Deze stijlvolle dry-aged kast past gewoon in jouw keuken

CREDITS: Primo Dry Ager

Het merk Primo Ager is bezig met het ontwikkelen van een automatische Dry Ager rijpingskast voor thuis. Deze manier om vlees te rijpen wordt vooral door professionals toegepast, zo gebruikt chefkok Gordon Ramsey deze techniek al jaren. Maar met dit model is het nu ook mogelijk om er thuis gebruik van te maken.

Primo Ager maakt het mogelijk om thuis perfect vlees te bereiden

Dry aging staat voor droge rijping, deze traditionele methode zorgt ervoor dat je vlees ongekend mals wordt door het rijpingsproces. Om tot het perfecte stuk vlees te komen spelen er drie factoren mee: de temperatuur, luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit. Bij de Primo Ager worden deze factoren gereguleerd en gecontroleerd door het smart system dat in de rijpingskast is verwerkt.

Primo Dry Ager

Smart system

Het smart system is door middel van een app op je telefoon te bedienen. Het is zelfs mogelijk om live updates binnen te krijgen op je telefoon, waardoor je precies weet wanneer het vlees rijp is om te eten. Apps zoals Google Assistent of Alexa kun je verbinden met de rijpingskast. Deze technologische toepassingen worden nog verder doorgevoerd in het touchscreen controle paneel.

Primo Dry Ager

Ook voor kaas en wijn

De rijpingskast geeft via het systeem aan wat de standaardinstellingen zijn voor het stuk vlees. Dit kan je natuurlijk ook zelf verder aanpassen, want iedereen zo zijn eigen smaak natuurlijk. De temperatuur is in te stellen van één tot zestien graden Celsius. Met een luchtvochtigheid tussen de 55% en 85%. Dit is zo gemaakt omdat het hierdoor ook mogelijk is om kazen en wijnen te laten ‘rijpen’. Zo kan je jezelf een heerlijk diner geven met de beste kwaliteitsproducten uit je eigen kast.

Primo Ager gelooft er namelijk in dat restaurantwaardig kwaliteitsvlees ook voor thuis toegankelijk moet zijn. In de Primo Dry Ager kan tot 45 kg aan vlees worden gerijpt. Met het ingebouwde UV-C licht worden bacteriën en schimmels gedood die zich in de kast bevinden.

Wanneer je deze professionele rijpingskast koopt dan krijg je er allerlei accessoires bij: denk aan vleesrekken, ophangbeugels, een haak, planken en een rooster. Voor dit prachtige en innovatieve apparaat ben je in totaal ongeveer €1500,- kwijt.

Foto: Primo Dry Ager