‘s Werelds duurste horloges ooit gemaakt

In een tijd waarin smartphones de boventoon voeren, zijn er nog steeds mensen bereid om een aardig bedrag te betalen voor een horloge. Hoewel een goed horloge wat mag kosten, laten sommige uurwerken zelfs een prijskaartje van €20k als een zakcentje aanvoelen. Deze ongelooflijke creaties halen gemakkelijk de categorie van luxueuze horloges van meerdere miljoenen dollars. Wij hebben de duurste horloges ter wereld op een rijtje gezet, van met diamanten bezaaide meesterwerken tot de meest ingewikkelde uurwerken.

De duurste horloges ter wereld

Vacheron Constantin Tour de I’Ile

Om mee te beginnen is er de Tour de l’Ile met een waarde van $1,5 miljoen. Dit luxueuze horloge werd in 2005 gemaakt ter ere van het 250-jarig jubileum van het Zwitserse horlogemerk Vacheron Constantin. Het werd beschouwd als het meest gecompliceerde polshorloge van zijn tijd. Ook heeft dit waardevolle horloge een uniek, dubbelzijdig ontwerp, beschikt het over tourbillon-beweging, dubbele tijden, maanfase en meer.

Richard Mille RM 56-02 Sapphire Tourbillon

Ontstaan door onmiskenbaar vakmanschap is de ”Richard Mille RM 56-02 Sapphire Tourbillon” een meesterwerk van beweging en detail. Dit horloge beschikt over een complexe split-second chronograaf die gemaakt is van de kostbare edelsteen saffier. Niet alleen de binnenkant, maar ook de unieke doorzichtige behuizing is gemaakt van saffierglas. Dit horloge heeft een prijskaartje van $2 miljoen.

Rolex Antimagnetique Ref. 4133

De ”Rolex Antimagnetique Ref. 4133” brak een record toen het meer dan $2,4 miljoen haalde op een veiling van 2016 in Genève. Niet zomaar een Rolex, maar één afkomstig uit het jaar 1942. Een zeer zeldzaam horloge, waarvan er slechts twaalf exemplaren wereldwijd bekend zijn. De split-second chronograaf heeft een behuizing van 44 mm dik roestvrijstaal.

Hublot Big Bang

De ‘’Hublot Big Bang’’ is erg indrukwekkend om te zien en doet zijn naam eer aan. Dit dure herenhorloge is uitgerust met maar liefst 1282 diamanten, die elk met de hand geslepen zijn. Het resultaat is een horloge dat simpelweg verbluffend is. Als je $5 miljoen over hebt, zijn er veel slechtere manieren om het uit te geven.

Jacob & Co. Billionaire Watch

Voor dit horloge gaan we een tandje hoger in prijsklasse. De ‘’Jacob & Co. Billionaire Watch’’, neemt als vele anderen op de lijst absoluut zijn naam ter harte. Het horloge is volledig opgebouwd uit 260 karaats diamanten en kost een slordige $11 miljoen.

Breguet Pocket Watch

De ‘’Breguet Marie-Antoinette Grande Complication Pocket Watch’’ heeft maar liefst 40 jaar in beslag genomen om te bouwen. De gouden kast en gerasterde wijzerplaat vertonen een wonderbaarlijk mechanisme. Dit horloge is afkomstig uit de achttiende eeuw en heeft een koninklijke oorsprong. Tegenwoordig is het horloge in het bezit van het Mayer Museum in Los Angeles. Je kan het natuurlijk ook uit handen nemen voor een koele $30 miljoen.

The Fascination

Als traditioneel uitziende diamanten meer jouw ding zijn en je hebt toevallig $40 miljoen over, denk dan vooral aan ‘’The Fascination’’ van Graff Diamonds. Volledig bezaaid met 152.96 karaats witte diamanten is het één van de duurste horloges ter wereld. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft het stuk ook een afneembare, 38,13 karaat peervormige diamant in het midden, die ook als ring fungeert. Fascinerend inderdaad. Duur ook. Heel erg duur.

The Hallucination

En dan tot slot de baas boven baas als het gaat om de duurste horloges. ”The Hallucination” van Graff Diamonds ziet eruit als iets uit de wildste dromen van een high-end verzamelaar. Deze glimmende samenstelling van 110-karaats gekleurde diamanten is het duurste horloge ooit gemaakt. Het hallucinerende effect van dit horloge maakt het tot het meest luxueuze uiterste. $55 miljoen moet je hiervoor aftikken.

Total
0
Share