Dit is jouw signature drink en dit zegt het over je

CREDITS: Taylor Davidson

In de loop van je leven heb je vast al genoeg alcoholische versnaperingen geproefd. Toch zal er altijd één drankje zijn waar je op terug valt, omdat die simpelweg het beste smaakt of omdat je je daar comfortabel bij voelt. Of je nu een whisky-liefhebber bent of liever een cocktail drinkt, iedere gentleman heeft zijn eigen signature drink.

Net als je kapsel en kledingstijl, moet je signature drink jouw persoonlijkheid weerspiegelen en de sfeer meegeven die jij bent. Je krijgt namelijk meteen een beeld bij een man die een glas whisky of juist een cosmopolitan bestelt. Weet jij van jezelf wat jouw signature drink is? Vind het uit en lees meteen wat jouw drankje over jou zegt.


 

En dit is wat jouw signature drink over je zegt…

Champagne

Voor sommigen is champagne een speciaal drankje, iets feestelijks, wat alleen wordt gedronken als er iets te vieren is. Voor anderen is champagne iets wat ze altijd bestellen. Het toont aan dat het leven een feestje is en dat jij simpelweg te belangrijk bent om het te ‘bewaren’. Je bent erg druk en constant bezig. Je neemt dan ook graag de leiding en commandeert graag mensen rond.

Wat zegt het over jou?
Je bent vrij bazig en neemt graag de leiding. Je bent druk en laat dit graag merken. Jouw glaasje champagne is voor jou eventjes een moment van pure rust, een genietmomentje.

Bier

Uiteraard! De man die het liefst een lekker koud pilsje drinkt. Absoluut niets mis mee. Al die poespas is ook helemaal niet nodig en bier is eigenlijk altijd goed. Extra voordeel: het is goedkoop en je kan het overal krijgen.

Wat zegt het over jou?
Je bent een traditionele guy en een blije gup. Je houdt van routine en gaat liever naar kleine, intieme feestjes dan naar grote, fancy party’s. Je favoriete feestlocatie is de lokale kroeg, een straat verderop. Je bent een feestbeest en geniet van het leven zoals het is, zonder al te veel poespas.

signature drink, Dit is jouw signature drink en dit zegt het over je
Foto: Tim Savage

Whisky, neat

Wie whisky drinkt, doet dit neat – dus zonder ijs. Een man die een goed glas whisky (of whiskey) weet te waarderen, kent zijn plek en heeft vaak aanzien. En vaak geldt: hoe prijziger de whisky, hoe beter.

Wat zegt het over jou?
Jij staat je mannetje, weet wie je bent en laat dit ook graag zien. Je bent zeer charmant en verschijnt graag classy late op een feestje. Daar trek je graag de aandacht, maar op een klassieke, terughoudende manier. Vrouwen willen, mannen benijden je. Well done. 

G&T

De gin tonic – het drankje wat zo ontzettend populair is geworden de afgelopen jaren. Eigenlijk is gin tonic eerder het drankje van een paar jaar geleden, maar toch blijven er nieuwe merken en soorten opkomen.

Wat zegt het over jou?
Je vindt jezelf een belangrijk persoon en weet exact wat je wil. Zowel in het leven als in je gin tonic. Je bent georganiseerd, classy en staat altijd vooraan.

signature drink, Dit is jouw signature drink en dit zegt het over je
Foto: Peter Fazekas

Cocktails

Goede cocktails kunnen worden gedronken als limonade. Je proeft bijna niet hoeveel alcohol erin zit, maar dat betekent niet dat het er niet in zit… Een gevaarlijk drankje dus.

Wat zegt het over jou?
Je drinkt niet vaak, alleen als je op stap gaat of er een feestelijke gelegenheid is. Of als het weekend is. Maar als je drinkt, dan gaan ook alle remmen los. Je geniet van een goed alcoholische drankje, een lekkere mix van smaken. Je bent daarbij dan ook een echte levensgenieter.

Wijn

Wijn. Het makkelijkste drankje om bij te vullen. Er wordt al snel een nieuwe fles geopend en je kan het relatief snel drinken. Zoveel verschil als er in een goede en slechte wijn zit, zo is dat ook in de mensen die wel van een wijntje houden.

Wat zegt het over jou?
Wijndrinkers zijn vaak ambitieuze mensen die zichzelf nogal belangrijk vinden. Wijn is classy en laat zien dat je een ‘kenner’ bent. Pas wel even op met dat wijntje, want je doet je graag belangrijker voor dan je bent. Dus misschien moet je soms even dimmen. Pak lekker een biertje.

Martini

De juiste Martini’s zijn voor de professionele drinkers. En stille levensgenieters. Zowel Winston Churchill als Dorothy Parker dronken Martini’s als hun signature drink. 

Wat zegt het over jou?
Je bent een intellectueel persoon en kan je sterke drank goed handelen. Je bent serieus, denkt veel na en maakt geen roekeloze beslissingen. Op een feestje observeer je het liefst vanaf de bar waar anderen mee bezig zijn.

signature drink, Dit is jouw signature drink en dit zegt het over je
Foto: Heidi Mielke
LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in รฉรฉn zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…