Uit de kunst: dit stijlvolle, klassieke horloge vertelt jou de maanfase

Een horloge heeft iets nodig. Iets extra’s. Iets waardoor je het later door wil geven aan je (klein)kind. Dat komt vaak neer op designdetails en het horlogeverhaal. Maar als je dáár bovenop nog iets kan toevoegen, heb je beet!

Het Amsterdamse Fromanteel snapt dat. De unieke Moon Phase White™ is niet alleen een stijlvolle toevoeging aan je pols, maar kan jou ook de huidige maanfase vertellen. What’s in the name…

Fromanteel Moon Phase White™ 

Het iconische horloge gaat al een tijdje mee, en draagt de term ‘iconisch’ met verve. In 2012 bracht Fromanteel de Moon Phase White™ op de markt als onderdeel van de Globetrotter Series. Direct werd het design en de fenomenale extra functie omarmd.

Vanaf toen had Fromanteel vlaggenschip erbij: iets wat na al die jaren nog steeds zo benoemd mag worden. Niet alleen door de maanfasefunctie natuurlijk, want er mag ook geklapt worden voor het klassieke design met verfijnde details.

, <strong>Uit de kunst:</strong> dit stijlvolle, klassieke horloge vertelt jou de maanfase
Foto: Fromanteel

Afstammeling

Voordat de Moon Phase White™ zonlicht zag, probeerde het Nederlandse horlogemerk de wereld te veroveren met het Calender-horloge. Dit horloge had eigenlijk precies dezelfde functies, maar daarnaast één grote uitzondering: de moonphase-functie. Of course. Op dat moment liep het Calender-horloge namelijk niet zo goed, en besloten de oprichters met het design te spelen. Het bleek een schot in de roos zonder dat ze het zelf doorhadden. Iets met gevoel voor instinct? De knappe koppen waren namelijk nog maar drie jaar actief in de horlogewereld.

Swiss Made

Eén van de redenen waarom een bestseller geboren was: Zwitserse kwaliteit. Het horloge-atelier van Fromanteel vind je in Bienne, één van de voornaamste horlogesteden ter wereld.

Een thuisbasis met door wol geverfde vakmensen, dan weet je zeker dat geen enkel merkbepalend detail gemist wordt. Elk uurwerk wordt met héél veel liefde voor het vak in elkaar gezet en geïnspecteerd. Tegelijkertijd worden de wijzerplaten geverfd en stijlvol afgewerkt. Pas na grote zorg en een complete inspectie, als alles echt helemaal perfect is, komt het uurwerk naar Nederland.

, <strong>Uit de kunst:</strong> dit stijlvolle, klassieke horloge vertelt jou de maanfase
Foto: Fromanteel

Het draait om de details

Over de maanfasefunctie, hetgeen wat de Moon Phase White™ uniek maakt, gesproken: het volgen van de maasfase wordt eerder gezien als kunst dan als wetenschap. Maar het horloge van Fromanteel heeft maar liefst een nauwkeurigheid van 99,99%. Zonder onderbreking zou het horloge slechts om de 122,6 jaar een correctie nodig hebben. Bizar.

Alleen dat is niet alles. Omdat het een afstammeling is van het Calender-horloge zijn er ook nog veel kalenderfuncties te vinden. Om je pols heb je voortaan ook een 31-daagse datumteller, een analoge 12-maanden kalender en een analoge weekteller. En dat klinkt als opvallend aanwezig, maar het is zo vormgegeven dat het prachtige bescheiden details zijn.

Dat alles vind je in een 42 mm roestvrijstalen kast die beschermd wordt door hoogwaardig saffierglas. Niet alleen onder de ‘motorkap’ draait alles om details, ook in het design zelf.

Aan de zijkant van de behuizing vind je daarom de unieke gele kroon van Fromanteel. Een klassieke stijl wordt met een vleugje luxe gemixt. Waar wij heel goed op gaan. En je hebt vele verschillende opties voor horlogebanden die makkelijk te verwisselen zijn met het Quick Release System. De wat formelere zwarte leren band is voor je business meetings, en de gevlochten leren band is perfect voor de casual look.

, <strong>Uit de kunst:</strong> dit stijlvolle, klassieke horloge vertelt jou de maanfase
Foto: Fromanteel

Zwitserse kwaliteit, géén torenhoge Zwitserse prijs

Tja, dan nog even de prijs natuurlijk. Fromanteel speelt zelf met de woorden ‘affordable luxury.’  De Swiss Made-horloges zijn hoogwaardig, maar zonder het hele hoge Zwitserse prijskaartje. De Moon Phase White™ gaat over de toonbank voor €749.

Natuurlijk: het is nog steeds een investering, maar wel eentje – waar we het artikel mee startten – die je later door wil geven aan je (klein)kind. En daar kan geen prijs tegenop boksen. Plus: de Moon Phase White™ heeft zijn tiende levensjaar al gevierd, dus daarmee is bewezen dat het een blijvertje is.

, <strong>Uit de kunst:</strong> dit stijlvolle, klassieke horloge vertelt jou de maanfase
Foto: Fromanteel