Whiskycocktail-pairing op niveau: Johnnie Walker opent pop-up-restaurant in Amsterdam

Het staat in de sterren geschreven: whisky pairing is dé manier om alle smaken te laten excelleren. Van de whisky zelf tot de ingrediënten in de gerechten.

En omdat Johnnie Walker dat meer dan goed snapt, opent het legendarische Schotse whiskymerk nu een pop-up restaurant in Amsterdam. Volledig geïnspireerd op de stijl van de oude kruidenierswinkel uit Kilmarnock, daar waar het Johnnie Walker is geboren. 

Johnnie Walker pop-up-restaurant

Schotse sferen, whiskycocktails in perfecte harmonie en bijpassende bites: dat vind je elke vrijdag en zaterdag tot en met 6 november terug in Petit Panache in Damsko. Dat is namelijk het restaurant dat door Johnnie Walker is omgetoverd tot een waar whiskywalhalla. Er wordt een tijdelijk drie-gangen-menu geserveerd dat is gebaseerd op de vier uithoeken van Schotland.

Het menu bestaat uit vier whiskycocktails, ontwikkeld door Tim Lefevre (Door74) en Maui Husslage (head bartender Panache), en bites of een chef’s menu die de cocktails nóg beter maken. Dit is dé droom voor de whiskyliefhebber, die ook nog eens erg happy wordt van een perfect gematcht gerecht of heerlijke bites erbij.

De whiskycocktails en pairinggerechten

Goed, nu rest voor jou natuurlijk de hamvraag: ‘Welke cocktails en gerechten krijgen we dan voorgeschoteld?’ We get you. Dus we lichten ze hieronder per stuk uit, met juiste pairinggerechten die je krijgt van Johnnie Walker:

Johnnie’s Walk in the Park

Ingrediënten: Johnnie Walker Black Label, ginger ale, lemon, mint
Dit gaat gepaard met: Cheese bites, blue cheese, ginger mustard

Storm in a Glass

Ingrediënten: Johnnie Walker Gold Label, Talisker Storm, rosemary & ginger syrup, Galipette apple cider
Dit gaat gepaard met: Slow cooked Iberico pork ribs, hoisin sauce, spring onion, lemon zest

Panache X Johnnie Penicillin

Ingrediënten: Johnnie Walker Green Label, Caol Ila 12, honey & ginger syrup
Dit gaat gepaard met: Beef taco, chipotle meco salsa, pico de gallo

Johnnie Walker Blue

Ingrediënten: Johnnie Walker Blue Label, Belsazar Red, beetroot
Dit gaat gepaard met: Smoked salmon canapes-beetroot, citrus crème fresh, dill

Be sharp

Petit Panache is dus tijdelijk één groot feest voor de liefhebbers, dus aan jou de taak om scherp te zijn. De komende weken – tot en met 6 november, dus – kun jij elke vrijdag en zaterdag je smaakpapillen laten dansen op Schotse whisky vibes. En daar mag je Johnnie Walker voor bedanken. Anders doen wij het wel: thanks legends! 

De whisky pairing experience beleef je al vanaf €52 per persoon, en hier kun je jouw welverdiende plekkie reserveren.