TAG Heuer en Porsche lanceren de ultieme chronograaf

CREDITS: TAG Heuer | TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph

Snelle wagens en stijlvolle horloges. Twee dingen die in een mannenhart gegrift staan. En laat het nu nét zo zijn dat deze twee mannendingen elkaar hebben gevonden. Luxe horlogemaker TAG Heuer en de Duitse sportwagenfabrikant Porsche lanceren deze maand een brute samenwerking: de TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph.

TAG Heuer en Porsche zijn een ‘Match made in heaven’

Beide merken zijn niet vies van dingen die snel gaan, dus ze spreken van een match made in heaven. Dat belooft veel goeds, maar eerst zien dan geloven. Op het eerste oog straalt het horloge precisie en prestatie uit. En is geïnspireerd op de wegrace Carrera PanAmericana in Mexico.

TAG Heuer, TAG Heuer en Porsche lanceren de ultieme chronograaf
Foto: Tag Heuer

Tweemaal Carrera

Als je jezelf realiseert dat beide merken al generaties de iconische naam ‘Carrera‘ delen, dan heerst de vraag: ‘Waarom hebben deze twee merken niet eerder de handen ineengeslagen?’ Het verleden kunnen zelfs deze twee merken niet veranderen, het heden wel. De iconische samenwerking is dan eindelijk een feit. Het produceren van een gloednieuwe chronograaf is een mijlpaal waar zowel Porsche als TAG Heuer trots op is. Ze laten een glimp zien van wat ze allemaal samen kunnen bereiken.

Een ware Porsche om je pols

Het resultaat is dan ook gruwelijk. Porsche neemt een eerder Carrera Sport Chronograph-ontwerp en geeft ‘m een totaal andere look and feel. Waarbij beide merken gecombineerd worden in het design van het horloge. Net als bij de Carrera Sport Chronograph, combineert de Carrera Porsche elementen die de veel moderne en geliefde chronografen gemeen hebben.

TAG Heuer gebruikt elementen die goed bij het Porsche-thema passen. Zo heeft de wijzerplaat een kroon die eruitziet als het stuur van een Porsche. Ook is het lettertype dat wordt gebruikt hetzelfde als het dashboard van het huidige Porsche 911. Verder zie je het Porsche Design gegraveerd op de rand. En natuurlijk mogen de Porsche kleuren (rood, zwart en grijs) niet ontbreken. Maar ons favoriete eigenschap is het asfalteffect op de wijzerplaat.

TAG Heuer, TAG Heuer en Porsche lanceren de ultieme chronograaf
Foto: Tag Heuer

Specs van hoog niveau

In het horloge bevindt zich een Kaliber Heuer 02 uurwerk met een indrukwekkende gangreserver van 80 uur. Wat betekent dat het 80 uur duurt voordat het horloge opnieuw moet worden opgewonden. Elk horloge wordt geleverd in een op maat gemaakte verpakking. Daarnaast is de TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph verkrijgbaar in een luxueus kalfsleren uitwerking die op het interieur van Porsche lijkt. Of je gaat voor een schakelband die er net zo gestroomlijnd uitziet als de Porsche 911.

Terwijl de twee merken nog maar net van de startlijn zijn gegaan, is de race al goed begonnen. We kunnen niet wachten om te zien wat deze nieuwe romance verder in petto heeft in de wereld van horloges.

Neem het aan van je favoriete Friends-personage Joey Tribianni: als een Porsche net buiten je budget valt, kun je altijd nog voor de accessoires gaan.

Specificaties
  • Referentienummer: CBN2A1F.FC6492
  • Diameter: 44 mm
  • Materiaal: Staal
  • Uurwerk: Kaliber Heuer 02 Automaat
  • Gangreserver: 80 uur
  • Prijs: 5.550 euro

 

Foto’s: TAG Heuer