andere de stad Valetta, de Megalithic Temples en het Hypogeum uit 2500 V. Chr.. Deze plekken zijn natuurlijk ook goed in de winter te bezichtigen, maar een stuk minder druk.

Het regent amper op Malta en de temperaturen komen haast niet lager dan 15 graden. Heerlijk weer om de Unesco lijst op je gemak af te strepen. Verder zijn er exceptionele havens, prachtige vissersdorpjes, steengroeven, torenhoge kliffen en het onbekende unieke eiland Gozo. Malta is een land waar je u tegen moet zeggen.

beste winterzon bestemmingen 2

3. Cyprus

Onder de zuidkust van Turkije ligt het eiland Cyprus. Demografisch gezien ligt het kleine land in Azië, maar behoort het tot Europa. Door zijn vruchtbare grond was het vroeger een begeert landje. Zo hebben de Turken en de Grieken vaak gevochten om het eiland. De Griekse Godin Aphrodite, de Godin van liefde, seks en vruchtbaarheid, is er ook geboren volgens de mythe. Niet zo gek met die hemelse begeerde grond.

Dankzij de ligging van Cyprus heeft het land overdreven zachte winters rond de 20 graden, wat het haast de ideale vitamine D bestemming maakt. Naast de D krijg je ook genoeg vitamine B binnen, dankzij cultureel voedsel waar je van gaat watertanden. Het eiland heeft haast alles. Wat dacht je bijvoorbeeld van bijna tropische stranden en spectaculaire natuur parken tot aan fameuze archeologische werkplaatsen. De hoofdstad Nocosia bied jouw een scala aan de beste museums en restaurants van het eiland. In Paphos vind je de beste stranden en je moet in Limassol zijn voor de heftige, levendige avondjes uit.

beste winterzon bestemmingen 3

2. Madeira, Portugal

Portugal heeft het allemaal. Het is een land met historie en een land met pracht en praal. Het heeft daarbij de ideale bestemming voor een perfect mannenweekend. Een ander prachtig eiland is Faial, vrij onbekend wat het bijna onaangetast maakt. Maar in de lijst van winterzon bestemmingen staat Madeira, Europa’s meest afgelegen en exotische eilandengroep.

Na een kleine 1600 kilometer van het vasteland kom je aan op de kust van Madeira. Hoewel er een kans bestaat dat het gaat regen, moet je, jezelf er zeker niet van weerhouden hier naar toe te gaan. De weelderige groene landschappen met hun exotische tuinen maken veel goed. Tel daar de sfeervolle kustlijn bij op en je hebt redenen genoeg om zo afgelegen te raken. De zon schijnt in de winter haast net zo fel als in de zomer, en dat zes uur op een dag met een temperatuur tussen de 18-20 Celsius. Ga golven, ga surfen, ga wandelen, kortom, ga! Bezoek dan met name Funchal, de hoofdstad, deze heeft namelijk een hoop voor jou te bieden, zoals koloniale architectuur en een bloeiend nachtleven.

beste winterzon bestemmingen 4

1. Canarische eilanden, Spanje

De waardige nummer 1 in de lijst van beste winterzon bestemmingen, dankzij de aangename warme temperatuur en de lage reiskosten. Het mooie van alles is dat het, het hele jaar rond aangenaam lekker warm is. Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, ze schreeuwen om bezocht te worden. Alle eilandjes zitten boordevol cultuur, adembenemende stranden en accommodatie voor iedereen. Wil je het wat rustig aan doen raden we je aan om een bezoek te brengen aan de onbedorven landen en unieke tradities van de minder bekende eilandjes El Hierro en La Gomera.

Genoeg van de beste winterzon bestemmingen om uit te kiezen. Laat de kou en gladheid achter je en ga genieten van zon en zee terwijl je een bezoek brengt aan Europa’s meest historische en culturele wonderen. Winterzon wonderland!

beste winterzon bestemmingen 5

 

tags: , ,
Total
1
Share