Tinder-tips: dit zijn de do’s en don’ts

CREDITS: Bruce Mars

Of je het nou doet voor een date of een hook-up: swipen op Tinder is leuk. Mits je natuurlijk een aantal matches weet te scoren. Maar in de oppervlakkige vleeskeuring van deze app kun je snel de mist in gaan. Zo word je om bepaalde redenen bijvoorbeeld te veel naar links ge-swiped. Zo haal je er nooit die leuke date of booty-call uit. Met deze Tinder-tips weet jij de do’s en don’ts en word jij vanaf nu naar rechts geschoten. Meer matches, meer beter.

Meer matches met deze Tinder-tips: de do’s en don’ts

Don’ts: groepsfoto’s met je knappe maatjes

In de snelle Tinder-wereld zit niemand erop te wachten om jouw foto onder de loep te moeten leggen. Een van de belangrijkste Tinder-tips is dan ook het zorgvuldig kiezen van je foto. Als zij onderweg even snel aan het swipen is, wil ze gewoon snel een koppie keuren. Als jij je dan verstopt in een groepsfoto is dat meteen al een slecht teken. Want waarom zou je niet gewoon een foto van jezelf durven tonen? Of wil je stoer doen dat je vrienden hebt? Allemaal minpunten.

Nog vervelender: je staat op de foto met een knappe vriend en zij dacht dat je hem was. Of swiped gewoon om te vragen wie hij dan is. Ai, voer voor een heel awkward gesprek.

Don’ts: foto’s met een vis

Wist je dat vrouwen een speciaal mapje hebben voor deze lotgenoten? Je hebt dan wel een vis weten binnen te hengelen, maar die date zit er echt niet in. Je ziet er totaal niet stoer uit en omdat je die vis op de foto wilde hebben (waarom?), heb je waarschijnlijk ook nog een slechte hoek van jezelf vastgelegd. Offer jezelf en je seksleven niet op voor die vis.  Ook geen goed plan in deze maatschappij met een stijgend aantal veganisten.

Tinder-tips Do’s: duidelijke en meerdere foto’s

Het is echt niet beschamend om een keer een low-key fotoshoot te houden. Je hebt maar één kans op een eerste indruk, zeker op Tinder. Dus laat iemand gewoon een keer een goede foto van je schieten. Vraag je vrienden of ze op een tripje mooie ‘onverwachtse’ foto’s van je maken. Dus geen typische selfie met de half-verbaasde look en een hand op je kin.

Bovendien zijn goede foto’s ook handig voor je andere socials, waar je ook op benaderd zou kunnen worden. Link dus ook even je Instagram: als je foto té mooi is geworden, weet ze zo wel dat je bestaat.

Tinder-tips, Tinder-tips: dit zijn de do’s en don’ts
Foto: Pixabay

Don’ts: ‘hey’ of een GIF-je

Alle varianten van de ‘hey’, ‘hi’ en ‘hoi’ zijn niet interessant om op te reageren. Ook in combinatie met het originele ‘alles goed’: geen succes. Het zijn saaie manieren van iemand aanspreken en je belandt gewoon bij de hoop onbeantwoorde berichten.

Ook meeliften met Joey’s “how you doin” in de vorm van een GIF-je behoort niet tot de Tinder-tips en werkt niet echt. Misschien reageert ze eerst nog met een GIF-je terug, maar daar heb jij toch ook niks aan? Moet je daarna toch met iets origineels komen.

Seksueel getinte berichten zijn over het algemeen ook een no-go. Maar let’s be fair, Tinder is niet meer altijd bedoeld voor het vinden van the one. Als je op zoek bent naar een one night-stand en overduidelijk het idee krijgt dat die ander dat ook is… Laat dan alsnog iets over voor de fantasie of later die avond.

Do: originele inhakers op de bio of andere informatie

We weten dat de informatie-voorziening op zo’n oppervlakkige app schaars is. Toch staat vaak wel een klein beetje informatie in de bio, een indicatie van afstand en wat foto’s waar je iets uit kunt afleiden. Al is het maar dat ze groene ogen heeft. Zeg ergens iets leuks. Of kom met een dilemma. Niet een cheesy, vieze of onmogelijke vraag als “liever pindakaas van iemands tenen likken of chocola van iemands…”. Ze heft dan het aller liefst gewoon de match op.

Het kost wat om met iets leuks en origineels te komen, zeker gebaseerd op weinig informatie. Toch kan zoiets veel verschil maken en kom je zo wel eerder aan een date. Je moet je wel onderscheiden.

Don’ts: je afstand op een miljoen kilometer te veel zetten

Als je niet de intentie hebt om voor je match naar Antarctica te gaan, zet dan ook je afstand niet op een miljoen kilometer. Soms wil je meer opties, dus zet je de afstand eerst op heel hoog. Dat is niet zo gek. Of je hebt je omgeving al uitgespeeld. Even rustig aan.

Het is niet heel handig om je afstand te hoog te zetten, want de kans op een date is kleiner. Het kan heel leuk zijn om wat verder van huis te daten. Toch komt het er niet altijd van. Het kost meer moeite om wat te plannen en uiteindelijk zit je in een spiral van ‘ja, echt binnenkort afspreken, hoor!’ Vooral vrouwen zijn goed in dit te verkondigen zonder er werk van te maken. En dan ben je opeens de pushy guy en heb je een match minder. Niet top.

Bovendien heb je met iemand in de buurt misschien meer gemeenschappelijke kennissen of overeenkomsten om over te praten. “Ken je Tim ook?” “Ja, ik haat hem.”

Kom je ook eens de one-night stands van je vrienden tegen. Top.

Tinder-tips, Tinder-tips: dit zijn de do’s en don’ts
Foto: Maridav